مناقشه ناتو با روسیه در قطب شمال

گروه بین‌الملل: دریادار جیمز استاوریدیس، فرمانده تازه منصوب شده نیروهای ناتو در اروپا هشدار داد رقابت بر‌سر منابع طبیعی در مدار شمالگان (قطب شمال) می‌تواند عامل تحریک مناقشه بین روسیه و ناتو شود. به گزارش روزنامه انگلیسی تایمز، روسیه اخیرا در پیگیری مطالبات خود در بخش‌هایی از این منطقه جنب و جوش بیشتری پیدا کرده و در ماه فوریه یک زیردریایی به کف دریای منطقه اعزام کرد تا یک پرچم روسیه را به طور نمادین در آنجا نصب کند.
کد خبر: ۲۸۵۰۸۹

استاوریدیس گفت: گشایش مسیرهای تازه تجاری به واسطه آب شدن یخ‌های قطبی همچنین منشاء احتمالی رقابت در اطراف قطب خواهد بود. او طی سخنانی در موسسه نیروهای سلطنتی متحد در لندن، پایتخت بریتانیا افزود: روابط با روسیه تفکر در ناتو را تحت الشعاع قرار خواهد داد.

این ارزیابی با اظهارات اخیر آندرس فاگ راسموسن، دبیرکل ناتو که اوایل این هفته گفت تغییرات جوی تبعات امنیتی زیادی برای ناتو داشته است، انطباق دارد.

مناطق حاشیه‌ای قطب شمال در نتیجه تغییرات آب‌وهوایی در حال بدل شدن به مسیرهای تجاری جدید هستند و تخمین زده می‌شود 90 میلیارد دلار ذخایر نفتی این منطقه که قبلا غیرقابل دسترس بود با عقب‌نشینی یخ‌های قطبی قابل استحصال شود.

کانادا، دانمارک، نروژ و آمریکا از جانب ناتو و همچنین روسیه به عنوان کشورهای هم‌مرز با قطب مدعی تملک مناطق قطبی هستند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها