بدون توجه به هشدار‌های اداره‌ میراث فرهنگی کاشان،

ساخت و ساز در اطراف صحن فینی‌ها ادامه دارد

ساخت‌وساز در صحن فینی‌ها در بقعه‌ مشهد اردهال توسط هیأت امنای این بقعه و بدون توجه به هشدار‌های اداره‌ میراث فرهنگی و گردشگری کاشان، سبب وارد ‌شدن آسیب به معماری و منظر این بنا می‌شود.
کد خبر: ۲۶۵۵۳۵

یک کارشناس میراث فرهنگی در گفت‌وگو با ایسنا، در این‌باره توضیح داد: هیأت امنای بقعه‌ی مشهد اردهال برخلاف اصول و ضوابط میراث فرهنگی و بدون توجه به هشدارهای اداره‌ی میراث فرهنگی کاشان در حال ساخت‌وساز در صحن فینی‌های این بقعه با هدف مسقف کردن آن است.

وی معتقد است: انجام این کار به‌جز ملاحظات میراثی، از نظر کاربردی برای این زیارتگاه چندان ضروری به‌نظر نمی‌رسد و سبب وارد ‌شدن آسیب جدی به معماری و منظر بنا می‌شود.

او با اشاره به اصرار متولیان این کار به انجام این عملیات بدون توجه به قوانین کشور، اظهار داشت: در سال‌های گذشته نیز این‌گونه اقدامات بدون توجه به ماهیت فرهنگی ـ تاریخی بنا و ابعاد و ویژگی‌های والای معماری آن، در این بنا و بسیاری از بناهای تاریخی ـ مذهبی کاشان توسط هیأت‌های امنا انجام شده‌اند که مقابله با آن‌ها برای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بدون همراهی دیگر ارگان‌ها از جمله سازمان اوقاف و امور خیریه مشکل است.

این کارشناس میراث فرهنگی افزود: گاهی در بناهایی که این کارها در آن‌ها انجام می‌شوند، دیگر کم‌تر نشانی از آثار تاریخی باقی می‌ماند، به‌گونه‌ای که برخی اوقات بیش از 70 درصد بنا به‌شکل دل‌خواه، نوسازی و دوباره‌سازی می‌شود، درحالی‌که این آثار شماره‌ی ثبت ملی دارند.

بقعه‌ی امامزاده علی بن محمد باقر (ع) فرزند بلافصل امام محمد باقر (ع) در 41 کیلومتری شمال غربی کاشان در روستایی به نام اردهال قرار دارد. این بقعه گنبد‌خانه، گلدسته و چند صحن بزرگ و تاریخی دارد که به واسطه‌ی استقرار روی دامنه‌ی کوه، صحن‌ها با هم اختلاف سطح دارند. ظاهرا در قرن‌های اولیه‌ی اسلام و پس از شهادت امامزاده، برای ساخت و توسعه‌ی بنا اقدام شده است. به همین دلیل، احتمالا قدمت این بنا به دوره‌ی سلجوقی بازمی‌گردد و در دوره‌ی صفوی توسعه یافته و تزیینات متنوعی به آن الحاق شده و در دوره‌های بعدی تکمیل شده است.

سنت قالی‌شویان نیز یکی از سنت‌های دیرین مردم فین از قرون اولیه‌ی اسلامی تا کنون است که در دومین مهرماه در مشهد اردهال به یاد شهادت سلطانعلی بن امام محمد باقر ‌(ع) در این بقعه برگزار می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها