علمای بحرین خواستار تحصن بزرگی در روز جمعه در محل اقامت شیخ‌عیسی‌قاسم شدند

ادامه اعتراضات به هتک حرمت روحانیت در بحرین

یورش رژیم آل‌خلیفه به منزل آیت‌الله عیسی قاسم از رهبران شیعه بحرین که روز جمعه گذشته اتفاق افتاد همچنان موجی از خشم و اعتراض را به دنبال داشته و به‌عنوان نمادی از هتک حرمت روحانیت مورد انتقاد اقشار مختلف مسلمانان قرار می‌گیرد. این اعتراضات ممکن است تا جمعه آینده به صورت تظاهرات و راهپیمایی درآمده و به محکومیت گسترده‌تری برای رژیم آل خلیفه منجر شود.
کد خبر: ۵۶۴۵۲۴

به گزارش ایرنا، روزگذشته علمای بحرینی برای همبستگی با شیخ عیسی قاسم یک تحصن کوتاه برگزار کردند. علمای شرکت‌کننده در این تحصن کوتاه مدت اعلام کردند در برابر تلاش های نظام برای بی‌حرمتی به شیخ قاسم به عنوان نماد مهم اسلامی و ملی مردم بحرین ایستادگی خواهند کرد. حاضران اعلام کردند نظام آل‌خلیفه می‌خواهد به همه ثابت کند هیچ گزینه‌ای بجز راه‌حل امنیتی برای برخورد با خواسته‌های ملت وجود ندارد، لذا برای شکستن ابهت و عظمت عالم برجسته وارد عمل شد تا واکنش مردم را نسبت به این گونه اقدامات ببیند. علمای بحرین خواستار ادامه تحرکات و ادامه محکومیت تجاوز به‌حریم عالم دینی بزرگ بحرین شدند. آنها همچنین یادآور شدند روز جمعه آینده تحصن بزرگ‌تری را در شهرک دراز ـ محل اقامت شیخ عیسی قاسم ـ برگزار خواهند کرد.

از سوی دیگر، شورای علمای شیعیان افغانستان روزگذشته با صدور بیانیه‌ای، یورش نظامیان رژیم بحرین به خانه آیت‌الله شیخ عیسی قاسم، رهبر شیعیان بحرین و رئیس شورای اسلامی علمای این کشور را بشدت محکوم کرد. شورای علمای شیعیان افغانستان در این بیانیه افزود: رژیم آل‌خلیفه که از پاسخ گفتن به مطالبات مشروع و قانونی ملت این کشور خودداری می‌ورزد با ارتکاب این‌گونه جنایات در حال سرکوب ملت بحرین است.

جنگ علیه ملت

در یک واکنش دیگر، حسین الدیهی، معاون دبیرکل جمعیت وفاق ملی اسلامی بحرین تاکید کرد تعرض به‌وی اعلام جنگ علیه ملت بحرین است. به گزارش فارس، معاون دبیرکل جمعیت وفاق بحرین در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی المنار لبنان اظهار کرد: رژیم، حماقت‌ها و اقدامات تحریک‌آمیز زیادی انجام داده است زیرا به خانه‌های خدا و اعتقادات مردم خدشه وارد کرده است. وی افزود: تعرض به شیخ عیسی قاسم با این جایگاه و وجهه در واقع اعلام جنگ علیه ملت بحرین است زیرا آنچه شیخ عیسی قاسم نمایندگی آن را برعهده دارد؛ معنا و مفهوم ملی، دینی، اجتماعی و اعتباری زیادی دارد.

شیخ عیسی قاسم کیست؟

شیخ عیسی احمد قاسم، باید از جمله با نفوذترین و برجسته‌ترین روحانیون بحرین برشمرد. به گزارش فارس، در بحرین حدود 15 حزب از جریان‌ها و دیدگاه‌های مختلف مذهبی و سیاسی از جمله شیعی، سنی، ملی‌گرا، سکولار، بعثی و ... فعالیت می‌کنند؛ در این میان «مجلس علمای شیعی بحرین» از جمله تشکل‌های سازمان یافته و منسجم این کشور به شمار می‌آید که شیخ عیسی احمد قاسم، ریاست آن را برعهده دارد.

وی سال 1937 در روستای الدراز، اطراف منامه، پایتخت بحرین دیده به جهان گشود و تحصیلات مقدماتی خود را در همان روستای محل تولد خود به پایان رساند. پس از آن به تحصیل دینی اهتمام ورزید و در دهه 60 با حضور در محضر شیخ علوی الغریفی پای در راه کسب علوم دینی گذاشت تا پس از آن راهی نجف اشرف شود و تحصیلات خود را در رشته‌های مختلف علوم دینی از جمله فقه ادامه دهد. وی در طول تحصیل خود در نجف اشرف از محضر شهید محمدباقر صدر بهره جست.

با شکل‌گیری پارلمان بحرین که مهم‌ترین هدف آن تدوین قانونی اساسی جدید بود، مردم این کشور از شیخ‌قاسم خواستند با بازگشت به میهن، کاندیدای پارلمان شود و عملا نیز شیخ عیسی با کسب بالاترین آرا به پارلمان بحرین راه یافت.

ابتدای دهه 90 میلادی بود که او راهی شهر مقدس قم شد و تا هشتم مارس 2001 تحصیلات حوزوی و علوم‌دینی خود را در محضر استادان بزرگوار و گرانقدری چون آیت‌الله کاظم حائری و آیت‌الله فاضل لنکرانی ادامه داد. پس از آن دوباره راهی وطن شد تا رسالت تدریس و آگاهی و بیداری مردم نسبت به ظلم وستم خاندان آل‌خلیفه را با برگزاری جلسات دینی و اقامه نماز جمعه برعهده گیرد.

با آغاز قیام مردمی مسالمت‌آمیز بحرین در چهاردهم‌فوریه سال 2011، شیخ عیسی قاسم درکنار این انقلاب قرار گرفت و پیوسته در سخنان خود بر شیوه‌های مسالمت‌آمیزو عدم روی آوردن به خشونت تاکید داشت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها