اگر میگو بخوبی پخته شود بوی زهمش از بین میرود و اگر همراه برخی سبزیجات آبپز شود همچون انواع ماهیها نفع زیادی به بدن میرساند. اما اینکه میگویند میگو کلسترول دارد، اما کلسترول خون را بالا نمیبرد چقدر صحت دارد؟
کلسترول میگو بالاست ...
در مورد کلسترول میگو، نظرهای متفاوتی وجود دارد. برخی بر این باورند که میگو سرشار از اسیدهای چرب امگاـ3 است و وجود همین چربی موجب میشود به جای کلسترول بد، کلسترول خوب خون بالا برود.
تعدادی از منابع اطلاعاتی هم کلسترول میگو را با تخم مرغ مقایسه کرده و عقیده دارند کلسترول میگو یکسوم کلسترول تخم مرغ است، اما واقعیت این که میگو بین غذاهای دریایی، بیشترین کلسترول را دارد و اگر میگو را با ماهی تن مقایسه کنیم ، کالری، چربی اشباع و کلسترول بالاتری دارد.
به گفته متخصصان تغذیه، افراد مبتلا به چربی و کلسترول خون بالا، بیماران قلبی ـ عروقی، مبتلایان به نقرس، سنگ کلیه و دیابت باید مصرف غذاهای پرکلسترول همچون میگو را در برنامه غذایی روزانهشان محدود و ماهی را جایگزین آن کنند.
پروتئین و سلنیوم میگو بالاست
میگو در مقایسه با گوشت، مرغ و ماهی پروتئین با کیفیتی دارد و ارزش تغذیهای میگوی ریز و درشت تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد، اما از نظر بافتی میگوهای ریز نرمتر بوده و بهتر جویده، هضم و جذب میشود. معمولا میگوهای سرتیز در مقایسه با سایر انواع میگو ارزانتر است، اما خواص آن با سایر میگوها برابری میکند.
میزان ویتامین A، D و B12 میگو از دیگر ویتامینهای آن بالاتر است و به رفع کمخونی کمک میکند. یکی از املاح معدنی که در میگو به میزان زیادی یافت میشود، سلنیوم است که احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ و انواع سرطان خون را کاهش میدهد و با فعالسازی آنزیمی خاص به دفع سموم و مواد مضر از کبد کمک میکند و خاصیت مهم دیگر آن، تولید اسپرم را افزایش داده و در رفع اختلالات ناباروری مردان موثر است.
به گفته متخصصان با توجه به اینکه میگو فساد پذیری بالایی دارد به برخی میگوهای یخزده مواد نگهدارنده میافزایند و با وجود آنکه این مواد مضر نیست، اگر ساکن جنوب هستید بیشتر از میگوی تازه استفاده کنید. اگر میگو در هوای گرم قرار گیرد بسرعت فاسد، نرم و رنگ پوسته سفت آن قرمز میشود که به میگوی تبدار معروف است.
کبابیاش کنید!
بهترین روش طبخ میگو آن است که به جای سوخاریکردن در روغن آن را بخارپز یا کبابی کنید و به همراه آب نارنج، آبلیمو و سبزیجات خام یا بخارپز که فیبر بالایی دارد، میل کنید.
کودکان بعد از یکسالگی میتوانند میگو بخورند، اما نکته مهم مربوط به آلرژیزا بودن میگوست که سبب تشدید علائم حساسیت میشود.
فاخره بهبهانی - جامجم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد