موفقیت شیعیان در انتخابات پارلمانی کم فروغ کویت

همان‌طور که مخالفان دولت کویت پیش‌بینی کرده بودند، نتایج اولیه انتخابات پارلمانی این کشور نشان داد چندان مورد استقبال عمومی قرار نگرفته است. با این حال پیروزی شیعیان در این انتخابات چشمگیر بوده است.
کد خبر: ۵۲۰۳۶۸

به گزارش ایرنا، پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی کویت صبح روز گذشته اعلام کرد میزان مشارکت مردمی 8‌/‌38 درصد بود. این در حالی است که مخالفان دولت، میزان مشارکت را 6‌/‌27 درصد ارزیابی می‌کنند. با این اوصاف، مخالفان اعلام کردند به دلیل پایین بودن مشارکت‌های مردمی در انتخابات پارلمانی، این انتخابات از لحاظ قانونی مشروعیت ندارد. در این انتخابات گروه‌های سیاسی مختلف از جمله اخوان‌المسلمین، ائتلاف ملی دموکراسی، جنبش قانون اسلامی، جنبش کار ملی و تریبون دموکراتیک شرکت نداشتند و بزرگ‌ترین قبایل کویت، یعنی قبیله مطیر و قبیله العوازم که جمعا 18 درصد از ساکنان کویت را تشکیل می‌دهند نیز انتخابات را تحریم کرده بودند.

یکی از نکات بارز این انتخابات، پیروزی شیعیان کویت بود. به گزارش منابع خبری، 17 نماینده شیعه که 34 درصد پارلمان را تشکیل خواهند داد به مجلس راه یافتند و این موضوع در تاریخ کویت بی‌سابقه است. در انتخابات پارلمانی ماه فوریه که به دستور پادشاه لغو شد، هفت نفر از شیعیان و در سال 2009 نیز 9 نفر از آنها به پارلمان کویت راه یافتند. در این انتخابات، سه نفر از زنان نیز به پارلمان راه یافتند.

از سوی دیگر، در انتخابات پارلمانی کویت فقط دو نماینده سلفی به مجلس راه یافتند. این در حالی است که در مجلس پیشین بیش از 20 نماینده سلفی در پارلمان حضور داشتند. 30نماینده از نزدیکان شیخ ناصر محمد، نخست‌وزیر پیشین کویت نیز به پارلمان راه یافتند که این موضوع احتمال بازگشت دوباره وی به قدرت را در کویت افزایش داده است. یکی از خبرنگاران کویتی در توضیح این انتخابات اظهار کرد: پارلمان جدید خالی از جناح‌های معروف سیاسی است و چهره‌های جدیدی در انتخابات به پیروزی رسیده اند که بیشتر آنها از جوانان هستند و هنوز گرایش سیاسی آنان کاملا روشن نیست.

انتخابات این دوره پارلمان کویت براساس قانون جدید انتخابات این کشور که از سوی امیر کویت اعلام شد برگزار شد، اما مخالفان معتقدند قانون انتخابات جدید کویت باعث جلوگیری از راهیابی سلفی‌ها به پارلمان می‌شود و همین امر باعث شد تا گروه‌های اسلامگرا و برخی جناح‌های سیاسی نیز از مشارکت در انتخابات خودداری کنند.

کویت از سال 2006 تاکنون پنج بار انتخابات پارلمانی برگزار کرده و هیچ یک از ادوار گذشته پارلمان نتوانسته است دوره چهار ساله خود را به پایان برساند، زیرا در تمام این دوره‌ها یا از سوی دیوان عالی قانون اساسی کویت یا از سوی امیر این کشور منحل شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها