مصرف انواع فرآورده های نفتی در این مدت به‌طور متوسط 10 درصد کاهش پیدا کرده است

وضعیت مصرف حامل‌های انرژی190 روز پس از هدفمندی یارانه‌ها

مجموع مصرف 4 فرآورده نفتی 189 روز پس از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها در کشور به بیش از 37 میلیارد لیتر رسید که در مقایسه با سال گذشته حدود 4/3 میلیارد لیتری کاهش دارد.
کد خبر: ۴۱۳۲۶۲

به گزارش شانا، اصلاح فرهنگ مصرف سوخت، یکی از اهداف مهم اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین و قانون هدفمندسازی یارانه‌ها بود؛ به گونه‌ای که با اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین، میانگین مصرف بنزین کشور روزانه 13 میلیون لیتر کاهش یافت و در مجموع با گذشت 189 روز از اجرای قانون هدفمندسازی، میانگین مصرف روزانه این فرآورده استراتژیک به زیر 60 میلیون لیتر رسید.

همزمان با اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها از 28 آذر سال گذشته و عرضه بنزین با سه نرخ یارانه‌های (100 تومان هر لیتر)، نیمه یارانه‌ای (400 تومان هر لیتر) و آزاد (700 تومان هر لیتر) در کشور و افزایش قیمت دیگر فرآورده‌های نفتی، تاثیر اجرای این قانون در کاهش مصرف سوخت در کشور مشخص شد؛ به‌گونه‌ای که مصرف انواع فرآورده نفتی در کشور در قیاس با مدت مشابه سال پیش از آن روند کاهشی بسیار محسوسی داشته است.

بر پایه این گزارش، از 28 آذر سال 89 تا 4 تیر ماه سال 90، روزانه به صورت میانگین 57 میلیون و 66 هزار لیتر بنزین موتور به عنوان استراتژیک‌ترین کالای مصرفی در کشور مصرف شد که این میزان در دوره مشابه سال پیش از آن روزانه 62 میلیون و 150 هزار لیتر بوده است، یعنی کاهش روزانه 5/4 میلیون لیتری (7 درصدی) مصرف بنزین.

در دوره زمانی یاد شده، میانگین مصرف گازوئیل به عنوان دومین فرآورده پرمصرف در کشور با 4درصد کاهش نسبت به دوره مشابه سال پیش از آن به روزانه 86 میلیون و 590 هزار لیتر رسید.

گازوئیل به دلیل داشتن قابلیت مصرف در بخش‌های مختلف دارای تنوع مصرف بیشتری نسبت به سایر فرآورده‌های نفتی است. به صورت میانگین، 53 درصد گازوئیل در بخش حمل و نقل، 17 درصد در بخش نیروگاهی، 13 درصد در بخش کشاورزی، 9 درصد در صنایع و بقیه آن در دیگر بخش‌ها مصرف می‌شود.

مصرف نفت کوره نیز پس از گذشت حدود 189 روز از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها روندی کاهشی داشته است؛ به‌گونه‌ای که در این مدت مصرف این فرآورده نفتی با بیش از یک میلیارد لیتر کاهش در مجموع به 8 میلیارد و 229 میلیون و 60 هزار لیتر رسید.میانگین مصرف روزانه این فرآورده نفتی در دوره زمانی مورد بررسی در مقایسه با دوره زمانی مشابه سال پیش از آن، با 12 درصد کاهش از روزانه 49 میلیون و 280 هزار لیتر به 43 میلیون و 540 هزار لیتر رسید.براساس آمارهای رسمی شرکت ملی پخش، مصرف روزانه نفت سفید در این دوره زمانی، با 3 میلیون و 840 هزار لیتر کاهش به 10 میلیون و 450 هزار لیتر رسید که حاکی از رشد منفی 27 درصدی نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها