در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش خبرگزاری مهر، نمایندگان در جلسه علنی امروز چهارشنبه پیشنهاد 31 تن از نمایندگان در خصوص مسکوت ماندن این طرح را بررسی و با آن مخالفت کردند.
این پیشنهاد با 98 رای موافق، 106 رای مخالف در مجموع 212 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب نرسید.
پیشنهاد دهندگان این طرح که احمد توکلی و غلامرضا مصباحی مقدم نمایندگان تهران از جمله آنان بودند این طرح را مغایر برنامه چهارم توسعه خواندند و تاکید کردند که با توجه به این اخطار، تصویب این طرح نیاز به دو سوم آرای نمایندگان دارد.
مصباحی مقدم رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در طرح پیشنهاد مسکوت ماندن این طرح اظهار داشت: فضای مجلس به گونه ای نیست که بتواند رای دو سوم نمایندگان را کسب کند ، اما تهیه این طرح نیروهای حق التدریسی و آموزشیاران را امیدوار کرده است و باید چاره ای برای آن اندیشیده شود.
نماینده تهران افزود: به گفته مسئولان آموزش و پرورش این وزارتخانه در حال صدور احکام خود بر اساس قانون خدمات کشوری است و هنگامی که این احکام صادر شود منابع مورد نیاز آموزش و پرورش برای استخدام معلمان شفاف می شود.
وی گفت: در صورت مسکوت ماندن این طرح به مدت 3 ماه در مجلس به کمیسیون این مهلت داده می شود که موارد ایراد آن با برنامه چهارم را اصلاح کند تا تصویب آن نیاز به رای دو سوم نمایندگان نداشته باشد.
علی ادیانی نماینده قائم شهر و سواد کوه در مخالفت با این پیشنهاد، گفت: تصویب مسکوت ماندن این طرح مغایر فوریتی است که مجلس به این طرح داده است.
وی افزود: آمارها نشان می دهد که وزارت آموزش و پرورش 150 میلیارد تومان برای حق التدرسی ها و آموزشیاران هزینه می کند اما اگر این طرح تصویب شود این رقم به 850 میلیارد تومان افزایش می یابد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: این رقم ها به این معناست که 700 میلیارد تومان از حقوق مسلمانان را نادیده می گیریم.
وی با استناد به اصل 21 و 28 قانون اساسی تصریح کرد: 75 درصد از معلمان حق التدریسی و آموزشیاران را زنان تشکیل می دهند و طبق اصل 21 قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی موظف است زمینه مساعد را برای رشد شخصیت زن و احیای حقوق آنان فراهم کنند.
پس از مخالفت نمایندگان با پیشنهاد مسکوت ماندن سه ماه، مصطفی کواکبیان نماینده سمنان پیشنهاد مسکوت ماندن این طرح را به مدت یک ماه را با 26 امضا ارائه کرد که نمایندگان با 125 رای موافق، 80 رای مخالف و 3 رای ممتنع از مجموع 215 نماینده حاضر با مسکوت ماندن به مدت یک ماه موافقت کردند.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پس از اعلام مسکوت ماندن این طرح به مدت یک ماه از کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خواست که در این فرصت یک ماهه ایرادات طرح را با برنامه چهارم رفع کند.
وی با اشاره به وجود رقم های مختلف در خصوص تعداد حق التدرسی ها و آموزش یاران نهضت سوادآموزی از رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خواست که این رقم را شفاف کند.
علی عباسپور رئیس کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس در سخنانی اعلام کرده بود که در صورت تصویب و اجرای این طرح 68 هزار نفر حق التدرسی و آموزشیار سوادآموزی استخدام خواهند شد.
یک فوریت این طرح اوایل مجلس هشتم به تصویب رسیده بود و در چند ماه گذشته معلمان حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی با تجمع در مقابل ساختمان مجلس خواستار تعیین تکلیف هر چه سریعتر این طرح و تصویب آن در مجلس شده بودند.
در زمان بررسی یک فوریت این طرح نیز بسیاری از نمایندگان بر این باور بودند که تصویب آن به خاطر ایجاد بار مالی برای دولت، مغایر اصل 75 قانون اساسی است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با رئیس مرکز پویانمایی صبا مطرح شد
بررسی جامعهشناختی پویش ایران همدل در گفتوگو با عاصمه قاسمی، دکترای جامعهشناسی از دانشگاه ناتینگهام انگلستان
دکتر خجسته، استاد علوم ارتباطات در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد