افزایش اجاره بها بیش از 9 درصد، ممنوع اعلام شده است

نظارت وزارت دادگستری و سازمان تعزیرات بر رشد اجاره بها

رئیس اتحادیه املاک از اجرای مانور مهار اجاره‌بها از اول‌تیر خبر داد و گفت: به دستور وزارت دادگستری و سازمان تعزیرات حکومتی، صاحبخانه‌ها و موجران از اول تیر حق ندارند اجاره‌بها را بیش از 7 تا 9 درصد افزایش دهند.
کد خبر: ۴۱۰۵۹۷

مصطفی قلی‌خسروی در گفت‌وگو با فارس افزود: براساس مصوبه وزارت دادگستری و سازمان تعزیرات حکومتی اگر مالکان بیشتر از 7 تا 9 درصد افزایش قیمت دهند، تعزیرات حکومتی هم با آنها و هم با مشاوران املاکی که این اجاره‌نامه را نوشته، برخورد خواهد کرد.

وی با بیان این‌ که این مصوبه به پیشنهاد وزارت مسکن بوده است، تاکید کرد: در سال 89 مصوبه‌ای تهیه شده بود که براساس آن می‌خواستند برای کل مناطق 22گانه تهران حداقل قیمت و حداکثر قیمت اجاره‌بها تعیین کنند؛ اما به نظر می‌رسد مصوبه اخیر یعنی مجاز بودن افزایش 7تا 9 درصدی اجاره تا حدودی بهتر از تعیین اجاره‌بها برای مناطق است.

رئیس اتحادیه املاک با اشاره به جلسه‌ای که با علی نیکزاد وزیر مسکن و معاونان وی داشته است، افزود: در این جلسه متذکر شدم که هدفمندی یارانه‌ها و مالیات بر ارزش افزوده مطمئنا روی قیمت مسکن تأثیر می‌گذارد.

وی اضافه کرد: در سایر کشورها ملک از کالای سرمایه‌ای خارج و به کالای مصرفی تبدیل شده است در این صورت است که می‌توان برای آن کالا نرخ تعیین کرد. اما وقتی مالکیت در ایران براساس قانون اساسی محترم شمرده می‌شود نمی‌توان برای مالکیت یک نفر تصمیم‌گیری کرد.

واگذاری مسکن مهر شتاب گرفت

در همین حال واگذاری واحدهای مسکونی مهر که قرار است مرحله نخست آن تا پایان شهریورماه امسال به اتمام برسد در فاصله کمتر از یکصد روز به مهلت تعیین شده، شتاب گرفته است. دولت امیدوار است با ورود این منازل به بازار، قیمت فروش و اجاره مسکن را کنترل کند.

گزارش ایرنا به نقل از آمارهای منتشر شده از سوی سازمان ملی زمین و مسکن حاکی است که حدود 100 هزار واحد مسکونی از خانه‌های مهر در 20 استان کشور تکمیل یا در مراحل پایانی قرار دارد.

آمار واحدهای مسکونی تکمیلی نشان می‌دهد که استان اصفهان با احداث 22 هزار واحد مسکونی در مرحله نخست بیشترین تعداد واحد‌های ساخته شده را به خود اختصاص داده است.

علاوه بر این هرمزگان، گلستان، خوزستان، آذربایجان شرقی و کرمان در شمار استان‌هایی هستند که در این بخش تلاش‌هایی برای تکمیل و بهره‌برداری از خانه‌های مهر داشته‌اند.علاوه بر این، برنامه ساخت واحدهای مسکونی مهر در شهرهای جدید زیرنظر شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید و شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و نیز بافت فرسوده شهری از سوی شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به صورت جداگانه به مورد اجرا گذاشته می‌شود.

وزارت مســــکن و شهرسازی براساس برنامـه از پیش تعیین شده، واگذاری 937 هزار واحد مسکونی مهر را در پایان شهریور 1390 وعده کرده است.

قرار است بیش از یک میلیون و 800 هزار واحد مسکونی مهر در قالب سهمیه سال‌های 90 ـ 1389 تکمیل و به بهره‌برداری برسد.

دوره ساخت واحدهای مسکونی جدید 12 تا 18 ماه تعیین شده است و در این مرحله شرکت‌های خارجی از جمله ترکیه‌ای و کره‌ای هم مشارکت دارند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها