درخواست توتال و اِنی برای بازگشت به پروژه‌های نفتی ایران

برخی گزارش‌ها حاکی است که بحث‌هایی درباره بازگشت شرکت‌های نفتی توتال فرانسه و اِنی ایتالیا به پروژه‌های نفت و گاز ایران مطرح شده است. به گزارش ایسنا این شرکت‌ها که در اوج هیاهوی رسانه‌ای غرب برای تحریم ایران را ترک کرده بودند، این بار در اوج سکوت خبری رسانه‌های خارجی در حال مذاکره برای بازگشت هستند.
کد خبر: ۵۴۶۸۵۸

تحریم‌های یکجانبه اروپا و آمریکا علیه ایران در سال جاری شدت گرفت و مانع حضور شرکت‌های بزرگ نفتی غرب در پروژه‌های ایران شد. پس از واگذاری پروژه‌های نفت و گاز ایران به شرکت‌های داخلی و موفقیت نسبی آنها در توسعه میادین نفت و گاز، شرکت‌های اروپایی که از ترک پروژه‌های ایران متضرر شده بودند، بتازگی درخواست‌هایی را برای ورود مجدد به پروژه‌های ایران ارائه کرده‌اند.

همچنین محتوای قانون جدید نفت و گاز که اخیرا توسط مجلس مصوب و انعقاد قراردادهای مبتنی بر «مشارکت در تولید» را در حوزه‌های نفت و گاز مشترک مجاز اعلام کرده است برخی شرکت‌های غربی از جمله توتال فرانسه را بر آن داشت تا برای ورود مجدد به پروژه‌های نفت و گاز ایران اعلام آمادگی کنند.

بررسی درخواست توتال فرانسه و اِنی ایتالیا برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نفت و گاز ایران از سوی مسئولان وزارت نفت در شرایطی است که شرکت‌های ایرانی نیز اکنون به مرحله‌ای از توانمندی رسیده‌اند که بتوانند بدون نیاز به خارجی‌ها میادین نفت و گاز ایران را توسعه دهند. لذا این بررسی باید با ملاحظات بیشتری صورت گیرد و خلف وعده‌های این شرکت‌ها در پروژه‌های گذشته مدنظر قرار گیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها