ایران طرف‌های درگیر در مصر را به خویشتنداری دعوت کرد

وزارت امور خارجه کشورمان با صدور بیانیه‌ای همه طرف‌های درگیر در مصر را به خویشتنداری و اتخاذ رویکرد مسالمت‌آمیز از جمله راهکار انجام گفت‌وگوهای ملی و روند دموکراتیک دعوت کرد.
کد خبر: ۵۸۸۲۸۷

به گزارش فارس، در این بیانیه آمده است: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران حوادث تلخ و تاسف‌بار مصر را با دقت پیگیری کرده، ضمن تقبیح برخوردهای خشن و محکومیت کشتار مردم، نگرانی عمیق خود را نسبت به عواقب ناگوار آن ابراز می‌دارد.

این بیانیه می‌افزاید: بی‌تردید، رویکرد کنونی تحولات مصر، احتمال وقوع جنگ داخلی در این کشور بزرگ اسلامی را قوت می‌بخشد که استمرار آن به مصلحت مردم متمدن و تاریخ‌ساز این کشور نخواهد بود.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: وزارت امور خارجه ضمن دعوت همه طرف‌های درگیر به خویشتنداری، نسبت به عواقب وخیم و خطرناک این روند با عنایت به بحران‌های موجود در منطقه، هشدار داده و بر ضرورت توقف هر چه زودتر آن تاکید می‌کند.

وزارت امورخارجه افزوده است: در این راستا همه نخبگان سیاسی، علمی، دینی و طیف‌ها و گروه‌های مختلف مصری را به اتخاذ رویکرد مسالمت‌آمیز از جمله راهکار انجام گفت‌وگوهای ملی و روند دموکراتیک تشویق می‌کند.

در ادامه بیانیه وزارت امورخارجه آمده است: بدیهی است استمرار چنین وقایعی باعث خواهد شد که دشمن صهیونیستی، گروه‌های افراطی و مزدوران استکبار جهانی در منطقه از این وضع، سوء استفاده کرده و با منحرف کردن مسیر انقلاب مردمی مصر، روند توسعه و پیشرفت این کشور را در آینده با موانع و مشکلات جبران ناپذیری روبه‌رو کنند.

محکومیت جنایت ارتش مصر از سوی مجلس

محمدرضا باهنر، نایب‌رئیس مجلس که عصر دیروز اداره مجلس را برعهده داشت نیز با تاکید بر این‌که مجلس جنایت ارتش مصر در به خاک و خون کشیدن هزاران نفر از مردم معترض این کشور را محکوم می‌کند، گفت: مجامع بین‌المللی و شورای امنیت باید از حقوق مردم مظلوم مصر دفاع کنند. وی افزود: مجلس شورای اسلامی از ارتش مصر می‌خواهد که به عملیات کشتار مسلمانان پایان دهد؛ ارتش مصر که تحت حمایت آمریکا مدعی برقراری دموکراسی بود و مدعی بود که بنابر درخواست مردم مصر اقدام به برکناری دولت منتخب کرده است، اکنون باید پاسخ دهد آیا دموکراسی آمریکایی و دموکراسی ارتش مصر این‌گونه ترجمه می‌شود؟

این سخنان باهنر با واکنش نمایندگان مجلس مواجه شد و آنها شعار «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» در صحن علنی پارلمان سر دادند.

نایب‌ رئیس دوم مجلس در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: ما بشدت این رفتار سبوعانه ارتش مصر تحت حمایت‌های آمریکا را محکوم می‌کنیم و قاطعانه می‌خواهیم که دست از کشتار مردم بردارند و اجازه دهند که حکومت دموکراتیک در این کشور کار خودش را انجام دهد. مجامع بین‌المللی از جمله سازمان ملل و شورای امنیت گوش خودشان را کر نکنند، چشم‌های خودشان را نبندند و از حقوق مردم مسلمان و مظلوم مصر دفاع کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها