مدیرکل موزه ملی ایران خبر داد:

ایران صاحب حرفه‌ای‌ترین اسکنر اشیای تاریخی در جهان

مدیرکل موزه ملی ایران از عقد قرارداد با دانشگاه ژاپن برای انتقال رایگان حرفه‌ای‌ترین اسکنر اشیای تاریخی در جهان به ایران که حداقل 500 میلیون تومان قیمت دارد، خبر داد.
کد خبر: ۳۹۳۵۵۶

آزاده اردکانی در گفت‎وگو با فارس درباره این قرارداد همکاری با دانشگاه ژاپن اظهار داشت: اوایل فروردین ماه امسال موزه ملی ایران قراردادی 5ساله را با بخش شرق‏شناسی دانشگاه کیوتوی ژاپن به امضا رساند.

وی با تأکید بر اینکه بر اساس این قرارداد برای نخستین بار در تاریخ ایران از یک ماشین فوق‎حرفه‎ای و پیشرفته برای عکس‏برداری از اشیای تاریخی استفاده خواهد شد، گفت: این دستگاه که سی‎دی اسکنر لیزر نام دارد با کمک لیزر، عکس‏های 3بعدی از اشیای تاریخی می‏گیرد.

مدیرکل موزه ملی ایران ادامه داد: یعنی اگر در حال حاضر با دوربین های دیجیتالی که باید نور به شیء بتابانند و شیء در مقابل آن ثابت باشد و تازه پس از آن باز هم خطوطی از نوشته های روی شیء در عکس‎ها ناخوانا دیده شود، با این دستگاه اسکنر تمام این مشکلات برطرف می‏شود.

ژاپنی‎ها 12 اردیبهشت وارد ایران می‎شوند

اردکانی با بیان اینکه گروه ژاپنی از دانشگاه کیوتو دوم می برابر با 12 اردیبهشت برای آموزش ایرانی‎ها وارد کشورمان می شوند، گفت: یکی از مفاد قرارداد این بوده است که کارشناسان بخش کتیبه های موزه ملی ایران کار کردن با این اسکنر را توسط گروه ژاپنی آموزش ببینند.

وی در پاسخ به اینکه آیا در حال حاضر این دستگاه وارد ایران شده است، گفت: نامه‎نگاری‏ها با فرودگاه امام خمینی(ره) برای ورود این دستگاه در حال انجام است که به زودی به کشور منتقل می شود.

مدیرکل موزه ملی ایران در پاسخ به اینکه چه کشورهای دیگری در دنیا نمونه ای از این دستگاه را در اختیار دارند، اظهار داشت: کشورهایی از جمله ایتالیا از این دستگاه برخوردار هستند اما کیفیت ضعیف‎تری نسبت به دستگاه ایران دارد.

اردکانی درباره اینکه بخشی از قرارداد مربوط به مطالعه و تحقیق است، گفت: بخشی از آثار به‏دست آمده از ساماندهی انبارهای موزه ملی ایران، بخشی از نخستین سندهای خطی و نوشتاری آجرنوشته‎ها که عمدتاً به زبان اکدی بابلی، عیلامی و فارسی باستان است، عمده آثاری است که قرار است توسط گروه ژاپنی عکس‎برداری و مطالعه شود.

وی در خصوص قیمت این دستگاه اسکنر اشیای تاریخی تصریح کرد: این دستگاه بیش از 500 میلیون تومان قیمت دارد که دانشگاه کیوتوی ژاپن پس از پایان زمان قرارداد، این دستگاه را رایگان در اختیار موزه ملی ایران قرار می دهد.

مدیرکل موزه ملی ایران در پاسخ به اینکه چرا دانشگاه کیوتوی ژاپن حاضر است این دستگاه را با این شرایط در اختیار ایران قرار دهد، گفت: آنها درباره اشیای تاریخی موزه ملی ایران مطالعه خواهند کرد و متعهد شده اند که در تمام مطالعاتشان نام ایران و نام موزه ملی ایران را قید کنند.

اردکانی ابراز امیدواری کرد که با این اسکنر لیزری بتوانیم کل اشیای تاریخی ایران را تصویربرداری و مستندنگاری کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها