جولان‌‌ مربیان ‌فرانسوی ‌در آفریقا

در مسابقه‌های فوتبال جام ملت‌های آفریقای 2010در شهرهای مختلف کشور آنگولا ، یک بار دیگر حضور وسیع فرانسوی‌ها محسوس بود. این حضور فقط بازیکنان را شامل نمی‌شد، بلکه در سطح مربیگری هم به چشم خورد. فرانسه در دهه‌های اخیر مهد بازیکنان آفریقایی بوده و حتی دسته‌های سوم تا پنجم لیگ کشور نیز سرشار از این بازیگران بوده و بدیهی است آنها در قالب تیم‌های مختلف حاضر در جام مذکور قرار داشته و بیش از 60 بازیکن شاغل در لوشامپیونا راهی آنگولا شده باشند.
کد خبر: ۳۱۱۷۹۰

امسال میان تیم‌های حاضر در دور پایانی جام ملت‌های آفریقا 5 تیم از مربیان فرانسوی سود می‌جستند و این تکرار سناریوی دوره قبل بود که ‌سال 2008 در غنا برگزار شده بود. در آن سال رقابت‌های گفته شده برای اولین بار در دل قاره آفریقا برگزار شد؛ کشوری که مردمش به زبان فرانسوی تکلم می‌کنند و در چنان عرصه‌ای 5 تیم با مربیانی از همین کشور پای در میدان نهادند. در آن سال ژان فرانسوا ژودار در مالی، روژه ‌لومه در تونس، آنری میشل در مراکش، روبر نوزاده در گینه و کلود لروا در غنا حکم می‌راندند. امسال در آنگولا نوبت به زمامداری میشل دوسویه در تیم بنین، آلن ژیرس در گابن، پل لگوئن در کامرون، هرو رنار در زامبیا و هوبر ولود در توگو رسید که البته آخری اصلا پای در میدان نگذاشت، زیرا با اقدام تروریستی‌ای که به فاصله 48 ساعت تا شروع رقابت‌ها روی این تیم صورت پذیرفت و موجب مرگ 3 نفر و مجروح شدن 9 تن شد، توگو حاضر به شرکت در صحنه نشد و آنگولا را ترک کرد و تعداد تیم‌های جام را از 16 به 15 رساند. با این حساب امسال 4 مربی فرانسوی کوشیدند به چهارمین مربی کشور خود بدل شوند که عنوان قهرمانی در مهم‌ترین رقابت‌های ملی فوتبال در قاره سیاه را به خود اختصاص داده‌اند.

در سال 1998 بود که کلود لروا کامرون (ملقب به شیرهای رام نشدنی آفریقا)‌ را به عنوان قهرمانی این پیکارها رساند و با هدایت او کامرون در فینال که در شهر کازابلانکای مراکش برگزار شد، به پیروزی صفر ‌یک بر نیجریه دست یافت. دومین مربی فرانسوی که عنوان قهرمانی این مسابقه‌ها را به دست آورد، پی‌یر لشانتره بود که مثل لروا کامرون را هدایت می‌کرد، اما شهرت وی را نداشت و ندارد. با وجود این او با همین تیم در دوره بعدی (2000)‌ جام ملت‌های آفریقا به عنوان نخست رسید و جالب‌تر این که رقیب بازنده به کامرون در فینال باز هم تیم نیجریه بود و این بار ضربات پنالتی بود که حکم کرد کامرون در صدر بنشیند. روژه لومه معروف هم سال 2004 تونس را قهرمان این پیکارها کرد و کارنامه شخصی جالبی را برای خود فراهم آورد، زیرا در سال 2000 کشورش فرانسه را به مقام قهرمانی جام ملت‌های اروپا هم رسانده بود. در میان 4 مربی فرانسوی حاضر در مسابقه‌های امسال، فقط لروا بود که رقابت‌ها را با امید کسب قهرمانی مجدد برای کامرون شروع کرد، اما وی شروع بدی داشت و تیمش در همان بازی نخست صفر یک به گابن که خود از سوی یک فرانسوی (ژیرس)‌ هدایت می‌شود، باخت. دیگر مربیان فرانسوی حاضر طبعا پیکارها را با امید کمتری شروع کردند، ولی جام ملت‌های آفریقا معمولا میدانی با تیم‌های همپا و همسطح بوده و شگفتی‌های زیادی در آن به وجود آمده است.

منبع: African Digest

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها