سفر نخست وزیر عراق به اردن ، آلمان و روسیه

جام جم آنلاین : نخست وزیر دولت موقت عراق روز سه شنبه در سر راه خود به آلمان و روسیه به اردن رفت تا با شخصیت های قبیله ای عراق و سایر عراقی های متنفر برای تشویق مسلمانان اهل تسنن کشورش به شرکت در انتخابات 30 ژانویه (11 بهمن) عراق مذاکره کند.
کد خبر: ۵۳۲۹۱

وی مذاکره با رهبران شورش و اعضای رژیم سابق عراق را رد کرد. به گزارش اسوشیتدپرس از بغداد علاوی قبل از ترک بغداد گفت دولتش تماس ها با «شخصیت های قبیله ای» و سایر عراقی های با نفوذ را برای تشویق مشارکت گسترده در انتخابات ، که بعضی از روحانیان اهل تسنن تهدید کرده اند آن را تحریم خواهند کرد ، دنبال خواهد کرد.
اما علاوی گفت این گزراش ها که با شخصیت های سابق حزب بعث عراق مذاکره خواهد کرد «ساخته رسانه ها» است اگر چه حرف از چنین تماس هایی را هفته گذشته وزارت خارجه عراق مطرح کرد.
گفته می شود رهبران سابق حزب بعث مرکز ثقل شورش را تشکیل می دهند (معلوم نیست اگر این طور است چرا با حضور خود صدام با آن فضاحت عراق را تسلیم کردند و از طرف دیگر امریکایی ها بارها مقاومت عراق را به خارجیان و تروریست های مصعب الزرقاوی نسبت داده اند و می دهند).
مقامات وزارت خارجه عراق گفته بودند که دولت های عرب از مسوولان عراقی خواسته اند با تبعیدیان عراقی و شخصیت های مخالف در کنفرانس هفته گذشته در شرم الشیخ مصر تماس بگیرند.
مقام های عرب بیم دارند بدون تماس دولت عراق با شورشیان سنی عرب ، بسیاری از مسلمانان اهل تسنن ممکن است انتخابات را تحریم کنند و به این ترتیب به مشروعیت دولت جدید لطمه بزنند.
حدود 60 درصد جمعیت 26 میلیونی عراق را شیعیان تشکیل می دهند. بحرین پیشنهاد کرد میزبان کنفرانس آشتی عراق باشد.
اما علاوی روز سه شنبه در شورای ملی عراق ، یک گروه مشورتی و نظارتی دولت عراق ، گفت در امان کنفرانسی تشکیل نخواهد شد اما دولتش می خواهد با «قبایل مهم» تماس هایی داشته باشد.
بسیاری از این قبایل با رژیم صدام ارتباط داشتند. وی از دو شخصیت قبیله ای نام برد که هر دو پسران شیخی معروف از منطقه رمادی هستند اما ساکنان رمادی گفتند این خانواده برای داشتن رابطه با امریکایی ها بدنام هستند و بعضی از اعضای آن پس از انجام عملیاتی انتحاری علیه این خانواده به اردن گریخته اند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها