در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش ایسنا، میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی، بدون احتساب میعانات گازی، طی چهارماهه نخست سال جاری، به مقدار 21092 هزار تن و به ارزش هفت میلیارد و 138 میلیون یورو (معادل 10 میلیارد و 220 میلیون دلار) بوده است که نسبت به سال قبل، از نظر وزن 8.68 درصد و از نظر ارزش 27.83 درصد، افزایش داشته است.
بر اساس اعلام گمرک ایران در چهار ماهه نخست سال جاری بیش از 60 درصد از سهم وزنی و ارزشی صادرات را سوختهای معدنی، محصولات شیمیایی آلی، مواد پلاستیکی، میوههای خوراکی و سنگهای فلزات تشکیل دادهاند.
در چهارماهه نخست سال جاری، برای اقلامی نظیر «گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل»، «الکلهای غیرحلقوی»، «روغنهای حاصل از مواد معدنی قیری»، «کودهای ازته»، «مس تصفیهشده و آلیاژهای آن»، «ورق گرم فولادی» و «زعفران» شاهد افزایش قابل توجه قیمت جهانی بودهایم، به طوری که مجموع این اقلام، با در نظرگرفتن هیدروکربورهای حلقوی و میوههای سختپوست (شامل پسته) بیش از 100 درصد رشد ارزشی داشته، در حالی که وزن آنها، در حدود 57.72 درصد افزایش یافته است. بدون این اقلام، میزان صادرات کاهشی در حدود چهار درصد را در وزن و ارزش شاهد خواهیم بود.
از میان کشورهایی که در چهارماهه نخست سال گذشته در رده بیست کشور عمده مقصد صادرات قرار داشتهاند، تایوان، بلژیک، فیلیپین و هلند، خرید محصولات ایرانی را کاهش دادهاند.
در عوض، در این مدت، کشورهای امارات متحده عربی، هند، سنگاپور، جمهوری کره، ترکیه، اندونزی، ژاپن و روسیه، بیشترین افزایش ارزش را در بین بیست کشور عمده مقصد محصولات صادراتی داشتهاند.
واردات
واردات کشور در چهار ماهه نخست سال 13901، به میزان 10865 هزار تن، به ارزش 12858 میلیون یورو (معادل 18386 میلیون دلار) بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، از نظر وزن 29.45 درصد و از نظر ارزش 3.47 درصد کاهش داشته است.
در چهارماهه نخست سال جاری، نزدیک به 50 درصد از وزن و بیش از 36 درصد از ارزش واردات را ماشینآلات و دستگاههای مکانیکی، آهن و فولاد، ماشینآلات و دستگاههای الکتریکی، قطعات منفصله وسائل نقلیه و لوازم پلاستیکی تشکیل دادهاند.
در این مدت، واردات اقلامی نظیر ورق گرم فولادی، گندم و انواع خودرو، در مجموع بیش از 66.50 و 51.55 درصد کاهش وزن و ارزش داشتهاند که عامل اصلی کاهش وزن و ارزش واردات بوده است.
در چهار ماهه نخست سال جاری، از میان بیشت کشور عمده مبدا واردات، کشور چین هم در وزن و هم در ارزش واردات، افزایش نشان میدهد. کشورهای فرانسه، سنگاپور، بلژیک و مالزی، نیز با وجود کاهش وزن، افزایش ارزش واردات را تجربه کردهاند.
از میان کشورهایی که در سهماهه نخست سال گذشته در رده بیست کشور عمده مبدا واردات قرار داشتهاند، آلمان، ترکیه، ژاپن، روسیه، انگلستان، هلند و اسپانیا، صادرات کالاهای خود را به کشورمان کاهش دادهاند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد