به گزارش ایسنا، کمیساریای عالی انتخابات عراق اعلام کرد انتخابات پارلمانی در خارج، از صبح یکشنبه راس ساعت 8 به وقت نیوزیلند (به عنوان شرقیترین کشور جهان) آغاز شد.
مقداد الشریفی، رئیس اداره انتخابات نیز با بیان این مطلب تاکید کرد، انتخابات از کشور نیوزیلند آغاز و به مدت دو روز در کشورهای خارجی استمرار خواهد داشت.
انتخابات هم اکنون در آمریکا، انگلیس، آلمان، سوئد، هلند، کانادا، استرالیا، دانمارک، ترکیه، ایران، اردن، امارات، لبنان، مصر و پنج مرکز فرعی در اتریش، اسپانیا، فرانسه، نروژ و نیوزیلند جریان دارد.
دبیرخانه دولت عراق دیروز اعلام کرد موسسات و نهادهای دولتی در استان بغداد و دیگر استانهای عراق به مدت یکهفته تعطیل شده است.
قرار است انتخابات پارلمانی عراق در داخل این کشور چهارشنبه دهم اردیبهشت برگزار شود. تاکنون بیش از 8000 مرکز و 50 هزار حوزه جمعآوری آرا در سراسر این کشور ایجاد شده و کمیساریای انتخابات عراق اعلام کرده است تمام این مراکز به تجهیزات ویژه انتخابات مجهز شدهاند.
تعداد نامزدهای انتخابات بالغ بر 9032 نامزد بوده و 20 میلیون و 437 هزار عراقی نیز واجد شرکت در انتخابات و رایگیری هستند.
بر همین اساس، مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق از همه عراقیها خواست تا در انتخابات پارلمانی مشارکت کنند. این درخواست مقتدی صدر یک روز پس از آن صورت گرفت که آیتالله سیدعلی سیستانی، مرجع شیعیان نیز اعلام کرد انتخابات پارلمانی فرصتی بزرگ برای تغییر اوضاع به سمت وضع مطلوبتر در عراق است. رهبر جریان صدر تاکید کرد کمیسیون انتخابات عراق باید مستقل عمل کند و تحت اعمال فشارها قرار نگیرد.
همزمان با برگزاری انتخابات عراق، حوادث امنیتی در این کشور نیز همچنان ادامه دارد.
به گزارش ایرنا، در اثر گلوله باران خمپارهای مناطقی از شهر فلوجه عراق از سوی تروریستها، سه نفر کشته و 13 نفر دیگر زخمی شدند.