لیالی خبر داد:

افزایش اعزام زائران ایرانی به عراق

رییس سازمان حج و زیارت پس از امضای یادداشت تفاهم با وزیر گردشگردی و آثار باستانی عراق گفت: ظرفیت اعزام زائران ایرانی به عتبات عالیات عراق افزایش می یابد.
کد خبر: ۴۰۹۶۱۱

به گزارش ایرنا، علی لیالی افزود: بر اساس این یادداشت تفاهم، ظرفیت اعزام زائران از سه هزار نفر به شش هزار نفر و در مناسبت ها به 10 هزار نفر افزایش می یابد.

وی تصریح کرد: افزایش مدت اقامت زائران از شش روز به 10 روز نیز از دیگر موارد مهم در این یادداشت تفاهم به شمار می رود.

رییس سازمان حج و زیارت در عین حال گفت: مدت ویزای زائران یک ماهه خواهد بود و این یادداشت تفاهم از ماه آینده اجرایی می شود.

لیالی اظهار داشت: در این تفاهم نامه، با توجه به مشکلات زائران، قراردادی در 27 بند و سه تبصره تدوین و به امضای طرفین رسید.

وی تشکیل سه کمیسیون مرزها، خدمات و فراهم کردن زمینه سرمایه گذاری را از دیگر بندهای این تفاهم نامه اعلام کرد و افزود: در صورت بروز مشکلات یا هر یک از موارد مطرح شده، این کمیسیون ها فعال و به مشکلات رسیدگی خواهند کرد.

رییس سازمان حج و زیارت تصریح کرد : در این تفاهم نامه ظرفیت به گونه ای تنظیم شده است که زائر در صورت بروز مواردخاص بتواند به غیر از مرز ورودی از مرز دیگر نیز خارج شود.

وی همچنین سفر زائران به کشور سوریه از طریق مرز عراق را از دیگر بندهای این تفاهم نامه اعلام کرد و افزود : بر اساس این تفاهم نامه، زائران امکان خواهند داشت از طریق مرزهای دو کشور عراق و سوریه به زیارت حضرت زینب و رقیه (س) بروند.

لیالی این تفاهم نامه را نتیجه تلاش مجدانه و نقطه نظرات دستگاه های ذیربط در دو کشور دانست و گفت: با توجه به کمبود زیر ساخت ها در کشور عراق و به ویژه شهرهای زیارتی مقرر شد طرف عراقی امکاناتی فراهم آورد تا زمینه حضور سرمایه گذاران ایرانی به منظور ساخت زیر ساخت ها فراهم شود.

وی ایجاد این زیر ساخت ها را در مسیر گردشگری زیارتی در هر یک از شهرهای کربلا، نجف و سامرا بیان کرد و افزود: البته لازم است امنیت سفر به این شهرها نیز از سوی طرف عراقی تامین شود.

رییس سازمان حج و زیارت گفت: اعزام زائران در یک ماه پیش رو بر اساس توافقات قبلی صورت می گیرد.

وی با یادآوری اراده طرفین برای ارتقا سطح ارائه خدمات به زائران اضافه کرد: استمرار تردد زائران، موجب تحکیم روابط بین ایران و عراق می شود و دلایل متعددی حکم می کند این مسیر برای همیشه ادامه داشته باشد.

لیالی عملکرد طرف عراقی در طول سفر زائران ایرانی به این کشور را نسبی اعلام کرد و افزود : برای استمرار این مسیر که نفع دو ملت در آن است باید هر دو طرف اقدامات به موقعی را از خود نشان دهند.

رییس سازمان حج و زیارت شرایط کنونی عراق و شهرهای زیارتی ان را با چند سال گذشته غیر قابل مقایسه دانست و اظهار امیدورای کرد این شرایط در آینده نزدیک به نقطه مطلوبی برسد.

وزیر جهانگردی و آثار باستانی عراق نیز با بیان اینکه اهل بیت (ع) ملک عراق به شمار نمی رود بلکه متعلق به تمامی جهان اسلام است،گفت : این باور به ما حکم می کند تمامی تلاش خود را برای ارائه خدمات بیشتر انجام دهیم .

«لواء سمیسم» این همکاری ها را ناشی از روابط گسترده و عمیق بین دو ملت دانست و افزود: به رغم تمامی شرایط ناگواری که پشت سر گذاشتیم، این روابط هنوز پابرجاست.

وی با یادآوری شرایط سیاسی و اجتماعی خاص کشورش گفت : با توجه به تمامی این مسائل، سازندگی را در بخش های مختلف آغاز کرده ایم و امیدواریم با همکاری ایران شرایط بهتری را ایجاد کنیم.

وزیر گردشگری و آثار باستانی عراق همچنین علاقه مندی و دلبستگی ایرانیان به عتبات عالیات را خاطرنشان کرد و افزود: دولت عراق به دنبال حرکت در مسیر تحقق این علائق و آرزوها است.

وی همچنین از تلاش وزارت جهانگردی و آثار باستانی عراق برای برقراری امنیت در طول مسیر جاده منتهی به سامرا خبر داد و افزود: با توجه به رو به بهبود بودن شرایط در این مسیر لازم است با ارائه تعهدات بیشتر، کیفیت امنیت را بالاتر ببریم و امکان تردد بدون بروز هر گونه مشکلی را فراهم آوریم .

این مقام عراقی تامین امنیت زائران ایرانی را بانظارت مستقیم وزارت گردشگری و آثار باستانی عراق اعلام کرد و گفت: پس از این یادداشت تفاهم، تمام مسائل مربوط به زائران مورد توجه قرار خواهد گرفت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها