با وجود انتقادات، مقامات اکراین می‌گویند هیچ تخلفی در انتخابات این کشور مشاهد نشده است

انتقاد آمریکا به انتخابات پارلمانی اکراین

برگزاری انتخابات پارلمانی اکراین و پیروزی حزب حاکم «مناطق» به رهبری ویکتور یانوکوویچ با انتقاد شدید مقامات آمریکایی روبه‌رو شده است.
کد خبر: ۵۱۳۲۵۴

به گزارش ایسنا، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا در سفر به بوسنی و هرز گوین، انتخابات پارلمانی اکراین را یک قدم به عقب خواند و از رهبران اکراین خواست این روند پسرفت را متوقف کنند.

کلینتون همچنین ضمن انتقاد به روند سیاسی این کشور، اظهار کرد: محکومیت‌ رهبران سیاسی اکراین که با انگیزه‌های سیاسی صورت گرفته (مانند تیموشنکو) باعث شد که آنها نتوانند در انتخابات شرکت کنند.

این در حالی است که سازمان امنیت و همکاری اروپا که 600 ناظر به انتخابات فرستاده بود نیز اعلام کرد: انتخابات پارلمانی اکراین یک قدم رو به عقب برای دموکراسی اکراین است. این سازمان اعلام کرد: حزب حاکم از منابع دولتی و رسانه‌های دولتی به نفع خود استفاده کرد و این در حالی است که یولیا تیموشنکو، نخست‌وزیر سابق اکراین و رقیب اصلی یانوکوویچ در زندان است. آنها همچنین گفتند، هنگامی که قصد داشتند با تیموشنکو در بیمارستان محل بستری وی ملاقات کنند، مقامات زندان اظهار کردند چنین چیزی غیرممکن است، چرا که وی به علت اعتصاب غذا تحت نظر پزشکان قرار دارد.

در این میان یولیا تیموشنکو، رهبر مخالفان دولت اکراین اعلام کرد در اعتراض به نتایج انتخابات پارلمانی دست به اعتصاب غذا زده است، اما مقامات زندان اعلام کردند ممکن است در صورت لزوم با زور، اعتصاب غذای وی را بشکنند. هم‌پیمانان تیموشنکو نیز گفتند کندی شمارش آرا سوءظن‌هایی را درباره تقلب در انتخابات ایجاد کرده و تهدید کردند که اعتراضات گسترده، کشور را فرا خواهد گرفت. در مقابل کمیته مرکزی انتخابات اکراین در واکنش به انتقادهای جهانی از روند برگزاری انتخابات، اتهام تقلب را رد کرد. میشائیل اوکندوسکی از اعضای این کمیسیون گفت: «انتخابات و روند شمارش آرا همان‌طوری انجام شد که باید انجام می‌شد.»یانوکوویچ ضمن بی‌توجهی به اظهارات مقامات سازمان امنیت و همکاری اروپا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: ناظران، ارزیابی مثبتی از روند انتخابات داشتند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها