اجرای مرحله دوم هدفمند کردن یارانه‌ها از نیمه فروردین 93

مشاور معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری از اجرای مرحله دوم هدفمند کردن یارانه‌ها از نیمه ‌دوم فروردین سال 93 خبر داد و گفت: بر این اساس 12 کارگروه تشکیل شده که با اعلام نتایج و دستور رئیس‌جمهور مرحله دوم اجرایی می‌شود.
کد خبر: ۶۴۸۰۵۶

سیدکاظم دلخوش در گفت‌وگو با ایرنا افزود: دولت تبصره 21 را در جهت هدفمند کردن یارانه‌ها و برای اجرای مرحله دوم آن به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده بود، اما نمایندگان اعلام کردند برای بررسی و دریافت اطلاعات به زمان بیشتری نیاز دارند و اجرای مرحله دوم را به تیرماه موکول کردند. وی ادامه داد: البته با بازگشت این تبصره به مجلس توسط شورای نگهبان و با تصویب کمیسیون تلفیق، اختیار زمان اجرای مرحله دوم هدفمند کردن یارانه‌ها به دولت واگذار شد.

دلخوش تصریح کرد: هرچند دولت خواستار اجرای مرحله دوم هدفمند کردن یارانه‌ها از ابتدای فروردین ماه بود، اما به دلیل تعطیلی دو هفته اول سال قرار شد که این طرح از نیمه دوم فرورین ماه سال آینده اجرایی شود.

وی تاکید کرد که البته مرحله دوم با مشخص شدن نتایج بررسی کارگروه‌ها و دستور رئیس‌جمهور اجرایی می‌شود.

مشاور معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری گفت: کارگروه‌های تخصصی با هدف کاهش فشار به اقشار آسیب‌پذیر و بخش‌های تولیدی تشکیل شده است.

وی افزود: هدف دولت کاهش مشکلات اجرایی در مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها و کاهش شیب نرخ تورم است تا کمترین فشار به قشرهای آسیب‌پذیر وارد شود.

وی ادامه داد: قانون هدفمندی یارانه‌ها باید اجرایی و سهم بخش‌های مختلف تولیدی، ‌تأمین اجتماعی و یارانه نقدی مشخص و همه اجزای قانون اجرا شود.

دلخوش تصریح کرد: مرحله نخست مشکلاتی را ایجاد کرد که دولت یازدهم این روند را ساماندهی می‌کند، به‌طوری که پرداخت‌های نقدی متناسب با دهک‌های درآمدی ساماندهی شود، افزایش قیمت حامل‌های انرژی دقیق باشد و کسری هم نداشته باشیم. مشاور معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری افزود: دولت می‌خواهد مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها را با توجه به اصلاح قیمت‌ها طوری ساماندهی کند که هم آسیب کمتری وارد و هم اهداف قانونگذار تأمین شود.

قیمت بنزین در سال 93: حدود 1100 تومان

در همین حال سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت: قیمت هر لیتر بنزین در سال آینده حدود ۱۱۰۰ تومان خواهد بود که هم تورم‌زا نیست و هم مطابق با انتظار جامعه است.

غلامرضا کاتب در مصاحبه با واحد مرکزی خبر افزود: تعیین قیمت حامل‌های انرژی جزو وظایف دولت است و سرجمع افزایش قیمت بنزین دور از انتظار جامعه نخواهد بود. وی در پاسخ به این پرسش که آیا قیمت بنزین به صورت تک‌نرخی خواهد بود یا خیر گفت: دولت یقینا می‌تواند قیمت بنزین را به صورت دونرخی در نظر بگیرد و پیش‌بینی دولت هم این‌گونه است.

کاتب افزود: افزایش قیمت بنزین یقینا برای شب عید انجام نخواهد شد و معمولا اردیبهشت به بعد انجام می‌شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق با بیان این ‌که نمایندگان مجلس درباره شیب زیاد افزایش قیمت حامل‌های انرژی دغدغه داشتند، گفت: ‌این موضوع در صحن علنی مجلس مطرح و مصوب شد که میزان درآمد دولت از هدفمندی یارانه‌ها به 48 هزار میلیارد تومان برسد که قبلا 51 هزار و 900 میلیارد تومان بود.

کاتب افزود‌: این میزان کاهش موجب می‌شود که افزایش قیمت‌های حامل‌های انرژی به صورت تدریجی و منطقی انجام شود که برای ثبات اقتصاد کشور نیز موثر خواهد بود.

وی همچنین اختصاص ده هزار میلیارد تومان به بخش تولید و 10 درصد درآمدهای حاصل از حامل‌های انرژی به بخش نظام سلامت را بعد از سه سال از جمله مزایای لایحه بودجه 93 دانست و گفت: بر این اساس 2000 میلیارد تومان نیز برای بیمه بیکاری اختصاص یافته است تا اگر افراد شاغل در مدت کوتاهی بیکار شوند در این مدت بیمه آنان قطع نشود که این کار به ایجاد ثبات در اشتغال کمک شایانی می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها