پیش‌بینی تغییرات گسترده اقلیمی در جنوب آسیا توجه به خودروهای شناور را بیشتر کرده است

خودروی برقی شناور برای کمک‌رسانی به مناطق سیل‌زده

وقتی منطقه‌ای دچار بلایای طبیعی همچون سیل، زلزله یا رانش زمین می‌شود، افراد آسیب‌دیده منتظر نیروهای کمکی مجهز به وسایل نقلیه ویژه می‌شوند. اولین چیزی که پس از بروز یک سیلاب یا سونامی به ذهن می‌رسد، حضور نیروهای امداد با بالگرد، قایق‌های کوچک یا وسایل نقلیه بزرگ و مقاوم است.
کد خبر: ۶۶۱۱۸۱

به تازگی یک شرکت ژاپنی یک خودروی برقی مفهومی 460 کیلوگرمی با قابلیت شناورشدن روی آب را طراحی کرده که می‌توان از آن در مناطقی که ارتفاع کمی نسبت به سطح دریا دارد و در معرض خطر بروز سیلاب هستند استفاده کرد.

ایده ساخت این خودروی آبی ـ خاکی که به موتور برقی برای حرکت روی آب مجهز است، پس از سونامی سال 2011 که موجب بروز خسارت‌های سهمگین در ژاپن شد به ذهن مدیر این شرکت رسید. با این که این شرکت ژاپنی بازار هدف این خودرو را کشورهای آسیایی عنوان کرده است، اما جدیدترین گزارش سازمان ملل متحد نشان می‌دهد تغییرات گسترده اقلیمی در آینده بسیاری از کشورهای مختلف جهان را دچار بحران‌هایی نظیر سیلاب خواهد کرد. براساس این گزارش، حجم بارندگی‌های گسترده و سیلاب در آینده در کشورهای غربی بشدت افزایش می‌یابد.

با این که ایده ساخت خودرویی بدون آلایندگی و با قابلیت شناور شدن و حرکت روی آب در نگاه اول بسیار جذاب به نظر می‌رسد، اما مشخص نیست آیا این وسیله در سیلاب‌هایی که مناطق گسترده‌ای را زیر آب می‌برد کاربرد دارد یا خیر.

پرسش مهم اینجاست که این وسیله چقدر در عمل کارایی خواهد داشت. این خودروی برقی همانند سایر خودروهای الکتریکی از باتری لیتیوم ـ یونی برای تامین انرژی استفاده می‌کند. با این حال طبق اعلام کارشناسان، این خودرو شناور می‌تواند تنها صد کیلومتر را روی آب حرکت کند که شاید چندان هم چشمگیر نباشد. این خودرو را می‌‌توان پیش از بروز بحران شارژ کرد و در مراکز امداد و نجات قرار داد. با این حال فاصله محل نگهداری این خودرو با منطقه بحران‌زده نباید زیاد باشد، و گرنه بیشتر انرژی خودرو برای رفتن به منطقه بحران‌زده مصرف خواهد شد. شارژ کردن این خودرو در منطقه بحران‌زده هم مساله دیگری است که باید مد نظر قرار داد. با توجه به این که سیلاب ممکن است موجب قطع شبکه برق‌رسانی شود و نیز در نظر داشتن محدودیت فعلی در زمینه مراکز شارژ باتری خودروهای برقی، شاید نباید انتظار شارژ این خودروها در منطقه سیل‌زده را داشت.

با این که برای کمک‌رسانی موثر می‌توان ناوگانی از این خودروهای برقی را به کار گرفت، اما باز هم محدودیت‌های موجود در زمینه شارژ باتری آنها را باید اصلی‌ترین مانع در برابر استفاده از همه توانایی‌های آنها دانست.

یکی دیگر از مشکلات پیش روی در استفاده از این خودرو را باید در نیاز آن به انجام برخی تعمیرات پس از تبدیل آن به خودروی شناور دانست. این خودرو در حالت عادی روی زمین راه می رود و در صورت نیاز می‌توان آن را به صورت خودروی شناور درآورد، اما پس از استفاده از آن برای حرکت روی آب باید بخش‌هایی از آن دوباره تغییر کند که این خود بر دشواری‌های موجود در استفاده از این خودرو می‌افزاید.

همچنین اگر این خودرو به دلیل یک موج بلند یا هر دلیل دیگری یکباره به زیر آب رود، بخش‌های مختلفی از آن آسیب‌دیده و بیشتر کارایی خود را از دست می‌دهد. با در نظر داشتن مشکلات بالا شاید بتوان گفت که اصلی‌ترین استفاده از این خودروی شناور در سیلاب‌های با حجم محدود یا آبگرفتگی جاده‌ها و خیابان‌ها باشد.

منبع: scientificamerican

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها