محسن جلالپور در گفتگو با مهر گفت: در جلسه شورای عالی صادرات، نمایندگان اتاق ایران با اشاره به آثار زیانبار بخشنامه اخیر بانک مرکزی مبنی بر اینکه تسهیلات گیرندگان از حساب ذخیره ارزی باید وامهای گرفته شده را با ارز مبادلهای بازپرداخت کنند، خواستار بازنگری در این بخشنامه شدند.
نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: با شرایط امروز قیمت ارز، امکان بازپرداخت تسهیلات حساب ذخیره ارزی با نرخ مبادلهای برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان وجود ندارد و بنگاههای اقتصادی بیش از پیش درگیر مشکلات خواهند شد.
جلالپور افزود: به اعتقاد ما، اجرای بخشنامه بانک مرکزی نتیجهای جز افزایش معوقات بانکها ندارد و به نظر میرسد چارهای جز تجدیدنظر در این بخشنامه وجود ندارد.
وی گفت: در پی طرح این موضوع از سوی نماینده اتاق ایران در شورای عالی صادرات، معاون اول رئیسجمهور به وزیر صنعت، معدن و تجارت دستور داد تا با تشکیل کارگروهی، این بخشنامه را دوباره بررسی کنند تا به تصمیم مناسبتری در مورد شیوه بازپرداخت تسهیلات حساب ذخیره ارزی برسند.
نایبرئیس اتاق ایران در مورد تصمیم دیگر شورای عالی صادرات اظهار کرد: چندی پیش بخشنامه دیگری نیز صادر شده بود که بر مبنای آن، صادرکنندگان در صورتی که ارز حاصل از صادرات را از طریق مرکز مبادلات ارزی در داخل کشور منتقل نکنند، مشمول مالیات خواهند شد.