کوفی عنان:

ایران سرمایه‌ای ارزشمند برای صلح در منطقه است

«صلح، قانون، حقوق بشر». این سه عبارت کلیدی در بیانیه گروه متنفذین بود که دیروز کوفی عنان در نشستی با خبرنگاران داخلی و خارجی در تهران آن را قرائت کرد؛ بیانیه‌ای که توافق هسته‌ای ژنو را به عنوان مهم‌ترین تحول سیاسی در منطقه می‌ستود و از ایران و 1+5 می‌خواست به‌تلاش‌ها برای دستیابی به توافقی نهایی ادامه دهند. وی همچنین در دیداری که با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام داشت، ایران را سرمایه‌ای ارزشمند برای برقراری صلح در منطقه خواند و تاکید کرد: هرکس بخواهد این نقش را نادیده بگیرد، به اهداف خود نمی‌رسد.
کد خبر: ۶۳۹۹۹۲

کوفی عنان که دیروز پس از جلسه با وزیر امور خارجه و هنگام قرائت بیانیه «ریش‌سفیدان»، در کنار روسای جمهور پیشین فنلاند و مکزیک قرار گرفته بود، جلسات گروه چهار نفره متنفذین با مقامات کشورمان را مفید، سودمند و عمیق خواند و با اشاره به هدف سفر گروه متنفذین به ایران افزود: هدف ما از این سفر این است که در دیدار با مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران به طیف متنوعی از دیدگاه‌های آنان درباره تحولات جاری بخصوص تحولاتی که منطقه را تحت تاثیر قرار داده است گوش فرادهیم.

 

نگران وضع تراژیک سوریه هستیم

به گزارش جام‌جم، عنان تاکید کرد: همه ما بویژه میزبانان ایرانی عمیقا نگران وضع تراژیک کنونی سوریه هستیم و باید همه سعی خود را به کار گیریم تا از رنج‌ها بکاهیم و منافع مردم این کشور را اولویت خود قرار دهیم. وی اضافه کرد: ما باید نهایت سعی خود را بکنیم تا کابوس زنان، مردان و کودکان سوری به پایان برسد. رئیس گروه متنفذین افزود: هنوز دو روز از سفرمان به ایران باقی مانده و قرار است با طیف گسترده‌ای از مقامات ایرانی دیدار کنیم؛ ما منتظریم تا پیشنهادهای مقامات ایرانی را که می‌تواند به کاهش تنش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی کمک کند، بشنویم.

عنان با نقل بخشی از سخنرانی رئیس‌جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل درباره آری گفتن به صلح و نه گفتن به جنگ، تاکید کرد: معتقدیم شماری از تحولات مثبت در منطقه روی داده که از همه مهم‌تر توافق موقت هسته‌ای بود که نوامبر گذشته اجرا شد و باید تلاش‌ها برای حصول به توافق نهایی ادامه یابد. وی تاکید کرد: در این باره باید اعتماد و احترام متقابل را در این منطقه و فراتر از آن از نو بسازیم که این کار راحتی نیست و به استقامت و شکیبایی نیاز دارد. عنان افزود: مردم دنیا اکنون در پی این هستند که در حکمرانی کشورهایشان نقش داشته باشند و باید دانست جوامع دموکراتیک و قوی بر سه پایه صلح، ثبات و توسعه، حاکمیت قانون و احترام به حقوق بشر ساخته می‌شود. وی اضافه کرد: توسعه پایدار نیازمند صلح و ثبات است و صلح و ثبات در احترام به قانون و حقوق بشر ریشه دارد، بنابراین همه موظفیم و برای تحقق این هدف کارهای زیادی است که باید گروهی انجام دهیم تا دنیا، دنیایی بهتر و با صلح بیشتر شود، پس همه باید دست در دست یکدیگر دهیم تا مناقشه‌ها پایان یابد.

فعالیت‌های سازمان ملل در سوریه ناموفق بود

گروه متنفذین اما پیش از دیدار با وزیر خارجه و نشست خبری خود، با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار کرد. آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در این دیدار گفت: از شخصیت‌های متنفذ و قابل احترام برای ملل مختلف همین انتظار می‌رود که از ظرفیت‌های شخصیتی خود برای کم کردن خشونت بین انسان‌ها استفاده کنند. وی با اشاره به اتفاقات خونین در نقاط مختلف جهان بخصوص در منطقه خاورمیانه گفت: نقش استبداد و استعمار در این اتفاقات برجسته است که اول با ظلم، انسان‌ها را به ستوه می‌آورند و سپس با فریبکاری آنها را به جان هم می‌اندازند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خلق گروه‌های تروریستی در جهان را کار قدرت‌های استکباری دانست و گفت: آتشی که این قدرت‌ها روشن کرده‌اند، روزی دامن خودشان را هم می‌گیرد که می‌بینیم در بسیاری از کشورها گرفته است.

کوفی عنان نیز در این دیدار با ستایش نقش جمهوری اسلامی برای برقراری آرامش بویژه در منطقه گفت: ایران سرمایه‌ای ارزشمند برای ثبات صلح در منطقه است و هر کس بخواهد آن را ندیده بگیرد، به اهداف خود نمی‌رسد. رئیس بنیاد متنفذین در پاسخ سوال رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که چرا تلاش‌های صلح‌جویانه خود را در سوریه متوقف کرده‌اید، گفت: واقعیت این است که کارهای سازمان ملل ناموفق بود و بسیاری از کشورها روی کاغذ، تعهداتی را می‌دادند که در عمل فراموش می‌کردند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها