مراکز روان درمانی معتادان؛ آموزش ندیده و نابلد

مدیرکل سابق ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به ضعف مراکز درمانی در حوزه روان‌درمانی معتادان، گفت: با وجود تاکید وزیر بهداشت و ستاد مبارزه با مواد مخدر بر نوشتن پروتکل‌های درمانی معتادان، راه‌اندازی این دوره‌های آموزشی با ضعف روبه‌رو شده است.
کد خبر: ۴۲۱۳۶۸

سعید صفاتیان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تعریف مقوله‌ اعتیاد، افزود: اعتیاد یک بیماری روانی اجتماعی و شخصیتی است که در حوزه درمان باید به همه ابعاد آن توجه کرد.

دارودرمانی باید تنها 20 درصد پروتکل درمانی را در اختیار داشته و 80 درصد بقیه شامل روان‌درمانی و روانکاوی فرد معتاد باشد.

وی با اشاره به این‌که مراکز خصوصی برای روان‌درمانی فرد معتاد وجود ندارد، تاکید کرد: در کشور 2000 مرکز درمان با متادون وجود دارد، گرچه در این مراکز به پزشک‌ها آموزش درمانی داده شده است اما در حوزه روان‌درمانی معتادان و درمان روانگردان ضعیف هستیم.

به گفته وی، اگر بتوانیم یک مرکز درمانی ایجاد کنیم که دارودرمانی و روان‌درمانی را با هم داشته باشد یک روش تاثیرگذار خواهد بود، اما در حال حاضر به خاطر نبودن پروتکل درمانی آن جای این دو خالی است.

مدیرعامل موسسه دانش‌ اعتیاد و روان‌شناسی با بیان این‌که بیمه درمانی معتادان در جلسات وزارت بهداشت و وزارت رفاه با سازمان بهزیستی هنوز به جمع‌بندی نهایی نرسیده است،‌ خاطرنشان کرد: بیمه درمانی معتادان تا قبل از سال 89 فقط مصوب جلسات ستاد مبارزه با موادمخدر بوده است، اما حدود 8 ماه قبل با اصلاح قانون مبارزه با موادمخدر، تبصره ماده 15 این قانون، دولت را به بیمه معتادین مکلف کرده است.

صفاتیان افزود: در جلسات وزارتخانه‌های بهداشت و رفاه هنوز میزان هزینه بیمه این افراد جمع‌بندی نشده است.وی با‌اشاره به فعالیت بخش خصوصی در مراکز دارودرمانی خاطرنشان کرد: 7 درصد بخش درمان کشور در اختیار بخش خصوصی، 15 درصد در اختیار سازمان‌های مردم‌نهاد و 15 درصد در اختیار سیستم‌های دولتی است.

صفاتیان با اشاره به هزینه‌بردار بودن سیستم‌های دولتی گفت: یکی از توسعه‌یافته‌ترین بخش‌های خصوصی در حوزه درمان اعتیاد است.

وی با تاکید بر مدیریت بر سوءمصرف موادمخدر گفت: با وجود تاکید وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با موادمخدر، شربت تریاک به عنوان یکی از راه‌های مدیریت بر سوءمصرف موادمخدر هنوز به صورت آزمایشی است و هماهنگی مربوط به آن اتفاق نیفتاده است.

وی تاکید کرد: با وجود برنامه‌ریزی‌های سال‌88 انتظار داشتیم در سال 1390 حداقل بیش از 300 مرکز از شربت تریاک استفاده کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها