از تغییر شغل نهراسید

زنی هستم با ۱۱ سال سابقه کار در پذیرش درمانگاه، به کار ومحیط کاری‌ام بسیار علاقه مندم. در کارم احساس موثر و مفید بودن می‌کنم اما از حقوق دریافتی خود راضی نیستم بر سر دوراهی مانده‌ام که شغلی که دوست دارم را به خاطر کسب درآمد بیشتر ترک کنم یا نه؟ لطفا مرا راهنمایی کنید.
کد خبر: ۵۹۴۰۰۳

زندگی موقعیت‌های زیادی را سر راه ما قرار می‌دهد که در آن مجبوریم دست به انتخاب بزنیم؛ این انتخاب‌ها گاهی جزئی و کوچک‌اند و تاثیر چندانی در آینده و سرنوشتمان ندارند و گاهی آنچنان سرنوشت ساز می‌شوند که روی جنبه‌های دیگر زندگیمان نیز تاثیر می‌گذارند اینجاست که باید سنجیده‌تر تصمیم بگیریم و با در نظر گرفتن تمامی جوانب دست به انتخاب بزنیم.

به گزارش جام جم سرا به نقل از روزنامه خراسان- در دو راهی ماندن یا ترک کردن شغل، موقعیتی است که بیشتر افراد در زندگی شغلی با آن رو به رو شده‌اند. زمانی که به رفتن می‌اندیشیم قطعا دلایلی برای ترک شغل خود داریم اما قبل از اینکه این تصمیم را عملی کنیم هزاران پرسش و اما و اگر به ذهنمان می‌آید و سبب می‌شود در تصمیم خود دچار تردید شویم.

ابتدا هدفتان را از کاری که انجام می‌دهید مشخص کنید، انسان وقتی چرایی یک مسئله را بداند با هر چگونگی خواهد ساخت. ممکن است شما بتازگی شغلی را آغاز کرده و تجربه خاصی درباره آن نداشته باشید، در این موقعیت به درآمد کمتر در قبال آموزش بیشتر رضایت می‌دهید و وارد محیطی می‌شوید تا چیزهای جدید بیاموزید و مهارت‌های جدید کسب کنید

چرا از حرکت عاجزیم؟

ذهن ما ترس از تغییر را با دلیل تراشی توجیه می‌کند و به ما هشدار می‌دهد که مبادا چالش‌های نا‌شناخته‌ای که در کار جدید با آن رو به رو می‌شویم بیشتر از مشکلات امروزمان باشد و به طور کلی این تغییر به نفعمان نباشد، اینجاست که بسیاری از ما در موقعیت فعلی خود ساکنیم و به اصطلاح درجا می‌زنیم با وجود آنکه در ذهنمان خواهان تغییریم اما نمی‌دانیم چرا موقع عمل از حرکت باز می‌مانیم و تا حدی عاجزیم!

هدفتان را مشخص کنید

بیایید این بار ذهنی عمل نکنید، دست به قلم شوید، آنچه را که در ذهنتان می‌گذرد روی کاغذ بیاورید. ابتدا هدفتان را از کاری که انجام می‌دهید مشخص کنید، انسان وقتی چرایی یک مسئله را بداند با هر چگونگی خواهد ساخت. ممکن است شما بتازگی شغلی را آغاز کرده و تجربه خاصی درباره آن نداشته باشید، در این موقعیت به درآمد کمتر در قبال آموزش بیشتر رضایت می‌دهید وارد محیطی می‌شوید تا چیزهای جدید بیاموزید و مهارت‌های جدید کسب کنید. در چنین شرایطی قرار گرفتن در محیطی پویا و آموزنده که در آن مهارت‌هایتان افزایش یابد برایتان در اولویت خواهد بود. اما در موقعیتی دیگر شما برای کسب هویت مستقل و شروع یک فعالیت اجتماعی موثر مشغول به کار شده‌اید و باز هم آنقدر‌ها فاکتور‌های مالی شغل برایتان پر رنگ نیست بلکه آنچه بیشتر برایتان اهمیت دارد فرصتی است که شغلتان برای برقراری ارتباطات و قرار گرفتن در موقعیت و قالب شغلی مورد علاقه‌تان به شما می‌دهد. در این حالت شما به محیطی نیاز دارید با همکاران صمیمی و مدیر سهل گیر و کاری راحت و مورد علاقه، حالا اگر حقوق کمی بالا و پایین شد مسئله‌ای نیست چون در ابتدا هم هدف اصلی شما نبوده است. اما وقتی شما به عنوان سرپرست خانواده وارد عرصه کار می‌شوید داستان کمی متفاوت است: در کنار تمامی فاکتور‌های شخصی که برای رضایت شغلی به آن نیاز مندید مسئله مالی یکی از هدف‌های اصلیتان باید باشد؛ اینجاست که گاهی رئیس سخت گیر و همکار شاکی و ساعت کاری سخت و طولانی باید به خاطر هدف بزرگ‌تر تحمل شود.

تصمیم بگیرید و از تغییر نهراسید

محیط کاری شما خانه دوم شماست؛ خانه دومی که نباید تاثیرش را روی کیفیت باقی روزتان دست کم بگیرید. شما بیشترین ساعات مفید خود را در محل کارتان می‌گذرانید تعاملات و ارتباطتان با رئیس، همکاران و ارباب رجوع‌ها روی زندگی شخصیتان نیز تاثیر می‌گذارد. بنابر این نمی‌توان انتظار داشت نصف بیشتر روز را در تنش و کنش با افراد دور و برتان بگذرانید و باقی روز ماسک لبخند و رضایت بر چهره بگذارید و با آرامش به خانه بروید. بر این اساس باید شغلتان را دوست داشته باشید واحساس مفید بودن کنید.

وقتی شغل مورد علاقه‌تان با تمامی مزایایی که دارد نیاز‌های مالیتان را تأمین نمی‌کند در این شرایط باید تصمیم بگیرید و از تغییر نهراسید

مورد احترام ومعتمد بودن، احساس بدون جایگزین بودن و... همه لازم و واجب است اما اگر شرایط شما به عنوان یک سرپرست خانواده ایجاب می‌کند که شغلی با درآمد بیشتری داشته باشید در این موقعیت شاید نیاز باشد که درآمد مناسب را به محیط کاری مورد علاقه‌تان ترجیح دهید.

وقتی شغل مورد علاقه‌تان با تمامی مزایایی که دارد نیاز‌های مالیتان را تأمین نمی‌کند در این شرایط باید تصمیم بگیرید و از تغییر نهراسید. بی‌شک شما با توجه به سابقه کاریتان مهارت‌ها و توانمندی‌های زیادی دارید و در این سال‌ها ارتباطات زیادی پیدا کرده‌اید. برای یافتن شغل جدید از روابطتان کمک بگیرید، تمامی فاکتور‌های شغل مورد نظرتان را مشخص کنید.
همیشه برای خود و کاری که انجام می‌دهید ارزش قائل شوید. درست است که خیلی چیز‌ها قابل ارزش گذاری با پول نیست و آرامش، آسایش، خشنودی، اعتماد، سلامت محیط کاری و دوستی‌ها را نمی‌شود با عدد و رقم جمع زد اما این نیز دیدگاه اشتباهی است که در محیط دیگری نمی‌توان تمام این‌ها را داشت. این گونه نگاه کنید که این اعتماد و احترام و علاقه‌ای که امروزه در محیط کارتان ایجاد شده، از روز اول وجود نداشته است این‌ها چیز‌هایی است که بخش اعظم آن را خودتان ساخته‌اید پس بار دیگر نیز می‌توانید.

البته به شما پیشنهاد می‌کنم که تا وقتی به صورت قطعی شغلی با موقعیت بهتری نیافته‌اید کار فعلی خود را ترک نکنید اما زمانی که تصمیم خود را گرفتید در آن ثابت قدم باشید.
>> آلا شریفی (مشاور)

* شما چه نظری دارید؟ تجربه‌ها و نظراتتان را در این زمینه، با ما در میان بگذارید *

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۳
مجمد رضا
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۳
۰
۰
سلام وقتی بیكاری وجود داره باید از اینكه شغلمان را از دست می دهیم بترسیم
داوود
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۵
۰
۰
من شغلی دارم كه دور از خانواده ام هستم حقوقمم زیاد نیست بنظر شما به شهر خودم برگردم و انجا كاری را شروع كنم
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۵
۰
۱
من شغلمو اصلا دوست ندارم درامدم بالاست ولی با روحیاتم سازگار نیست ,نمیدونم چكار كنم

نیازمندی ها