تاکید مجدد ترکیه بر ضرورت حذف نام ایران از لیست تهدیدهای ناتو

رئیس‌جمهور ترکیه با بیان این‌که سامانه دفاع موشکی ناتو در اروپا نباید ایران را هدف قرار دهد، از اعضای آن خواست تا پیشنهاد ترکیه را بپذیرند. به گزارش ایسنا، عبدالله گل پیش از برگزاری نشست سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در لیسبون، پایتخت پرتغال گفت: ما با صراحت و قاطعانه مخالف تهدید دانستن هر کشوری هستیم و به نظر می‌رسد این خواسته ما مورد پذیرش قرار گرفته است.
کد خبر: ۳۶۸۵۹۹

به گزارش خبرگزاری فرانسه، گل با تاکید بر این‌که ناتو یک ائتلاف دفاعی است نه سازمانی برای ارعاب و تهدید، گفت: ترکیه نمی‌تواند به پروژه‌ای بپیوندد که علیه کشور خاصی است.

رئیس‌جمهور ترکیه پیش از ترک آنکارا به منظور شرکت در نشست سران ناتو، ضمن ابراز امیدواری نسبت به تایید درخواست ترکیه از سوی دیگر اعضای ناتو به خبرنگاران گفت: این پروژه باید بدون هیچ استثنایی همه کشورهای عضو ناتو را تحت پوشش قرار دهد و همان‌طور که گفتیم، این پروژه نمی‌تواند ایران را هدف قرار دهد.

دومین جلسه نشست سران 28 کشور عضو ناتو از روز جمعه به مدت 2 روز با هدف بحث و تبادل‌نظر درباره طرح‌های مشترک و سیاست‎های آتی ناتو در لیسبون برگزار ‌شد.

ترکیه پیش از این تصریح کرده بود که در صورتی که بیانیه ‌نهایی نشست ناتو، ایران را به عنوان یک تهدید معرفی کند، آن را امضا نخواهد کرد.

اما مقامات ناتو روز جمعه اعلام کردند که سران کشورهای عضو این سازمان در نشست لیسبون به‌طور علنی از ایران به عنوان یک تهدید یاد نمی‌کنند تا حمایت ترکیه را از سپر دفاع موشکی جدیدی که می‌خواهند در اروپا نصب کنند، به دست آورند.

ترکیه که نگران موضع خود در قبال همسایه‌اش ایران است، اعلام کرده در صورتی که در بیانیه نهایی ناتو نام ایران به عنوان تهدید ذکر شود، از آن حمایت نخواهد کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها