آغاز مبارزه با آفت سن گندم در 30 هزار هکتار اراضی خراسان رضوی

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از آغاز مبارزه با آفت سن مادری گندم، در سطح 30 هزار هکتار اراضی زیر کشت خراسان رضوی خبر داد.
کد خبر: ۵۵۷۵۱۳
آغاز مبارزه با آفت سن گندم در 30 هزار هکتار اراضی خراسان رضوی

علیرضا سمیعی افزود: ستادهای مبارزه با سن در سطح استان و شهرستانها تشکیل شده است و گروه های ویژه مبارزه با سن فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

وی با اشاره به وسعت خسارات این آفت به کشاورزان توصیه کرد تا مبارزه با این آفات را جدی تلقی و با گروه‌های مبارزه با سن گندم همکاری کنند.

سمیعی با بیان اینکه جهاد کشاورزی وظیفه پیش آگاهی و نظارت مبارزه با آفات را دارد اضافه کرد: کشاورزان باید با هماهنگی مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستانها و ادارات حفظ نباتات در تامین نهاده، سمپاشی و عملیات اجرایی اقدامات لازم را انجام دهند.

به این منظور جهاد کشاورزی با ارسال پیامک به کشاورزان پیشرو، گندم کاران و نیز از طریق نصب پرده و پلاکاردهای هشدار دهنده در سطح شهرستان‌ها و آموزش کارشناسان ناظر مزارع مبارزه با آفت سن را مدیریت می کند.

آفت سن خسارات کمی و کیفی زیادی به کشاورز و محصول تولیدی مثل گندم وارد می‌کند و موجب افت تولید می شود به گونه ای که در هر هکتار از 43 کیلو تا 120 کیلو گرم افت میزان محصول تولیدی را در بر دارد.

سن گندم آفتی است که ضمن تغذیه از برگ سبز گندم و جو و نیز تزریق بزاق به دانه گندم موجب فساد پروتئین و گلوتن گندم و جو شده و ماده سیاه رنگی را بجا می گذارد که دانه های آلوده موجب مسمومیت تغذیه ای انسان و دام می شود.

حشره بالغ این آفت با آسیب زدن به جوانه انتهایی گندم و سطح زیرین سنبله گندم و جو موجب خشک شدن سنبله شده و خسارات زیادی را به عرصه های کشت گندم و جو وارد می کند. (واحد مرکزی خبر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها