به گزارش ایسنا، بیش از یک هزار ناظر بین المللی وظیفه نظارت بر انتخابات روز یکشنبه در این کشور آسیای میانه که پیشتر به دلیل عدم شفافیت در روندهای انتخاباتی مورد انتقاد قرار گرفته را برعهده دارند.
براساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، نظربایف 70 ساله از دهه 80 در قزاقستان در راس قدرت قرار دارد. او پیش از فروپاشی شوروی دبیر کل حزب کمونیست قزاقستان و در واقع حاکم این جمهوری بود و پس از استقلال نیز به مقام ریاست جمهوری این کشور آسیای میانه انتخاب شد.
دیگر کاندیداهای انتخاباتی سیاستمدارانی هستند که در مقایسه با نظربایف از قدرت و نفوذ کمتری برخوردارند.
رهبران مخالف برجسته در قزاقستان نیز از شرکت در این انتخابات که پیشتر آن را شرم آور توصیف کرده بودند، امتناع کردند و از مردم قزاقستان خواستند در این انتخابات شرکت نکنند.
مقامهای قزاقستان پیشتر نگران بودند که این کشور نیز ناآرامیهایی شبیه تحولات اخیر خاورمیانه را تجربه کند. اما تاکنون هیچ ناآرامی در قزاقستان اعلام نشده است.
یک مشاور نزدیک به نظربایف نیز پیش بینی کرد که آرای نظربایف احتمالا بیش از آرای انتخابات گذشته باشد.
ناظران سازمان امنیت و همکاری در اروپا قرار است روز دوشنبه گزارش خود را درخصوص اینکه آیا روند انتخابات در قزاقستان براساس استانداردهای بین المللی بوده یا خیر، منتشر کنند.
کریم ماسیموف، نخست وزیر قزاقستان نیز در گفتگو با خبرگزاری فرانسه تصریح کرد: نور سلطان نظربایف تصمیم قاطعانهای برای ادامه حضور در قدرت دارد و از حمایت مردم این کشور برای حرکت در مسیر ایجاد یک کشور دموکراتیک به سبک غرب در قزاقستان برخوردار است.
آخرین تمرینهای تیم ملی فوتبال در سایه حمایت فوقالعاده مردم مکزیک
حسین کعبی: وقتی فیگو را در جام جهانی زدم....