
روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، در تحلیلی تحت عنوان "الغنوشی و مرحلهای دشوار" نوشته است: «انتقال قدرت در تونس از نظام حاکم به مخالفان روندی دشوار بود چرا که مسئولیت اداره کشور و نهادهای آن و همچنین رویارویی با چالشهای پیشرو برعهده مخالفان قرار گرفت و سختتر از آن، تشکیل دولت توسط مخالفان است چرا که این مساله در کشوری صورت میگیرد که به تازگی به سمت دموکراسی حرکت کرده و خطرات زیادی این کشور را احاطه کرده است.
حزب اسلامگرای نهضت به ریاست راشد الغنوشی در انتخابات مجلس ملی موسسان تونس پیروز شد. این حزب 90 کرسی از 217 کرسی را به خود اختصاص داد.
مجلس موسسان وظیفه تدوین قانون اساسی را بر عهده دارد و به دنبال آن دولت تشکیل میشود. اکثر اعضای حزب اسلامگرای نهضت به عنوان حزب مخالف تونس، سالهای زیادی را در زندان و یا تبعید به سر بردهاند و به همین دلیل تخصص کافی برای اداره امور کشور ندارند، همانطور که هیچکس در تونس این تخصص را ندارد، زیرا دیکتاتوری حاکم بر این کشور باعث شده بود تا روند انتقال مسالمتآمیز قدرت متوقف شود.
مسئولان رژیم سابق پستهای مهم را در اختیارگرفته و در اختیار خویشاوندان فاسد خود قرار داده بودند. احزاب سیاسی مخالف در تونس حضور و فعالیتی نداشتند.
اما با این وجود، نشانههای کشور جدید تونس، اطمینان مردم این کشور را جلب نموده چرا که رهبران حزب نهضت به خوبی از سختی کار آگاهند و به خوبی از ماهیت چالشهای پیشرو مطلع هستند.
آنها میخواهند با دیگران توافق داشته باشند و دیگر گروهها را در دولت آینده شرکت دهند.
راشد الغنوشی اعلام کرده بود که با حضور وزیران رژیم سابق در دولت جدید مخالف است. وی همچنین تاکید کرده بود که میخواهد از تکنوکراتها برای اجرای برنامههای خود استفاده کند، حتی اگر این افراد عضو حزب نهضت نباشند.
الغنوشی در دیدار از مرکز بورس تونس به سرمایهگذاران اطمینان داد که برای فعالسازی بازارهای این کشور و جذب سرمایهگذاریهای خارجی تلاش میکند و قرار نیست در این کشور حجاب الزامی شود. چنین مواضعی به مردم تونس در داخل و خارج این کشور با سلیقههای مختلف، اطمینان میبخشد.
نهادهایی که قرار است در تونس بعد از اولین انتخابات آزاد در این کشور تاسیس شوند، مشروعترین نهادها در طول تاریخ جدید تونس هستند، چرا که این مشروعیت را از صندوقهای رای و اعتماد مردم به دست آوردهاند لذا باید به مسئولان جدید تونس این فرصت را داد تا اداره امور کشور را به دست بگیرند.
تونس در دو زمینه، الگوی جهان عرب است؛ اول اینکه این کشور مهد انقلابهای عربی است و دوم اینکه نخستین انتخابات آزاد بعد از انقلاب در این کشور برگزار شد.» (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
محمود قماطی، نائبرئیس شورای سیاسی حزبالله در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم»:
صریح و بیپرده با علیرضا خانی عضو سابق هیأت مدیره استقلال
داود فتحعلیبیگی معتقد است اقتباس از یک متن باید بهگونهای باشد که با فرهنگ بومی ما سازگاری پیدا کند