همزمان با وقوع پدیده گرد و غبار، مراجعه به بیمارستان‌ها بیش از 30 درصد افزایش داشته است

ریزگردهای عربی ، خوزستان و بوشهر را تعطیل کرد

پدیده گرد و غباری که روز پنجشنبه گذشته استان خوزستان را در بر گرفته بود تا ظهر دیروز (شنبه)‌ ادامه داشت. البته این ماجرا ظاهرا به پایان نرسیده و دوباره از پایان روز گذشته سامانه جدیدی وارد این استان شده است. به طوری که به گفته سرپرست اداره کل هواشناسی خوزستان این سامانه جدید بسیار بحرانی‌تر از گذشته است.
کد خبر: ۳۸۹۸۵۴

نادر شفی‌خدایی با اشاره به این که این سامانه جدید گرد و غبار از کشور عراق با سرعت پایین به سمت خوزستان حرکت کرده است، گفت: خروج این پدیده از مرزهای خوزستان نیازمند وقت زیادی است. بروز این گرد و غبارها باعث تعطیلی مدارس و ادارات در شهرهای استان خوزستان و بوشهر شده و به دلیل وضع نامساعد جوی، تمامی پروازهای این دو استان لغو شده است.گسترش پدیده گرد و خاک به حدی بود که گفته می‌شود ریزگردهای عربی از دریچه‌ها وارد منازل مسکونی شده است.پدیده گرد و خاک در استان خوزستان که از سال 80 تا به امروز روندی تشدید‌کننده در پی داشته، آسیب‌های فراوانی را به بخش‌های اقتصادی و اجتماعی مردم خوزستان رسانده است به گونه‌ای که رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار می‌دارد: همزمان با وقوع پدیده گرد و خاک در استان، بیمارستان‌ها با مراجعه بیش از 30 درصدی بیماران مواجه شده‌اند.

به گزارش خبرنگار ما از اهواز، گردو غباری که از پنجشنبه هفته گذشته آسمان خوزستان را فراگرفت و تا روز گذشته این پدیده با شدت فراوان ادامه داشت، آسمان آبی استان را تیره و کدر کرده با این حال، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور درخصوص این پدیده در استان گفته است: گرد و خاک 100 درصد منفی نیست، در مورد این پدیده باید نیمه پر لیوان را دید.وجود گرد و خاک در هوای استان خوزستان به حدی زیاد شده است که آسمان استان به رنگ قرمز درآمده است و تنفس‌ برای مردم به سختی انجام می‌شود.در حالی که پدیده گرد و خاک حاکم بر آسمان خوزستان به گونه‌ای شدید است که دید چند متری نیز سخت است، اما مسوولان استانی بدون نگریستن به عواقب تنفسی و حساسیت‌های پیش آمده ساعات پایانی شامگاه جمعه تنها تعطیلی مدارس نوبت صبح دیروز و دانشگاه‌ها را اعلام کردند و کارمندان ادارات در این هوای آلوده به خاک در سطح شهر تردد می‌کنند. در حال حاضر گرد و غبار شدید بر خوزستان همچنان حاکم است و در برخی شهرهای استان میزان آلودگی هوا بیش از 50 برابر حد استاندارد اعلام شده است.

کمترین میزان دید در مسجدسلیمان با 500 متر دید افقی به ثبت رسیده است، اما روز گذشته شهروندان خوزستانی در حالی روز غبارآلودی را تجربه کردند که اطلاع‌رسانی درباره تعطیلی مدارس، ادارات و دانشگاه ناهماهنگ بوده و بسیاری از شهروندان درباره تعطیلی ابهام داشتند که این ناهماهنگی در هنگام وقوع پدیده گرد و خاک، بارها در استان رخ داده و برای شهروندان مشکل‌آفرین شده است.

هرچند مسوولان استانی از وضعیت حاکم بر شهرهای استان به دلیل وقوع پدیده گرد و خاک و وارد ساختن خسارت‌های سنگین و گاهی جبران‌ناپذیر ناشی از آن از جمله لغو پروازها، تعطیلی بی‌هنگام مدارس و ادارات، آسیب‌رسانی به تاسیسات آب، برق و محصولات کشاورزی، مشکلات بهداشتی، ایجاد مشکل ریوی و تنفسی برای شهروندان و سردرگمی شهروندان نگرانی‌هایی را ابراز می‌کنند، اما گویی رفع این پدیده عزم جدی ملی و بین‌المللی را می‌طلبد.

منشأ خارجی

گفته می‌شود گرد و خاک خوزستان تنها 5 درصد آن منشاء داخلی و 95 درصد دیگر منشأ خارجی از کشورهای همسایه دارد. استاندار خوزستان درباره این پدیده گفت: کشورهای منشأ گرد و خاک اراده ای برای حل این معضل ندارند.سیدجعفر حجازی با تاکید بر نگرانی و ابراز نارضایتی مردم از تشدید این پدیده و اختلال در زندگی روزمره خوزستانی‌ها افزود: تمامی مسوولان مرتبط در سطح استان به صورت جدی پیگیر اتخاذ تدابیر بین‌المللی از سوی وزارت امور خارجه و سازمان محیط زیست کشور هستند.این پدیده شوم همچنان بر آسمان خوزستان حاکم است و این در حالی است که با ورود به روزهای گرم و خشک خوزستان تا چند روز آینده این پدیده شدیدتر و مخرب‌تر می‌شود.

مبارزه با گرد و غبار

در همین حال، خبرگزاری فارس گزارش داد: با حضور معاون اول رئیس‌جمهور عملیات اجرایی بیابان‌زدایی و مالچ پاشی 200هزار هکتار از اراضی بیابانی خوزستان شروع شد که نخستین گام آن ، اجرای طرح 5000 هکتاری بیابان‌زدایی در منطقه حمیدیه اهواز است .برای اجرای این طرح 200هزار هکتاری، 2800 میلیارد ریال از سوی وزارت نفت پرداخت خواهد شد .نایبعلی رحیمی ، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل نیز گفت: همزمان با هفته منابع طبیعی و با هدف مهار توفان‌های شن و گرد و غبار یک میلیون و 280 هزار اصله نهال به تعداد جمعیت این استان کاشته می‌شود.

سمیه غافلی / جام جم اهواز

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها