اخبار تازه از بمب‌های‌ارسالی به آمریکا

با گذشت سه روز از کشف دو بسته‌ محتوی بمب در دبی و بریتانیا جزییات بیشتری از این ماجرا علنی شده است.دو بسته‌ حاوی مواد منفجره از یمن پست شده بودند و ظاهرا مقصد نهایی آنها ایالات متحده آمریکا بوده است.
کد خبر: ۳۶۳۶۴۳

روز جمعه 29 اکتبر فرودگاه‌های ایالات متحده، بریتانیا، دبی، قطر و چند کشور اروپایی به حالت آماده باش درآمدند. این اقدام به دنبال کشف چند بسته مشکوک انجام شد که از صنعا پایتخت یمن پست شده بودند و مقصد نهایی آنها آمریکا بوده است.

ماموران فرودگاه مسئول کنترل بار

باراک اوباما روز جمعه ساعتی پس از انتشار خبرهای ضد و نقیض در مورد محتوای این بسته‌ها جلو دوربین تلویزیون قرار گرفت و وجود مواد منفجره در آنها را تایید کرد. پیش از این اعلام شده بود بسته‌های یادشده در هواپیماهای باربری بوده‌اند.

روز یکشنبه 31 اکتبرمنابع خبری به نقل از یکی از سخنگویان شرکت هواپیمایی قطر اعلام کردند دست‌کم یکی از بسته‌ها توسط هواپیماهای مسافربری این شرکت از صنعا به دوحه و از آنجا به دبی منتقل شده است.

 خبرگزاری رسمی قطر از قول سخنگوی شرکت هواپیمایی این امیرنشین اعلام کرد، مسئولیت کنترل بار هواپیما و وسائل مسافران بر عهده ماموران فرودگاه است. در همین حال کشورهای بریتانیا، فرانسه و آلمان ورود هواپیماهای باربری از مبدا یمن را متوقف کرده‌اند.

 ضعف کنترل هواپیماهای باربری

در روزهای گذشته خبرهای متفاوتی در مورد احتمال دست داشتن گروه تروریستی القاعده در این جریان منتشر شده است. روز یکشنبه منابع آمریکایی تایید کرده‌اند که میان بسته‌های حاوی مواد منفجره با سوء قصدی که 14 ماه پیش به یک هواپیماهای آمریکایی تدارک دیده شده بود، ارتباط وجود دارد.

یک تبعه‌ نیجریه‌ای که گفته می‌شود قصد انفجار این هواپیما را داشت دسامبر 2009 دستگیر شد. جان برنان مشاور امنیتی باراک اوباما روز یکشنبه به شبکه تلویزیونی ABC گفته است که سازندگان مواد منفجره‌ سال پیش همان کسانی هستند که مواد منفجره‌ یافته شده در دبی و بریتانیا را ساخته‌اند.

پتر رمزآوئر، وزیر راه آلمان تاکید کرده است تمام شرکت‌های حمل و نقل را موظف کرده هیچ بسته‌ای را از یمن قبول نکرده و بسته‌های موجود در انبار از این مبدا را کنترل کنند.

وزیر کشور آلمان، توماس دومزیئر نیز در گفتگو با شبکه خبری MDR اظهار داشته که هواپیماهای باربری تاکنون به نسبت هواپیماهای مسافربری کمتر کنترل می‌شده‌اند. او خاطر نشان کرد تمام نقاط ضعف در این بخش شناسایی و برطرف شده است. به رغم این، وزیر کشور آلمان به دلیل حوادث اخیر سفر خود به خاورمیانه را لغو کرده است.

از دبی به آلمان از آلمان به بریتانیا

ظاهرا بسته‌های حاوی مواد منفجره تا زمان کشف شدن چند بار جابه جا شده‌اند. منابع خبری آلمان گزارش می‌دهند، بسته‌ای که در یکی از فرودگاه‌های بریتانیا پیدا شده، قبلا در شهر کلن از هواپیمایی به یک هواپیمای دیگر منتقل شده است.

وزیر کشور آلمان با تایید این خبر گفت که مقام‌های امنیتی این کشور شب جمعه گزارشی را که در مورد این بسته‌ها از سرویس اطلاعاتی یک کشور "دوست" دریافت کرده بودند، به همکاران بریتانیایی منتقل کرده‌اند.

در همین حال از صنعا خبر می‌رسد که ماموران امنیتی یمن روز شنبه یک دختر دانشجوی 22 ساله را به عنوان ارسال کننده یکی از بسته‌ها شناسایی و بازداشت کرده‌اند. گفته می‌شود که رد این دانشجو از شماره تلفن و کپی کارت شناسایی او که هنگام ارسال بسته ارائه شده به دست آمده است.

صبح روز یکشنبه حدود 500 دانشجوی یمنی دست به تظاهرات زدند و خواستار آزادی متهم شده‌اند. یک تشکل حقوق بشری یمن نیز در گناهکار بودن این دختر ابراز تردید می‌کند و علت آن را ارائه مدارک شناسایی واقعی از سوی او عنوان کرده است.

عضو القاعده مظنون به ساختن بمب

از مدت‌ها پیش نیروهای القاعده از ضعف دولت مرکزی در یمن استفاده کرده و تشکیلات وسیعی در این کشور راه انداخته‌اند. ظاهرا یمن مرکز اصلی بخشی از این تشکیلات تروریستی است که خود را "القاعده شبه جزیره عربستان" می‌نامد.

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست و نشریه انگلیسی ساندی تلگراف در شماره روز یکشنبه خود گزارش دادند، مقام‌های امنیتی آمریکا احتمال می‌دهند یک تبعه عربستان به نام ابراهیم حسن ال‌اسیری که در یمن سکونت دارد، سازنده‌ بمب‌های یافته شده باشد. او متهم به همکاری با القاعده است.

از ال‌اسیری 28 ساله به عنوان سازنده احتمالی بمبی که سال گذشته قرار بود یک هواپیمای امریکایی را منفجر کند، نام برده می‌شود.

در حالی که مشاور امنیتی اوباما حاضر به نام بردن از این فرد نشده بود، پس از انتشار گزارش دو روزنامه یادشده مقام‌های امنیتی آمریکا مظنون درجه یک بودن ال‌اسیری را تایید کرده‌اند. مواد منفجره کشف شده که قدرت تخریبی آن "فوق‌العاده" عنوان شده در کاتریج چاپگر یارانه‌ای جاسازی شده بود.

دویچه وله

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها