سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بهتر است بدانید رعایت نکاتی کوچک میتواند از بروز بسیاری از مشکلات بزرگ جلوگیری کند.
اگر شما مایل به داشتن زندگی مشترک دلپذیر در محیطی دلنشین هستید با ما همراه شوید:
به مشکلات حمله کنید نه به یکدیگر
وقتی با چیزی موافق نیستید یا رفتار همسرتان به دلیلی شما را میآزارد در نخستین فرصت به او و رفتارش حمله نکنید بلکه به موردی که موجب رنجش شما شده و علت واقعی احساس ناخوشایندتان اشاره کنید و سعی کنید مطالب خود را در کمال احترام بیان نمایید. خواهید دید وقتی همسرتان مورد حمله واقع نشود با واقع بینی بیشتری سعی در رفع مشکل خواهد داشت.
با همسرتان همراه شوید
اگر همسرتان قصد دارد به جای خاصی برود یا به ورزش خاصی علاقهمند است در صورت امکان او را همراهی کنید. بسیاری از همسران معتقدند علاقهای به جایی که همسرشان میرود یا فعالیتی که او در آن شرکت میکند ندارند اما بهتر است بدانید اگر چند بار در چنین مواردی او را همراهی کنید احساس بهتری خواهید داشت و در مواردی نیز چه بسا به ورزش یا فعالیت و تفریحی که او انجام میدهد علاقه پیدا میکنید.
بسیاری از افراد از تجربه کردن هر چیزی برای نخستین بار فرار میکنند و بهانهشان هم این است که ما تاکنون چنین کاری را نکردهایم یا به این چیزها علاقه نداشتهایم. مطمئن باشید هر کاری که شما دوست ندارید لزوما بد هم نیست.
میز را بچینید
حتی اگر خانمی تمام روز را به پخت و پز و تهیه شام پرداخته باشد اما وقتی همسرش به منزل میرسد هنوز میز را آماده نکرده باشد کارهای او در نظر همسرش چندان قابل توجه نخواهد بود اما اگر حتی وقتی دقایقی تا حاضر شدن غذا باقی مانده میز را چیده باشد همسر احساس خوبی پیدا خواهد کرد زیرا میداند همسرش منتظر آمدن او و حضورش در کنار خود بوده است.
فکر خوانی را کنار بگذارید
ازدواج به معنی اطلاع از تمام افکار و اندیشهها و اهداف همسرمان نیست. در بسیاری موارد فکرخوانی ما اشتباه است و قضاوتی نامناسب میکنیم پس به جای اینکه فکر همسرمان را بخوانیم و همین توقع را نیز از وی داشته باشیم بهتر است در مواردی که نمیدانیم از او سوال کنیم و خود نیز خواسته هایمان را روشن و واضح بیان کنیم.درست است که باید با همسرمان در یک اتاق و یک منزل زندگی کنیم اما این بدان معنی نیست که او حق ندارد فضایی شخصی و خصوصی داشته باشد. او میتواند تمام وسایل یا حتی نوشتههای شخصی و خصوصیاش را در کمد یا جایی از منزل که فقط متعلق به اوست داشته باشد و شما نیز به عنوان همسر محترم حق ورود بیاجازه او را به این محدوده ندارید.
هیچ کس کامل نیست
هیچ انسانی کامل نیست پس توقع نداشته باشید همسرتان در تمام موارد مطابق میل یا حتی کنترل شما رفتار و صحبت کند. بهتر است تفاوتها و حتی کمبودها را بپذیرید تا او با احساس امنیت بیشتری در کنارتان زندگی کند و علاقه بیشتری به جلب رضایت شما داشته باشد.در این قسمت به چند مورد از تفکراتی که در ذهن بسیاری از همسران جای گرفته اما درست نیست میپردازیم تا تغییرات ساده و کوچک با نتایجی عمیق را شاهد باشیم:
هرگز از همسرتان عذر خواهی نمیکنید؟
اگر چنین است مطمئن باشید شعله این زندگی چندان فروزان نخواهد ماند. در بسیاری از موارد حتی شاید در مواردی که عمدی در کار نبوده اتفاقاتی میافتد که شما در آن دخیل بودهاید. یک عذرخواهی ساده نشانگر عمق علاقه و احترام شما نسبت به همسرتان خواهد بود.
همیشه کاملا صادق هستید؟
قرار نیست هر کاری میکنید احساس و نگاه خود را به طور کاملا صادقانه و کامل بیان کنید. گاهی حاضر نیستید کاری را به هر دلیلی انجام دهید. در چنین مواردی با یک عذرخواهی ساده و کوتاه بگویید در این زمان قادر به این کار نیستید نه اینکه احساس خود را نسبت به تمام اطرافیان و خانواده او به طور صادقانه و کامل بیان کنید و در نهایت بگویید با او به مهمانی ایشان نمیروید.
فرزندان همه چیز نیستند
هرگز به گونهای رفتار نکنید که همسرتان احساس کند در خانه نفر دوم برای شما محسوب میشود و همواره فرزندان را بیشتر از او دوست دارید.
در کمال علاقه و احترام به همسرتان میتوانید به فرزندانتان نیز محبت کنید و این محبت نباید مغایر با ارزشهای همسرتان باشد. مطمئن باشید با ارزش دادن به همسرتان فرزندان نیز احساس شادی بیشتری در محیط خانواده خواهند کرد و این مساله شما را مادر یا پدری بی عاطفه نیز نخواهد کرد.
برخی از همسران گفتگوها و مباحث خانوادگی را با همسرشان ناتمام میگذارند و برای رهایی از گفتگوهای ناخوشایند به رختخواب میروند.
این کار اشتباه است. سعی کنید همواره مباحث خود را به جایی که هردو طرف توافق نسبی با آن دارید برسانید و سپس صحنه را ترک کنید. در غیر این صورت ممکن است نه تنها در خواب همان شب بلکه در خواب چندین شب شما اختلال ایجاد شود.
همواره خود را آرام نشان میدهید؟
نه. نه. نه. چنانچه هرگز احساسات و ناراحتیهای خود را نشان ندهید یا در مورد ناراحتیها و آزردگیهای خود صحبت نکنید ممکن است به خود بیایید و ببینید که 20 سال زندگی مشترک داشتهاید اما هنوز بر سر مسالهای که سال اول داشتهاید مشکل دارید. این کار نه تنها به بنیان روابط بلکه به سلامت و شادابی جسمی و روحی شما نیز آسیب خواهد زد پس در مواردی که به شدت ناراحت یا عصبانی هستید لازم نیست با فرو خوردن خشم ظاهری آرام نشان دهید اما درونتان غوغا باشد. در این گونه موارد ناراحتیها را به گونهای محترمانه اما قاطع بیان کنید تا تخلیه شوید و همسرتان نیز از دیدگاه شما آگاه شود.
مترجم : سحر کمالینفر
منبع: family.com
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد