موافقت مجلس باطرح انتزاع وظایف کشاورزی از وزارت صنعت

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح انتزاع(جدا شدن) وظایف کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت موافقت کردند.
کد خبر: ۵۳۱۰۹۴

نمایندگان در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی طرح یک فوریتی انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و الحاق آن به وزارت جهاد کشاورزی را با 201 رای موافق، 27 رای مخالف و 7 رای ممتنع تصویب کردند.

براساس این طرح و درصورت تصویب نهایی، تمامی وظایف، اختیارات و امور مربوط به سیاست گذاری؛برنامه ریزی و نظارت بر بخش کشاورزی از وزارت صنعت؛معدن وتجارت منتزع وبه وزارت جهاد کشاورزی الحاق می شود.

امامی: تفویض اختیارات به وزارت کشاورزی مخالف برنامه پنجم است

"عیسی امامی" نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات این طرح گفت: تفویض این اختیارات به وزارت جهاد کشاورزی مغایر با قانون برنامه پنجم توسعه است و وظایف هر یک از وزارتخانه ها در قانون مشخص شده است .

وی افزود: پیش از هرگونه انتزاعی باید منتظر شرح وظایفی که دولت برای وزارتخانه ها در حال تدوین است، باشیم و طرح چنین موضوعی خلاف قانون است.

عضو کمیسیون برنامه بودجه ومحاسبات مجلس اظهارداشت: با تصویب چنین طرحی انتزاع مسوولیت ها اعمال نخواهد شد چراکه وزارت جهاد کشاورزی هنوز وظایف زیادی را انجام نداده است.

وزارت کشاورزی مرجع خوبی برای اجراق اهداف طرح نیست

"محمد رضا پورابراهیمی" نماینده مردم کرمان از دیگر مخالفان کلیات این طرح یک فوریتی بود.

وی یادآورشد: نباید موضوع نفوذ صاحبان منافع را در چنین طرحی عنوان کرد چراکه با نگاه کارشناسی می توان فهمید که چنین انتزاعی درست نیست.

وی خاطرنشان کرد: بخش زیادی از حوزه سیاست گذاری واردات با تعرفه مرتبط است و این تصمیم اشتباهی بود که مجلس هشتم در مورد ادغام وزارتخانه های صنایع و معادن وبازرگانی گرفت .

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی همچنین اظهارداشت: برای اصلاح این حوزه ها باید بخش بازرگانی فعال شود و نباید به موضوعات مقطعی نگاه کنیم.

پورابراهیمی تصریح کرد: ساختار وزارت جهادکشاورزی به گونه ای نیست که مساله بانک کشاورزی را مطرح کنیم چراکه با اجرا شدن این طرح وزارت صنعت، معدن وتجارت هیچ مسوولیتی در این خصوص نخواهد داشت.

در ادامه "محمد علیپور" نماینده مردم ماکو به عنوان آخرین مخالف کلیات این طرح گفت: اگر چه با کلیات این طرح مخالف هستم ولی این اشتباهی بود که که در ادغام وزارتخانه ها سبب بروز چنین مشکلاتی شد.

وی افزود: با تصویب این طرح موضوعات اجرایی را دچار مشکل خواهیم کرد وقبل از هر چیزی باید سازوکار جدید برای آن ترسیم شود ورابطه ای ایجاد کرد تا سیاست های بانک با سیاست های کشاورزی مرتبط باشد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بدون داشتن برنامه، تصویب این طرح انتزاع نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه بلاتکلیفی افزایش خواهد یافت بنابراین باید این موضوع از سوی دولت مطرح شود.

برای نجات کشاورزان باید به وزارت کشاورزی اختیار دارد

سپس "مهرداد بائوج لاهوتی" نماینده مردم لنگرود در موافقت با کلیات این طرح گفت: وقتی وزیر جهادکشاورزی اختیار صدور مجوز واردات ندارد چگونه به نحوه تعرفه محصولات داخلی تولید شده نظارت خواهد داشت .

وی افزود: گاهی محصولی در کشور تولید می شود که دارای تعرفه صفر است از جمله چغندر ؛ابریشم وبرخی دیگر که در حال از بین رفتن هستند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: اعطای اجازه واردات و تعرفه گذاری به وزیر جهادکشاورزی و در اختیار قرار دادن بانک کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی از پیام های این طرح است.

سپس "احمد امیرآبادی" نماینده مردم قم در موافقت با کلیات این طرح یک فوریتی تصریح کرد: کشوری که در حال گذر از کشاورزی سنتی به صنعتی و مدرن است نیازمند یکپارچه سازی تولید و ایجاد صنایع جانبی در حوزه کشاوزی است.

وی افزود: اگر تمرکز مدیریتی در این بخش صورت نگیرد اتفاقی را مشاهده نخواهیم کرد واگر از کسی خواستار پاسخگویی هستیم باید آن بخش را به او واگذار کنیم .

ریشه مشکلات در بی‌تدبیری است

همچنین "ابوالقاسم خسروی" نماینده مردم تربت حیدریه نیز به عنوان آخرین موافق کلیات این طرح تصریح کرد: ریشه بسیاری از مشکلات ضعف در تدبیر و مدیریت است و بخش کشاورزی به دلیل ایفای نقش حیاتی در تامین امنیت غذایی و مساله اقتصاد مقاومتی نقش کلیدی دارد.

وی افزود: به نتیجه رسیدن سیاست اقتصاد مقاومتی منوط به داشتن اختیارات برای تدبیر وسیاست گذاری از سوی وزیر جهاد کشاورزی است .

عضو کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهارداشت:اجرای این طرح های مهم در صورتی باید انجام شود که وزیر اختیاری از خود داشته باشد .

"ابراهیم ابراهیمی" معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی ریاست جمهوری نیز در این جلسه به عنوان نماینده دولت ضمن مخالفت با کلیات این طرح گفت : دولت براساس ماده 53 قانون برنامه پنجم توسعه تبیین شرح وظایف وزارتخانه ها را شروع کرده است که در مراحل پایانی است.

وی افزود: این طرح نه تنها با بسیاری از مواد قانون برنامه پنجم توسعه مغایرت دارد بلکه با ماده 131 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی مغایرت دارد.

"علی لاریجانی" رییس مجلس شورای اسلامی نیز پس از ایراد سخنان موافقان، مخالفان و نماینده دولت به دلیل این مطلب که این طرح خلاف قانون برنامه پنجم توسعه است، نظر نمایندگان را با شرکت در رای گیری جویا شد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز با انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزرات صنعت؛معدن وتجارت و الحاق آن به وزارت جهاد کشاورزی موافقت کردند.

پیش از بررسی کلیات طرح مذکور 80 نفر از نمایندگان تقاضای مسکوت ماندن طرح یک فوریتی انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و الحاق آن به وزارت جهاد کشاورزی به مدت ۴ ماه را مطرح کردند که پس از سخنان موافقان و مخالفان با ۴۸ رأی موافق، ۱۵۸ رأی مخالف و ۱۴ رأی ممتنع تصویب نشد.(پانا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها