ناکارآمدی مدیران را گردن دلال‌های بازار تخم مرغ نیندازیم 26

مدیر شرکت اطلاع‌رسانی قیمت تخم‌مرغ با انتقاد از فرافکنی مسئولان درباره دلایل گرانی قیمت تخم‌مرغ، گفت: گرانی امروز تخم مرغ نتیجه بی‌توجهی به هشدار کارشناسان و فقدان مدیریت منسجم و عاقلانه در این حوزه است، مدیریتی که باعث شده در یک برهه از سال صادرات مازاد این محصول ممنوع شود و در برهه‌ دیگری از سال، صادرات به هر مقداری آزاد شود.
کد خبر: ۵۳۴۰۴۲
ناکارآمدی مدیران را گردن دلال‌های بازار تخم مرغ نیندازیم 26

"ابوالفضل هاشمی" مدیر یک شرکت اطلاع رسانی قیمت تخم مرغ که در زمینه اطلاع رسانی قیمت تخم مرغ در سراسر کشور فعالیت دارد در گفت و گو با خبرنگار جام‌جم آنلاین از رویکرد مسئولان در توجیه دلایل گرانی تخم‌مرغ انتقاد کرد و گفت: مسئولان امروز دلالان و مفهومی غیر واقعی به نام مافیای تولید و صادرات تخم‌مرغ را مسئول گرانی قیمت این کالا معرفی می‌کنند؛در حالی که این گرانی نتیجه مستقیم عملکرد غیر منطقی مسئولان درباره این محصول است.

هاشمی با بیان اینکه سرانه مصرف تخم مرغ در ایران بین 800 تا 900 گرم در سال به ازای هر ایرانی است، گفت: مرغداری‌های ما سالانه 1.3 کیلوگرم تخم مرغ به ازای هر ایرانی تولید می‌کنند که این به زبان ساده به معنای تولید 300 تا 400 گرم تخم مرغ اضافه بر نیاز ایرانیان است، مازاد تولیدی که اگر برای صادرات به موقع و مناسب آن برنامه‌ریزی شود نه تنها مرغداران را از ورشکستگی نجات می‌دهد بلکه می‌تواند با کمک به تأمین هزینه واردات مواد مورد نیاز مرغداری‌ها به بازار مرغ و تخم مرغ نیز سامان دهد.

وی همچنین تأکید کرد: مسئولان نباید علت گرانی امروز قیمت تخم‌مرغ را در روزهای اخیر جستجو کنند، بلکه باید به فروردین امسال برگردند و به یاد بیاورند که کارشناسان فعال در این حوزه چه هشدارهایی به آنان درباره امروز داده بودند.

گرانی تخم مرغ در آبان نتیجه تصمیم اشتباه دولت در فروردین ماه است

هاشمی ریشه گرانی امروز تخم‌مرغ را در ممنوعیت صادرات این محصول در ماه‌های آغازین امسال دانست و گفت: فروردین و اردیبهشت امسال به خاطر ممنوعیت صادرات و افزایش تولید تخم مرغ، قیمت این محصول بسیار کاهش پیدا کرد و به قیمت زیر 1300 تومان در هر کیلو رسید که به معنای تحویل هر شانه تخم مرغ به قیمت 2600 تومان در مرغداری‌ها بود؛ این رقم در آن زمان به معنای زیان 1400 تومانی در هر شانه برای مرغدار بود.

وی همچنین افزود: تصمیم نابهنگام مسئولان در آن زمان و ممنوعیت صادرات باعث شد که مرغداران ضرر هنگفتی متحمل شدند و به مرز  ورشکستگی رسیدند و متأسفانه نامه‌نگاری‌های مختلف و نشست‌های متعدد با مسئولین دولتی نیز راه به‌جایی نبرد و راه صادرات باز نشد و مرغداران محکوم به ارزانفروشی و ضرر شدند تا اینکه شهریور ماه این ممنوعیت به گونه‌ای برداشته شد که صادرات هر مقدار از تخم مرغ میسر شد و همین موضع به وضعیت امروز دامان زد.

6 ماه از سال به تولید کننده ضرر زدند، 6 ماه دیگر به مصرف کننده

این کارشناس با انتقاد از فقدان نگاه راهبردی در موضوع صادرات تخم مرغ، گفت: نتیجه آن ممنوعیت صادرات و این دروازه‌های باز برای صادرات این شد که در یک برهه از سال تولید کنندگان ارزانتر از قیمت واقعی فروختند متضرر شدند و در یک برهه دیگر از سال مصرف کنندگان گران تر از قیمت واقعی خریدند و متضرر شدند.

هاشمی با اعلام این خبر که از هشتم مهرماه بار دیگر صادرات تخم مرغ ممنوع شده است، افزود: مصوبه مبنی بر ممنوعیت صادرات تخم مرغ روز هشتم مهرماه بعد از یک فرایند تصمیم‌گیری یک شبه اعلام شد که کمترین نتیجه آن بلاتکلیفی 50 کانتینر حامل تخم مرغ صادراتی کشور در گمرک بود که علاوه بر زیان‌های اقتصادی و آشفتگی صادر کنندگان، بدقول شدن تجار ایرانی در برابر مشتریان خارجی را نیز به دنبال داشت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها