استقبال از توافق‌نامه فتح و حماس

توافق غیرمنتظره 2 گروه فتح و حماس به همان اندازه که مورد استقبال گروه‌ها و کشورهای مسلمان قرار گرفت و موجبات شادمانی فلسطینی‌ها را پدید آورد، موجبات تردید و نگرانی رژیم صهیونیستی و آمریکا و هم پیمانانش را هم فراهم ساخت. روز چهارشنبه اعلام شد 2 گروه فلسطینی فتح و حماس به یک توافق ابتدایی در خصوص تشکیل یک دولت وحدت ملی و برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری به صورت همزمان در کرانه باختری و غزه رسیده‌اند. طرح آشتی حماس و فتح که با وساطت مصر صورت گرفته، خواستار تشکیل یک دولت موقت فلسطینی طی روزهای آینده است. براساس این طرح،‌ دولت مذکور تا زمان برگزاری انتخابات جدید ریاست جمهوری و قانونگذاری، رتق و فتق امور را به عهده خواهد داشت.
کد خبر: ۳۹۹۷۹۲

این خبر بلافاصله با استقبال گسترده گروه‌ها و کشورهای حامی فلسطین و درراس آنها ایران قرار گرفت اما درهمان حال مقامات رژیم صهیونیستی را بشدت عصبانی کرد. آویگدور لیبرمن، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه گفت توافق‌نامه آشتی میان گروه‌های فلسطینی در قاهره، عبور از خط قرمز تلقی می‌شود. وی هشدار داد یک سری تدابیر را علیه تشکیلات خودگردان فلسطین اعمال خواهد کرد. لیبرمن افزود: ما مجموعه وسیعی از تدابیر را در اختیار داریم که شامل لغو حالت VIP برای ابومازن و سلام فیاض می‌شود و این به آنها اجازه نخواهد داد آزادانه تردد کنند.

به گزارش صدای آلمان سایر مقا‌م‌های تل‌آویو نیز اعلام کردند، چنین توافق‌هایی نمی‌تواند صلح را برای خاورمیانه به ارمغان بیاورد و محمود عباس باید از جنبش حماس فاصله بگیرد.

با این حال آمریکا ضمن استقبال سرد از این توافق‌نامه با متهم کردن حماس به یک سازمان تروریستی گفت دولت فلسطینی باید خشونت را ریشه کن کند. واشنگتن درعین حال یادآور شد که حماس باید توافق‌نامه‌های صلح را بپذیرد؛ نکته‌ای که بارها این گروه گفته است آنها را نخواهد پذیرفت. درهمین حال اروپایی‌ها گفتند درحال مطالعه بیشتر این توافق‌نامه هستند و تنها آلمان یادآور شد با سازمانی که اسرائیل را به رسمیت نشناسد، همکاری نخواهد کرد.

از سوی دیگر سازمان کنفرانس اسلامی از امضای توافق‌نامه و آشتی گروه‌های فلسطینی فتح و حماس استقبال کرد و آن را مقدمه‌ای برای رسیدن به اهداف مشروع و حقوق از دست رفته فلسطینی‌ها دانست. دکتر محمد بدیع،‌ رهبر جماعت اخوان‌المسلمین مصر در تماسی تلفنی با اسماعیل هنیه، نخست‌وزیر دولت منتخب فلسطین امضای توافق‌نامه اولیه آشتی بین جنبش‌های فتح و حماس را تبریک گفت.

روسیه و چین 2 کشوری بودند که روز پنجشنبه ازآشتی و توافق 2 گروه فلسطینی فتح و حماس در مورد آینده سیاسی فلسطین و تلاش برای تشکیل دولت جدید استقبال کردند./‌خبرگزاری‌ها

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها