راهنمای خرید دوربین دیجیتال

خاطره بساز، لحظه ثبت‌کن

جوانی‌تان را ثبت کنید. نه این‌که فکر کنید بعدتر، وقتی که سن و سالی از شما گذشت با حسرت به آن نگاه کنید و سری تکان بدهید، همه‌اش که حسرت نیست! گاهی وقتی دوباره به عکس‌هایتان نگاهی انداختید می‌توانید حال و روز آن روزها را به یاد بیاورید.
کد خبر: ۳۸۴۸۵۵

جوانی وقت شور و شوق است همین شور و شوق را بسپارید به دست حافظه رایانه‌تان یا در لوح‌های فشرده به جای آلبوم‌ها بگذارید در قفسه کتابخانه‌تان. شور و شوق جوانی‌تان را ثبت کنید.

بعضی‌ها در همه موقعیت‌ها آمادگی عکاسی دارند. یک دوربین دیجیتال کوچک توی جیب‌شان است که خاطره جشن‌تولدها، مهمانی‌ها و مراسم مختلف را جاودان می‌کند. رایانه آنها معمولا پر از پوشه‌هایی با نام مراسم مختلف است و در و دیوارشان هم پر از لبخند ‌آدم‌هایی است که در قاب یک عکس، ثابت شده‌اند. دیدن این مناظر باعث می‌شود خیلی از ما هم به فکر خریدن یک دوربین دیجیتال بیفتیم که قیمت چندانی هم ندارد. این راهنما برای شما که در این زمینه تجربه ندارید به کار می‌آید.اغلب این سوال پیش می‌آید که با وجود MP3 پلیرها و موبایل‌ها که دوربین دیجیتال دارند، آیا لازم است که یک دوربین دیجیتال هم بخریم؟ جواب این سوال بله است. دوربین‌های دیجیتال که روی دستگاه‌های چندکاره نصب می‌شوند حتی اگر تعداد پیکسل‌های زیادی هم داشته باشند بازهم نمی‌توانند خوب عکس بگیرند. چون تنها ویژگی یک دوربین خوب، تعداد پیکسل‌های سنسور آن نیست.

این جور دوربین‌ها به دلیل محدودیت مکان، فاصله کانونی کمی دارند و لنز آنها بسیار کوچک است. برای همین نمی‌توانند از زوم نوری استفاده کنند. درصورتی که حتی دوربین‌های آماتور هم 3 برابر زوم نوری را ارائه می‌کنند.

اما وجود دوربین‌های دیجیتال متنوع در بازار، کار انتخاب و خرید یک دوربین دیجیتال مناسب را برای کسانی که فرصت چندانی برای تحقیق و مقایسه مدل‌های مختلف ندارند، دشوار کرده است. فروشنده‌ها گاهی حتی اجازه لمس و از نزدیک دیدن دوربین‌ها را هم به مشتریان نمی‌دهند و با بی‌حوصلگی، تنها اعداد و ارقام و اصطلاحاتی را پشت سر هم تحویل مشتری می‌دهند و به او می‌قبولانند که دوربین آنها بهترین دوربینی است که در بازار پیدا می‌شود. بسیاری از مشتری‌ها هم پول امکانات و ویژگی‌هایی را می‌پردازند که ممکن است هرگز به آنها احتیاج نداشته باشند.

مگاپیکسل

دوست دارید دوربین‌تان چند مگا پیکسل باشد؟ 8، 9، 12 یا بالاتر؟ تولیدکنندگان و فروشندگان دوربین‌های دیجیتال همیشه روی این عدد خیلی مانور می‌دهند. آنچه از آن با عنوان مگاپیکسل یاد می‌شود، در واقع تعداد پیکسل‌های موجود در هر عکس است.

خیلی از مشتری‌ها تصور می‌کنند هر چه مگاپیکسل دوربینی بیشتر باشد، آن دوربین بهتر است؛ اما لزوما این طور نیست. دوربینی که مگاپیکسل بالایی داشته باشد، اما کند و لاک‌پشتی عمل کند، تبدیل به وسیله‌ای اعصاب خردکن می‌شود. با چنین دوربینی، شما صحنه‌های زیادی را از دست می‌دهید و عکس‌هایی که می‌گیرید، اغلب چند ثانیه بعد از لحظه مورد نظر را نشان می‌دهند. بنابراین در انتخاب دوربین،‌ فقط به این‌که مگاپیکسل دوربین بیشتر باشد توجه نکنید. چون ویژگی‌های مهم‌تری وجود دارند که کارتان را بیشتر از مگاپیکسل‌های بالای یک دوربین پیش می‌برند.

قبل از هرچیز توجه کنید که عکس‌ها را برای چه کاری می‌گیرید. اگر عکس‌ها را فقط برای ذخیره کردن روی کامپیوتر و سی دی و دی وی دی می‌گیرید و از آنها در اینترنت استفاده می‌کنید، یک دوربین 3 مگاپیکسلی هم کار شما را راه می‌اندازد. اما اگر قصد چاپ عکس‌هایتان را دارید، موضوع فرق می‌کند و بستگی مستقیم به اندازه‌ای دارد که می‌خواهید عکس‌ها را در آن اندازه چاپ کنید.

تجربه این روزها نشان می‌دهد که خیلی از ما حال و حوصله انتخاب و چاپ عکس‌ها را نداریم و دست‌کم تا مدت‌ها عکس‌ها را همان طور دیجیتال نگه می‌داریم. اگر فکر می‌کنید دوران عکس‌های توی آلبوم به پایان رسیده، دنبال مگاپیکسل بالا نباشید.

البته یک قابلیت دیگر عکس‌هایی که با دوربین‌های با مگاپیکسل بالاتر گرفته می‌شود، امکان انتخاب بخشی از تصویر یا Crop کردن آن است. این طوری می‌توانید تنها بخش یا بخش‌های مورد نظرتان را از یک عکس انتخاب و آن را چاپ کنید. به طور کلی، عکس‌های دارای وضوح تصویر (رزولوشن) 2 مگاپیکسل را می‌توان تا اندازه 18×13 سانتی‌متر، عکس‌های 3 مگاپیکسلی را تا اندازه 25×20 سانتی‌متر و عکس‌های ? مگاپیکسلی را تا اندازه 40×30 سانتی‌متر بدون افت کیفیت چاپ کرد.

خلاصه این‌که

ـ ‌به زوم اپتیکال دستگاه توجه ویژه‌ای داشته باشید، زوم دیجیتال از کیفیت عکس می‌کاهد.

ـ ‌حسگر دوربین باید دارای رزولوشن بالا باشد؛ حداقل 6 مگاپیکسل.

ـ به امکانات جانبی دوربین، مثل فناوری تشخیص لبخند زیاد توجه نکنید.

ـ توجه کنید که دوربین حرفه‌ای یا نیمه‌حرفه‌ای شما حتما باید دارای تنظیمات دستی باشد، مثل تنظیم اپرچر (دیافراگم)، شاتر، فوکوس دستی و....

ـ به کمترین میزان فوکوس دوربین اهمیت دهید، مثلا دوربینی که می‌تواند تا 7 سانتی‌متر را فوکوس کند خوب است.

ـ مارک‌های معروف را انتخاب کنید و از مارک‌های ناشناس و تقلبی چینی نخرید. این جور دوربین‌ها معمولا دوربین‌های خوبی نیستند؛ چون تاخیر زیادی دارند (از زمان روشن کردن تا آماده به کار) و نرم‌افزارهایشان ضعیف است.

لنز بهتر، عکس بهتر

یادتان باشد که کیفیت عکس‌های یک دوربین، تنها به مگاپیکسل آن بستگی ندارد. نوع و کیفیت سنسور حساس به نور دوربین و لنز هم خیلی مهم است. تولیدکنندگان معروف دوربین‌های دیجیتال، بویژه آنهایی که از قدیم در کار تولید دوربین‌های آنالوگ بوده‌اند، از حسگرها و لنزهای با کیفیت‌تر و البته گران‌تری روی دوربین‌هایشان استفاده می‌کنند و همین باعث می‌شود گاهی کیفیت عکس‌های یک دوربین دیجیتال با مگاپیکسل پایین‌تر، بالاتر از عکس‌های دوربین دیگری باشد که مگاپیکسل بالاتری هم دارد.

 

لزوم زوم؟

اگر فروشنده درباره زوم دیجیتال برایتان حرف زد، به هیچ وجه گول نخورید و هنگام خرید تنها به زوم اپتیکال آن توجه کنید. دوربین‌های ارزان‌قیمت، معمولا امکان زوم اپتیکال ندارند. زوم اپتیکال یعنی همان بزرگنمایی لنز و همراه با جلو و عقب رفتن لنز است که موجب تغییر فاصله کانونی لنز می‌شود. اما زوم دیجیتال در فاصله کانونی لنز تغییری ایجاد نمی‌کند و با هر بار زوم، بخش کوچک‌تری از سنسور دوربین برای بزرگنمایی عکس انتخاب می‌شود. درست مثل این است که با استفاده از ابزار زوم برنامه‌های گرافیکی، روی یک عکس در کامپیوتر زوم کنیم. به همین دلیل است عکس‌هایی که با زوم بالای دوربین‌های دیجیتال گرفته می‌شود، کیفیت مناسبی ندارند و چاپ آنها هم چنگی به دل نمی‌زند. یک دوربین دیجیتال اتوماتیک معمولی، با لنزی حدود 20، 8 میلی‌متر معادل 35،120 میلی‌متر در دوربین‌های 35 میلی‌متری و زوم اپتیکال 3X یا سه برابر برای کاربران معمولی، انتخاب مناسبی است.

باتری همه جا شارژشو

دوربین دیجیتال یکی از پرمصرف‌ترین دستگاه‌های الکترونیکی است که با باتری تغذیه می‌شود. باتری‌های مورد استفاده در دوربین‌ها، انواع مختلفی دارد. بعضی از دوربین‌ها تنها از باتری‌ها و شارژرهای اختصاصی خودشان استفاده می‌کنند که گران‌قیمت و کمیاب و گاه نایاب هستند. بهتر است دوربینی را انتخاب کنید که با باتری‌های قلمی قابل شارژ معمولی هم شارژ شود. اگر باتری و شارژر دوربین انتخابی شما اختصاصی خودش است، تحقیق کنید که آیا نمایندگی‌ها و دفاتر خدمات پس از فروش این دوربین، باتری آن را جدا می‌فروشد یا نه.

مانیتورهای LCD

حالا دیگر تمام دوربین‌های دیجیتال دارای صفحات LCD هستند که برای نمایش همزمان تصویر یا مرور عکس‌های گرفته شده به کار می‌رود. برخی از آنها زیر نور شدید آفتاب یا لامپ کارایی چندانی ندارد و برخی هم هنگام نمایش تصویر، از بغل دچار اعوجاج می‌شوند.

LCDهایی که می‌توان آنها را با زاویه چرخاند، به گرفتن عکس‌های خلاقانه از زوایای مختلف کمک می‌کند. منظره‌یاب اپتیکی (Optical Viewfinder)هرچند کمتر استفاده می‌شود، اما مواقعی که باتری دوربین در حال ته کشیدن است، استفاده از آن و خاموش کردن LCD می‌تواند کارساز باشد.

لیلا شریعتی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها