
غیبت دندان عقل: انسانهای نخستین دارای 4 دندان عقل بودهاند که برای جویدن غذاهای خام آن دوران ضروری بوده است و از طرفی فک بزرگ آنها اجازه رویش این دندانها را میداده است. امروز اغلب انسانها، فکین به نسبت کوچکتری دارند که اجازه رویش کامل دندانهای عقل را نمیدهد و به همین دلیل اغلب دندانهای عقل نهفته میمانند و نیاز به جراحی پیدا میکنند. علاوه بر این بسیاری از موارد غیبت مادرزادی دندان عقل دیده میشود که نشان میدهد، این دندان طی تکامل در حال حذف شدن است؛ البته این مساله مشکلی برای انسان ایجاد نخواهد کرد، زیرا انسانها امروز به غذاهای نرم و پخته شده روی آوردهاند و در واقع دیگر نیازی به این دندانها ندارند. به این ترتیب اغلب انسانهای امروزی 28 دندان روئیده دارند و دیگر نیازی به 32 دندان در فکین بزرگ احساس نمیشود.
غیبت دندان شماره 2 بالا: با کاهش اندازه فکین انسانها، غیبت دندانهای دیگری نیز دیده میشود. دندان لترال یا دندان شماره 2 بالا (شمارهگذاری دندانها از جلو به عقب است) که در جلوی دهان قرار دارد از این موارد است. این دندان که در زیبایی لبخند نیز نقش زیادی دارد، اغلب به صورت ژنتیکی غایب است و ممکن است چندین نفر در یک خانواده این دندان را نداشته باشند.
غیبت این دندان باعث انحراف خط وسط دندانها شده و اغلب منجر به ایجاد فضا بین دندانهای قدامی میشود. این مساله زیبایی لبخند را تحت تاثیر قرار میدهد و رفع این حالت نیازمند درمان ارتودنسی است و اغلب میتوان دندان غایب را با روشهای گوناگون جایگزین کرد. بنابراین در دهان هر فرد، باید 24 دندان بجز دندانهای عقل وجود داشته باشد، اگر کمتر از این باشد یا فرد دندانهای نهفته دارد یا دارای غیبت مادرزادی دندان است. در اغلب موارد وجود فضای اضافه بین دندانها نشانه نهفتگی یا غیبت یک دندان است.
دکتر مصطفی صادقی قوچانی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
علیامین حسنی، بازیگر نقش بهروز در سریال پایتخت در گفتوگو با «جامجم» از خاطرات حضورش در این سریال میگوید
خانمگل جام ملتهای آسیا در گفتوگو با «جامجم»: