المالکی در مسکو:

عراق سلاح‌های روسی را برای مبارزه با تروریسم می‌خواهد

نخست‌وزیر عراق طی سخنانی در جمع سفیران عرب در مقر سفارت عراق در مسکو تاکید کرد: عراق سلاح روسیه را برای مبارزه با تروریسم می‌خواهد نه هدف قرار دادن دیگران.
کد خبر: ۲۴۴۹۳۴

به گزارش ایسنا، نوری المالکی، نخست وزیر عراق طی سخنانی در جمع سفیران عرب در مقر سفارت عراق در مسکو گفت: ما خواهان ایجاد عراقی قدرتمند، قانونمند و برخوردار از آزادی و دموکراسی هستیم نه عراقی که به دنبال دستیابی به سلاح‌های کشتار جمعی و هدف قرار دادن دیگران باشد.

وی ادامه داد: ما در راستای ایجاد کشوری تلاش می‌کنیم که روابطی قدرتمند با تمامی کشورهای جهان و در راس آنها کشورهای دوست عربی داشته باشد.

نخست وزیر عراق گفت: پس از موفقیت در این امور و بعد از آنکه ثبات به کشور بازگشت باید در راستای بازگرداندن حاکمیت کامل به عراق تلاش کنیم.

وی گفت: ما توافقنامه‌ عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از عراق را با واشنگتن به امضا رساندیم و اکنون در راستای اجرای این توافقنامه بر اساس جدول‌های زمانی مشخص شده در ‌آن تلاش می‌کنیم.

به نوشته‌ روزنامه الشرق الاوسط - چاپ لندن - نخست وزیر عراق تاکید کرد: نیروهای عراقی توانسته‌اند پرونده‌های امنیتی بیشتر استان‌های عراق را در اختیار بگیرند و نقش نیروهای خارجی به حمایت و کمک رسانی منحصر شده است.

وی هم‌چنین گفت: نیروهای ما هم اکنون نیاز به آ‌موزش و تجهیزات بیشتری دارند تا بتوانند کنترل کامل امنیت در سراسر کشور را پس از خروج نیروهای خارجی از عراق برعهده بگیرند.

المالکی بار دیگر گفت: هدف ما از خرید سلاح از روسیه کمک به نیروهایمان در رویارویی با تهدیدهای تروریستی و دفاع از وحدت و حاکمیت عراق و امنیت داخلی آن است و این سلاح‌ها هرگز اهداف درازمدت و یا استراتژیک را دنبال نمی‌کند.

هوشیار زیباری، وزیر امور خارجه‌ عراق نیز طی اظهاراتی در جمع خبرنگاران در مسکو گفت: همکاری نظامی بین عراق و روسیه از طریق خرید تجهیزات نظامی از جمله اسلحه و ایجاد دوره‌های آموزشی امکان‌پذیر است.

وی به وجود افق‌های روشن در روابط و همکاری‌های بین دو کشور در زمینه‌ی نظامی اشاره کرده و افزود: عراق آماده‌ همکاری با تمامی کشورها اعم از آمریکا، روسیه و یا دیگر کشورها است.

زیباری گفت: امروز عراق در تصمیم‌گیری‌هایش مستقل عمل می‌کند.

وزیرخارجه عراق هم‌چنین تاکید کرد که کشورش به سوی صلح و ثبات حرکت می‌کند و در این راه به کمک‌های بیشتر بین‌المللی برای توسعه و بهبود اقتصادش نیازمند است.

وی گفت: هنوز حملات و انفجارهایی در عراق صورت می‌گیرد اما در کل اوضاع تغییر کرده است. اوضاع به سوی امنیت و ثبات پیش می‌رود. با بهبود اوضاع در عراق باید شاهد حضور بیشتر مجامع بین‌المللی بخصوص در سطوح اقتصادی و تجاری باشیم. ما در تلاش برای تشویق برخی شرکت‌های روسی به کمک در گسترش صادرات نفت عراق از بندر مدیترانه هستیم.

زیباری تصریح کرد: اگرچه این پروژه در ظاهر به شکوفایی صادرات نفت عراق کمک می‌کند اما برای دیگر کشورها از جمله سوریه، لبنان و اردن نیز منافعی خواهد داشت. روسیه یک نیروی پیشرو در صنعت نفت عراق در گذشته بوده است.

نخست وزیر عراق در سفرش به مسکو با ولادیمیر پوتین، نخست وزیر این کشور و دمیتری مدودف، رییس جمهور روسیه دیدار نمود.

وی در پایان این سفر دو روزه و پس از توافق بر سر اجرای برخی طرح‌های مربوط به شرکت‌های روسی در عراق در نزدیک‌ترین زمان ممکن، به کشورش بازگشت.

المالکی از مسوولان شرکت‌های بزرگ روسیه خواست تا برای انجام مذاکرات عملی با طرف عراقی به این کشور سفر کنند.

کریم وحید، وزیر انرژی عراق نیز از شرکت‌های روسی خواست تا نمایندگی‌ها و دفاتری در عراق ایجاد کنند.

دولت روسیه نیز در بیانیه‌ای مشترک با طرف عراقی طی دیدارهای مالکی با مسوولان این کشور پایبندی‌اش را به اصل استقلال، حاکمیت، وحدت و تمامیت ارضی عراق و هم‌چنین عدم دخالت در امور داخلی این کشور اعلام کرد.

دولت روسیه هم‌چنین مردم عراق را در تصمیم‌گیری‌های دموکراتیک‌شان برای آینده‌ سیاسی این کشور و استفاده از منابع و ثروت‌های آن محق دانست.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها