در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
وی با اشاره به اینکه پیشنهاد صداوسیما برای مناظره کاندیداهای احتمالی در این کمیسیون مطرح و تصویب شده است، افزود: براساس مصوبات این کمیسیون، زمان بیشتری برای تبلیغات تلویزیونی کاندیداها در مقایسه با انتخابات ریاستجمهوری گذشته در نظر گرفته شده است.
475 مدعی برای کرسی ریاستجمهوری
رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین گفت: با اتمام مهلت 5 روزه نامنویسی از داوطلبان کاندیداتوری دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، در مجموع 475 نفر با حضور در این ستاد به عنوان داوطلب کسب تصدی کرسی ریاستجمهوری نامنویسی کردهاند.
کامران دانشجو با مقایسه آمار ثبتنامکنندگان این دوره با آمار انتخابات ریاستجمهوری نهم گفت: در دوره نهم انتخابات ریاستجمهوری 1014 نفر به عنوان داوطلب ثبتنام کرده بودند که این رقم با 539 نفر کاهش در دوره دهم به 475 نفر رسیده است. به گفته رئیس ستاد انتخابات کشور، جوانترین ثبتنامکننده انتخابات دهم، 19 سال و مسنترین آنها هم 86 سال داشته است و همچنین از نظر تحصیلی نیز دارای مدارکی از زیر دیپلم تا فوق دکتری هستند.
دانشجو با بیان این که برای تسهیل در اجرای کار رسیدگی به صلاحیت داوطلبان از سوی شورای نگهبان هر روز پس از پایان مراحل ثبتنام، اسامی را به این شورا ارسال کرده است، خاطرنشان کرد: بررسی صلاحیت همه کسانی که خود را داوطلب انتخابات ریاستجمهوری کردند، از 20 اردیبهشت (دیروز) در شورای نگهبان آغاز شد و این شورا طبق قانون در فرصت 5 روزه درباره صلاحیت داوطلبان نظر خود را اعلام میکند.
وی افزود: داوطلبانی که صلاحیت آنها از سوی شورای نگهبان تایید نشود، از روز جمعه 25 اردیبهشت به مدت 5 روز میتوانند شکایات خود را درخصوص ردصلاحیتشان به این شورا ارائه کنند و شورای نگهبان ضمن رسیدگی به این شکایات، اول خرداد نظر نهایی خود را درباره کاندیداهای دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری به وزارت کشور اعلام میکند تا رقبای نهایی این دوره از انتخابات برای مردم مشخص شوند. دانشجو با اشاره به اشکالات قانون انتخابات گفت: کار مثبتی که اهالی رسانه در نقد این موضوع انجام دادهاند و اصرار و اطلاعرسانیای که ما کردیم، باعث شد کاهش قابل توجهی در میزان ثبتنام برای کاندیداتوری انتخابات ریاستجمهوری را در دوره دهم داشته باشیم. وی افزود: این موضوع بدون اطلاعرسانی مناسب و نقدها از سوی رسانهها و تاکیدات ستاد و فهم بسیار بالای مردم شریف ایران اسلامی میسر نمیشد.
دانشجو ابراز امیدواری کرد؛ در دوره بعد، قانون به نحوی باشد که شاهد برخی صحنهها، مصاحبهها و صحبتهایی که انجام میشد، نباشیم؛ چراکه عملا برخی صحبتها در مسیر رعایت شوونات برای ریاستجمهوری نظام جمهوری اسلامی ایران نبود. معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه قریب به اتفاق گزارشهایی که از سوی رسانهها منعکس شد درست بود، خاطرنشان کرد: خبرنگاران وجدان کاری بسیار مناسبی دارند و انشاءالله ما هم بتوانیم از آن الگو بگیریم.
وی گفت: به نظر میرسید در مجموع افرادی که برای ثبتنام به وزارت کشور میآمدند، از نوع برخورد پرسنل وزارت کشور راضی بودند. بعلاوه نسبت به دوره قبل، تسهیلات و امکانات بیشتری برای داوطلبان فراهم شده بود و این باعث رضایت آنها میشد. دانشجو تصریح کرد: امیدوارم در ثبتنام دوره یازدهم انتخابات ریاستجمهوری، قانون به نحوی باشد که حداقلهای رجل سیاسی بودن، مدیر و مدبر بودن مشخص شده باشد و افراد بر مبنای سلیقه و برداشتهای شخصی برای ثبتنام به وزارت کشور نیایند.
در همین حال رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات وزارت کشور، از تهیه دستورالعملی مبنی بر پرهیز هیاتهای بازرسی انتخابات از کار سلیقهای و مغایر قانون خبر داد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه