کدخدایی :

شورای نگهبان نسبت به افراد رد صلاحیت شده اظهار نظر نمی‌کند

سخنگوی شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان همواره در تلاش بوده تا کسانی که طبق قانون واجد شرایط بوده‌اند را شناسایی و به وزارت کشور معرفی کند و نسبت به افراد رد صلاحیت شده اظهار نظری نخواهد داشت.
کد خبر: ۵۶۲۳۸۲
شورای نگهبان نسبت به افراد رد صلاحیت شده اظهار نظر نمی‌کند

عباسعلی کدخدایی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه طبق قانون اساسی وزارت کشور پس از پایان ثبت نام‌ کاندیداهای منتخب ریاست جمهوری به ارسال اسامی آنها به شورای نگهبان اقدام می‌کند، گفت: شورای نگهبان ابتدا اسامی را در هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری مورد بررسی قرار می‌دهد و پس از آن با تشکیل جلسه‌ای به  تائید و یا رد صلاحیت کاندیداها می‌پردازد.

وی ادامه داد: خوشبختانه از امروز  این هیئت با تشکیل جلسه‌ای به بررسی صلاحیت نامزدهای منتخب اقدام کرده  که نتایج آن متعاقبا اعلام خواهد شد.

سخنگوی شورای نگهبان با تاکید بر اینکه ما  امیدواریم تا پایان اردیبهشت یا اول خردادماه نتایج نهایی را به وزارت کشور اعلام کنیم اظهار داشت: در صورت عدم اعلام اسامی دارای صلاحیت‌ ظرف مدت پنج روز آینده، شورای نگهبان می‌تواند بر اساس تبصره ماده 57 قانون اساسی، پنج روز دیگر مهلت خود را تمدید کند.

کدخدایی با اشاره به اینکه احراز صلاحیت نامزدها در انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات مجلس شورای اسلامی متفاوت است، ادامه داد: به طور مثال در احراز نمایندگان مجلس شورای اسلامی، عدم محکومیت کیفری ضمن مدرک تحصیلی اعلام می‌شود اما در احراز کاندیداهای ریاست جمهوری تنها اصل 115 قانون اساسی مبنا قرار می‌گیرد.

وی تاکید کرد: در هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات یا شورای نگهبان نسبت به شرایط مندرج در اصل 115 قانون انتخابات ریاست جمهوری به اعلام نظر درباره کاندیداهای منتخب می‌پردازد.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه افزود: شورای نگهبان همواره در تلاش بوده تا کسانی که طبق قانون واجد شرایط بوده‌اند را شناسایی و به وزارت کشور معرفی کند و نسبت به افراد رد صلاحیت شده اظهار نظری نخواهد داشت.
 
کدخدایی با بیان اینکه طبق قانون اساسی شورای نگهبان مرجعی بوده که تنها در رابطه با انتخابات اظهار نظر می‌کند، خاطرنشان کرد: شورای نگهبان در همه انتخابات از جمله انتخابات خبرگان رهبری، ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی که وظیفه نظارت آن‌ها بر عهده این شورا است به تصمیم‌گیری برای ورود و یا عدم ورود آن مقام اقدام می‌کند.

وی با بیان اینکه نظارت شورای نگهبان برای ورود یا عدم ورود افراد به آن جایگاه ضروری است، تصریح کرد: این نظارت هیچ تاثیری در سایر پست‌ها و سمت‌هایی که آن  فرد در گذشته و یا در آینده خواهد داشت ندارد.

سخنگوی شورای نگهبان در پایان با تاکید بر اینکه این شورا تنها به اعلام نظر در رابطه با افرادی که واجد شرایط هستند می‌پردازد و نسبت به سایر افراد نفیا و اثباتا اظهارنظری نخواهد داشت، خاطرنشان کرد: بنابراین افراد می‌توانند ادامه مسیر کاری و زندگی عادی خود را داشته باشند و هیچ‌گونه منعی برای آنان وجود نخواهد داشت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها