اولین فصل کاوش در تپه بالنجان انجام شد

مدیر میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری دزفول گفت: اولین فصل کاوش درتپه باستانی بالنجان دزفول از یازدهم اردیبهشت ماه امسال آغاز شد ودر بیست وهفتم خرداد ماه به پایان رسید.
کد خبر: ۳۳۷۸۸۵
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خوزستان غلامعلی باغبان با بیان اینکه این فصل کاوش توسط گروه آموزش باستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول به سرپرستی کامیار عبدی مدرس دانشگاه علوم تحقیقات تهران انجام شده است، افزود: قدمت آثار کشف شده در این تپه مربوط به اواخر دوره عیلام قدیم تا دوره عیلام میانه (1700-1300 ق.م ) است از جمله این آثار می توان به آثار معماری مهمی نظیر 3 مقبره با شیوه های مختلف تدفین اشاره نمود که یکی از آنها به صورت کاملاً سالم و دست نخورده باقی مانده است.

وی بیان کرد:از دیگر آثار به دست آمده می توان به 50 اسکلت انسانی ، تعدادی گل نوشته (تابلت ) و حدود 20 پیکرک کوچک وبزرگ سفالی سالم اشاره کرد که تعدادی از این آثار به منظور مرمت و انجام مطالعات بیشتر به پایگاه پژوهشی هفت تپه منتقل شده است.

باغبان گفت: با توجه به اهمیت گل نوشته ها در زمینه روشن شدن ناشناخته های تاریخ باستان ، پس از انجام مطالعات باستان شناسی برروی این آثار می توان به اطلاعات دقیق و مهمی در زمینه شکل گیری تاریخ و فرهنگ منطقه دست یافت.

وی خاطر نشان کرد: انتظار می رود فصل بعدی کاوش در آبان ماه و آذر ماه سال 89 انجام شود.

گفتنی است: تپه بالنجان به شماره 3071 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است ویکی از مهمترین تپه های باستانی استان خوزستان است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها