
یکی از فعالیتهای ستاد توسعه نانوفناوری، افزایش تولید علم نانو است. کشور ما در این حوزه پس از کشورهای چین، آمریکا، هند، کره جنوبی، آلمان، ژاپن و فرانسه در رتبه هشتم قرار دارد. با توجه به این که کشور ما در زمینه تولید محصولات مبتنی بر این فناوری از جایگاه خوبی برخوردار است ستاد توسعه فناوری نانو سال 1390، شبکهای را به عنوان شبکه ایمنی نانو ایران راهاندازی کرد.
در حقیقت با توجه به ضرورت رعایت مسائل بهداشتی، ایمنی و زیستمحیطی در حوزه فناوری نانو پیشنهاد تشکیل این شبکه در کمیته استاندارد ستاد توسعه فناوری نانو مطرح شد. این شبکه از چهار کارگروه تخصصی ایمنی زیستمحیطی، سلامت انسان، ایمنی شغلی و کارگروه تخصصی اخلاق تشکیل شده است و هدف اصلی این شبکه فراهمشدن بستری مناسب برای ایجاد ارتباط بین متخصصان و موسسات فعال در این حوزه است تا بر اساس استانداردها و دستورالعملهای موجود در این زمینه اقدامات و برنامههایی را اجرا کنند. کارگروه تخصصی ایمنی زیستمحیطی، در زمینه تدوین آییننامهها و استانداردهای مورد نیاز در زمینه مسائل زیستمحیطی نانوفناوری و ایمنی محصولات کشاورزی فعالیت میکند. فعالیت کارگروه تخصصی سلامت انسان در حوزههای سلامت و ایمنی نانو مواد، محصولات آرایشی و بهداشتی، مواد غذایی و داروهای نانوساختار محدود میشود. این کارگروه مسئولیت بررسی چگونگی تاثیر نانو مواد بر عوامل موثر در سلامت انسان را به عهده دارد.
برای نخستین بار کارگروه اخلاقی نیز به عنوان یکی از کارگروههای اصلی این شبکه در نظر گرفته شده است. با توجه به گسترش روزافزون استفاده از محصولات نانو در سطح جامعه این کارگروه چارچوبها را شناسایی کرده و سرانجام آییننامهها و مقرراتی در این خصوص تهیه و تدوین میکند.
محمود قاضی / دبیر علمی کنگره ایمنی در فناوری نانو
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
دکتر همایون میگویدحقیقت امام فراتر از چیزی است که در انتظارش هستیم
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد