این اظهارات در حالی بیان شد که شب گذشته دومین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در ایالت نیویورک برگزار شد

کلینتون مسئولیت واقعه بنغازی را بر عهده گرفت

پس از بحث و انتقادهای فراوان نسبت به دولت باراک اوباما در مورد وقوع حادثه 11 سپتامبر امسال در شهر بنغازی لیبی و کشته شدن چهار دیپلمات این کشور از جمله سفیر، در نهایت وزیر امور خارجه این کشور مسئولیت این حادثه را بر عهده گرفت.
کد خبر: ۵۰۹۸۱۲

به گزارش بی‌بی‌سی، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا دوشنبه شب در مصاحبه‌ با شبکه سی‌ان‌ان گفت که مسئولیت آنچه ماه گذشته در کنسولگری آمریکا در بنغازی اتفاق افتاده متوجه اوست، نه کاخ سفید. وی ضمن تاکید بر این‌که باراک اوباما، رئیس‌جمهور و معاون او، جو بایدن مسئول تامین امنیت دیپلمات‌ها نیستند، اظهار کرد: مسئولیت بیش از ۶۰ هزار کارمند وزارت خارجه در نقاط مختلف جهان، با من است.

تلاش وزیر امور خارجه آمریکا برای بر عهده گرفتن مسئولیت این حمله، در حالی است که این اظهارات با واکنش سریع برخی جمهوریخواهان حاضر در کمیته نیروهای مسلح سنا و از جمله «جان مک کین» مواجه شد. مک کین در این زمینه اعلام کرد: ما متوجه شده ایم وزیر امور خارجه مدعی شده مسئولیت ناکامی در تضمین امنیت کنسولگری ما در بنغازی بر عهده اوست. چنین امری یک حرکت قابل تحسین است بخصوص این‌که کاخ سفید تلاش می‌کند از داشتن هرگونه مسئولیتی در این رابطه پرهیز کند. وی در ادامه اظهار کرد: اگر رئیس‌جمهور قبل از حوادث 11 سپتامبر 2012، از حملات اولیه صورت گرفته در بنغازی آگاهی داشت، در این صورت او مسئول هرگونه شکست امنیتی است که اتفاق افتاده است.

به نظر می‌رسد کلینتون خواسته در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو در ششم نوامبر از فشاری که بر باراک اوباما وارد می‌شود، بکاهد. انتقاد از عملکرد دولت در جریان واقعه بنغازی یکی از مواردی است که میت رامنی، رقیب جمهوری‌خواه از آن برای زیر سوال بردن سیاست خارجی اوباما بهره می‌برد. یکی از محورهای اصلی حمله جمهوریخواهان به اوباما در این زمینه، توضیحات متفاوتی است که دولت او در مقاطع مختلف درباره واقعه بنغازی ارائه کرده است. دولت اوباما نخست اعلام کرد حمله به کنسولگری با برنامه‌ریزی قبلی انجام نشده بوده، اما بعدتر آن را یک حمله تروریستی برنامه‌ریزی‌شده توسط گروهی مرتبط با القاعده دانست. این اتفاقات در حالی است که شب گذشته دومین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در ایالت نیویورک برگزار شد. به دنبال مناظره نخست و عملکرد ناموفق اوباما، مناظره دیشب فرصتی بود تا اوباما درصدد جبران این ضعف برآید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها