در ججو آغاز شد

نشست رهبران کشورهای همسایه کره شمالی

رهبران کشورهای کره جنوبی، چین و ژاپن اجلاس سالانه خود را در جزیره ججو، در کره جنوبی آغاز کرده اند.محور این مذاکرات غرق یک ناوچه کره جنوبی است که کره شمالی مسبب آن معرفی شده است.کره شمالی این اتهام را رد می کند.
کد خبر: ۳۳۱۰۲۲

یوکیو هاتویاما، نخست وزیر ژاپن هنگام ورود به سئول، برای ادای احترام به چهل و شش ملوان که در اثر انفجار این کشتی جنگی در ماه مارس کشته شدند، به گورستان محل دفن آنها رفته بود.

این اقدام نخست وزیر ژاپن، نمایشی از همبستگی با کره جنوبی است.

گفته می شود در این اجلاس سه جانبه، چین برای محکوم کردن کره شمالی تحت فشار قرار خواهد گرفت.

اما چین تا کنون از محکوم کردن دوست و متحد دیرینه خود امتناع کرده و می گوید هنوز در حال بررسی شواهد مربوط به این واقعه است.

در عین حال ون جیابائو، نخست وزیر چین گفته است کشورش در ارتباط با غرق شدن ناوچه کره جنوبی بی طرفی خود را حفظ خواهد کرد.

چین قبلا از طرف های درگیر خواسته بود خویشتنداری خود را حفظ کنند.

تحقیقات بین المللی در باره غرق ناوچه کره جنوبی مشخص کرد که کره شمالی با پرتاب اژدر، ناوچه همسایه جنوبی خود را غرق کرده است.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا نیز در این باره با یوکیو هاتویاما، نخست وزیر ژاپن تلفنی صحبت کرده است.

براساس گزارش ها، دو طرف توافق کرده اند که از درخواست کره جنوبی از شورای امنیت سازمان ملل متحد درمورد هر گونه اقدامی در این باره حمایت کنند.

هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا، در سفر اخیر یک هفته ای خود به آسیا و گفتگوهای فشرده در ژاپن، چین و کره جنوبی با خوشبینی نسبت به چشم انداز اجماع بین المللی در مورد واکنش به اقدامات کره شمالی، به آمریکا بازگشت.

کلینتون در طول سفرش تاکید کرد که پکن ناگوار بودن وضعیت را درک می کند و اینکه هیچکس به اندازه چین نگران ثبات و صلح در شبه جزیره کره نیست.

اما او اذعان کرد که چین و آمریکا اغلب دیدگاه های متفاوتی دارند.

واشنگتن سعی داشته است پیامی شدید برای کره شمالی بفرستد و روشن کند که نمی تواند بدون مجازات از ماجرای غرق کردن ناوچه کره جنوبی بگریزد.

پکن به طور سنتی از فشار آوردن بر پیونگ یانگ اکراه داشته و از عواقب بی ثباتی یا تغییر رژیم در کره شمالی هراس دارد.

اما اقدامات کره شمالی اکنون باعث بروز تنش قابل توجهی در منطقه شده است و مقام های آمریکایی معتقدند این وضعیت چینی ها را به تفکر واداشته است.

بی بی سی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها