اظهارات متفاوت سران در مجمع عمومی سازمان ملل

شصت و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل از روز سه‌شنبه کار خود را آغاز کرد تا سران و مقامات عالیرتبه کشورهای جهان به بیان دیدگاه‌های خود در زمینه مسائل روز بین‌الملل بپردازند. درخواست برای اصلاح شورای امنیت، واکنش نسبت به فیلم موهن آمریکایی و مساله اسلام‌هراسی از جمله مهم‌ترین موضوعاتی بود که در سخنان سران برخی کشورها به چشم می‌خورد.
کد خبر: ۵۰۴۹۴۳

به گزارش ایسنا، فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه که برای نخستین‌بار با این عنوان به نیویورک سفر کرده، در مجمع عمومی اظهار کرد، شورای امنیت باید برای مواجهه با مشکلات موجود در جهان دست به اصلاح ساختار خود بزند. وی ترکیب کنونی شورای امنیت را بهترین بازتاب‌دهنده جایگاه کشورهای جهان ندانست و توصیه کرد با گسترش این شورا، کشورهای دیگری هم به عضویت آن درآیند. فرانسوا اولاند این اصلاحات را لازمه مقابله جامعه جهانی با مشکلاتش دانست؛ مشکلاتی که عمده‌ترین آنها را تعصب، بحران اقتصادی و تغییرات زیست‌ محیطی معرفی کرد.

وی علاوه بر این موضوع، به شرایط این روزهای کشور مالی نیز اشاره کرد و گفت: جامعه بین‌الملل باید به‌منظور کمک به حل بحران در کشور مالی از مداخله نظامی کشورهای غرب آفریقا حمایت کند.

آصف علی زرداری، رئیس‌جمهور پاکستان یکی دیگر از سخنرانان این مجمع بود که با انتقاد از سازمان ملل به علت ناتوانی در حل مشکلات جهانی و سکوت در برابر فیلم ضداسلامی، خواهان اصلاحات در این سازمان شد. به گزارش فارس، وی از سازمان ملل خواست تا ساخت و انتشار فیلم توهین‌آمیز به پیامبر اسلام(ص) یک عمل مجرمانه در حقوق بین‌الملل شناخته شده تا تمام کشورها در مجازات عاملان این جنایت مشارکت کنند. زرداری همچنین ضمن محکومیت فیلم ضداسلامی از جامعه جهانی خواست نسبت به این عمل ننگین سکوت نکند.

حامد کرزای، رئیس‌جمهور افغانستان نیز در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل، با محکوم کردن توهین‌های غرب به مقدسات مسلمانان، اسلام‌هراسی را خطری برای صلح و همزیستی تمدن‌ها و فرهنگ‌ها دانست. وی ضمن محکوم کردن این اقدامات، اظهار کرد: این‌گونه اعمال نباید به نام آزادی بیان توجیه شوند.

دیلما روسف، رئیس‌جمهور برزیل نیز در اظهارات سه‌شنبه‌شب خود در سازمان ملل، از تشدید رویکرد اسلام‌هراسی در کشور‌های غربی انتقاد کرد. وی در این زمینه اظهار کرد: «من به عنوان رئیس‌جمهور کشوری که هزاران هزار مسلمان در آنجا زندگی می‌کنند، مخالفت شدید خود را با تشدید رویکرد اسلام‌هراسی در کشور‌های غربی اعلام می‌کنم.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها