آغاز شمارش آرای انتخابات عمومی در بوسنی

مردم بوسنی و هرزگوین روز یکشنبه برای شرکت در انتخابات شورای حکام عالی این کشور متشکل از صرب‌ها، مسلمانان و کروات‌ها و همچنین اعضای 2 مجلس آن پای صندوق‌های رای رفتند. به گزارش ایرنا، کمیسیون انتخابات بوسنی دیروز اعلام کرد برای عضو مسلمان در هیات ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین باقر عزت بگوویچ (پسر علی عزت بگوویچ رئیس جمهور دوران جنگ بوسنی ) از حزب دموکراتیک عمل، برای عضو صرب در هیات ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین نبویشا رادمانوویچ از حزب اتحادیه مستقل سوسیال دموکرات و برای عضو کروات در هیات ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین نیز ژلیکو کومشیچ از حزب سوسیال دموکرات آرای بیشتری را در مقایسه با دیگر رقبای انتخاباتی خود به دست آورده‌اند.
کد خبر: ۳۵۷۹۶۴

برای انتخابات ریاست جمهوری در جمهوری صربسکا نیز گفته شد که میلوراد دودیک از حزب اتحادیه مستقل سوسیال دموکرات نسبت به رقبای خود پیشی گرفته و رای بیشتری را برای سمت رئیس‌جمهور در این قسمت از بوسنی و هرزگوین کسب کرده است.

کشور بوسنی براساس طرح معروف دیتون که به جنگ در منطقه پایان داد، به 2 بخش صرب‌نشین (جمهوری صربسکا)، مسلمان و کروات‌نشین (فدراسیون مسلمان و کروات) تقسیم شد. هر یک از این دو بخش، برای خود صاحب یک دولت است و این دولت‌ها به وسیله یک حاکمیت ضعیف مرکزی در سارایوو به یکدیگر متصل هستند. کارشناسان سیاسی بالکان معتقدند مسائل فراوانی در بوسنی و هرزگوین از جمله بافت سیاسی، بحران اقتصادی و معضل بیکاری، به اهمیت این انتخابات افزوده است. این کارشناسان با توجه به اختلاف نظرهای سیاسی عمیق بین سران 3 جامعه سیاسی در بوسنی و هرزگوین، بر این موضوع تاکید دارند که عضویت در اتحادیه اروپا تنها موضوعی است که نمایندگان 3 جامعه این کشور روی آن اتفاق نظر دارند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها