تحصیلات مکاتبه ای خارج از کشور اعتبار ندارد

«تحصیلات مکاتبه ای در خارج از کشور به هیچ عنوان مورد قبول وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری نیست».
کد خبر: ۶۲۳۴۷

مدیرکل امور دانش آموختگان خارج از کشور وزارت علوم با بیان این مطلب به خبرنگار «جام جم» گفت : از مقررات اصلی ارزشیابی مدارک تحصیلی افرادی که در خارج از کشور تحصیل کرده اند ، حضور دایم آنها در محل تحصیل است و در غیر این صورت مدارک آنها ارزشیابی نمی شود. دکتر محمدجواد یزدان پناه با بیان این که این روزها بسیاری از دانشگاه های خارجی در ایران تبلیغ و اقدام به جذب دانشجو می کنند ، افزود: وزارت علوم ، کتابی با عنوان نظام ارزشیابی مدارک تحصیلی خارج از کشور دارد که در صورتی که نام دانشگاه موردنظر در آن نباشد ، تحصیلات فرد برای ما قابل قبول نیست . امیدواریم مردم با تحقیق دانشگاه های خارجی را برای تحصیل انتخاب کنند. وی درباره نحوه ارزشیابی مدارک دانشجویانی که به صورت حضوری در دانشگاه های خارجی تحصیل کرده اند هم گفت : این دانشجویان با تکمیل مدارک تحصیلی و ارائه گذرنامه دوران تحصیل خود می توانند به وزارت علوم مراجعه و حداکثر طی یک ماه پاسخ وزارت علوم را در زمینه ارزشیابی مدارک خود دریافت کنند. یزدان پناه در پایان درخصوص با انتقادهایی که درباره غیرعلمی بودن ارزشیابی مدارک دانشجویان خارج از کشور می شود ، تصریح کرد: براساس ضوابط موجود امکان این کار به هیچ وجه وجود ندارد و این موضوع تکذیب می شود. وی افزود: ارزشیابی مدارک در این اداره کل کاملا علمی و با حضور کارشناسان و با بررسی هیات متخصص وزارت علوم صورت می گیرد.

پرونده 28 موسسه آموزشی غیرمجاز در دادسرا

مدیرکل دفتر حقوقی وزارت علوم نیز اعلام کرد: حدود 28 پرونده موسسات آموزشی غیرمجاز در بخش آموزش عالی در دادسرا بررسی و پیگیری می شود.شهبازی نیا در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: در خصوص 40 مورد از این گونه موسسات نیز در حال جمع آوری مدارک برای رسیدگی به فعالیت غیرمجاز آنها هستیم .مدیرکل حقوقی وزارت علوم با اشاره به فعالیت غیرمجاز موسسات آموزش عالی منتسب به دانشگاه های خارجی در داخل کشور ، اظهار کرد: از نظر حقوقی هیچ گونه تفاوتی میان فعالیت غیرمجاز موسسات آموزش عالی داخلی و خارجی وجود ندارد. به عنوان مثال فعالیت موسسه موسوم به دانشگاه امریکایی هاوایی در داخل کشور نمونه ای از این گونه فعالیت هاست که در حال حاضر با پیگیری های وزارت علوم از حدود 4 سال پیش ، مسوولان این موسسه با قرار وثیقه آزاد هستند.

آغاز فعالیت مجدد موسسه موسوم به
دانشگاه امریکایی هاوایی در ایران

وی با بیان این که حدود 6 ماه از آخرین شکایت وزارت علوم از فعالیت موسسه دانشگاه هاوایی می گذرد، گفت : شکایتی از موسسه هاوایی از سوی وزارتخانه های علوم و بهداشت مطرح شده است که در حال حاضر از سرنوشت این شکایت و وضعیت پرونده اطلاع زیادی نداریم و در حال حاضر نیز شنیده ها حاکی از آغاز فعالیت مجدد این موسسه در محل دیگری است .دکتر شهبازی نیا همچنین در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: طبق ابلاغیه وزارت علوم تاکید شده که اعضای هیات علمی از همکاری با موسسات آموزش عالی غیرمجاز خودداری کنند و انتظار این است که همکاران دانشگاهی توجه جدی به این مساله داشته باشند.وی با بیان این که هیچ دانشگاه خارجی مستقلا در ایران شعبه و فعالیت قانونی ندارد ، تصریح کرد: در پی شناسایی فعالیت غیرقانونی برخی از این واحدها با سوءاستفاده از نام دانشگاه های خارجی ، وزارت علوم طی مکاتبه ای با وزارت امورخارجه و به منظورانعکاس به سفارتخانه های خارجی اطلاع رسانی هایی را درخصوص جلوگیری از فعالیت غیرقانونی این موسسات و اعلام غیرمجاز بودن فعالیت احتمالی این شعبات در ایران انجام داد. مدیرکل دفتر حقوقی وزارت علوم تاکید کرد: مردم و داوطلبان باید آگاه باشند تا در تمام عرصه های مرتبط با آموزش عالی درخصوص اعتبار موسسات و داشتن مجوز از وزارت علوم اطمینان حاصل کنند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها