علی قنبری مطلق در نشست هفته پیشگیری از سرطان در وزارت بهداشت افزود: در سال 2000 میلادی ده میلیون نفر در دنیا به سرطان مبتلا بودند که پیشبینی شد تا سال 2020 به 20 میلیون نفر برسد. در این مدت در سال 2008 آماری که در جهان اعلام شد، 12.4 میلیون نفر بود و در 2012، 14 میلیون و این بیانگر این است که پیشبینیهای انجام شده، منطقی بوده است.
وی ادامه داد: حدود دوسوم بروز سرطان در کشورهای در حال توسعه است؛ کشورهایی که میزان درآمد سالانهشان در حد متوسط جهانی قرار میگیرد و سیستم بهداشتی که زیرساختهای لازم را برای کنترل بیماریهای غیرواگیر داشته باشد، ندارند. قنبری مطلق اظهار کرد: متوسط آمار بروز سرطان در مردان در هر صد هزار نفر 205 نفر در سال است. این عدد در ایران 132 نفر در هر صد هزار نفر است.
وی عنوان کرد: آمار ابتلای زنان به سرطان در دنیا 165 نفر در هر صد هزار نفر است که در ایران 123 نفر در هر صد هزار نفر سالانه سرطان میگیرند که اگر برنامه ثبت صددرصدی سرطان را در کشور داشته باشیم، این عدد شاید کمی بیشتر شود.
به گزارش فارس، مدیر برنامه ملی سرطان ابراز کرد: اگر به سیستم و شیوه زندگی غربی نزدیک شویم، یعنی زندگی صنعتی ما گسترش یابد و نقش سیگار را هم در نظر بگیریم، به این نتیجه میرسیم که 60 تا 70 درصد عوامل سرطان در کشورهای در حال توسعه شیوه زندگی و سیگار است و تا 15 سال آینده جمعیت مبتلایان به سرطان در کشور به دو برابر افزایش مییابد.