استادیار دانشگاه تهران:

از وضعیت ورزش در آموزش و پرورش متاثرم

نصرالله سجادی استادیار دانشگاه تهران گفت: از وضعیت ورزش در آموزش و پرورش متاثرم. در حال حاضر پرداختن به ورزش در اولویت کاری آموزش و پرورش قرار ندارد و همه می‌بینند که چه بلایی سر ورزش دانش‌آموزی ‌آمده است.
کد خبر: ۲۲۲۵۴۳

استادیار دانشگاه تهران در گفتگو با ایسنا خاطرنشان کرد: ‌ورزش دانش‌آموزی از سال 1306 و در طول تاریخ 80 ساله‌یی که به رسمیت شناخته شده است امروز در یکی از ضعیف‌ترین دوران خود به سر می‌برد و به رکود دچار شده است. این امر دلایل مختلفی دارد. یکی از مهمترین دلایل آن این است که در حال حاضر آموزش و پرورش درگیر مسائل و مشکلات زیادی است و پرداختن به ورزش و مشکلات آن اصلا در اولویت کاری این وزارتخانه قرار ندارد.

وی افزود: دوم این که کسانی که باید در حوزه ستادی به ورزش دانش‌آموزی بپردازند، نگاه و شناخت دقیق و درستی به ورزش ندارند. معاونت پرورشی و تربیت بدنی هم ورزش دانش‌آموزی را در اولویت کاری خود قرار نداده و این در اولویت نبودن را به راحتی می‌توان از میزان تخصیص بودجه، منابع و نحوه‌ی مدیریت و نظارت کردن فهمید.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران تاکید کرد:‌ اگر ورزش دانش‌آموزی در آینده نیز با همین وضع اداره شود تاثیر آن را به زودی در نسل جوان کشور خواهیم دید. در حال حاضر در آموزش و پرورش کمترین توجه به ورزش می‌شود. من به عنوان یک معلم که سال‌ها در آ‌موزش و پرورش و دانشگاه کار کرده‌ام بسیار از وضعیت ورزش در آموزش و پرورش متاثرم، امروز آن قدر مشکلات آموزش و پرورش زیاد است که اصلا آن ها ورزش را جزء مشکلات خود نمی‌بینند، این ناشی از بینشی است که در مدیریت آموزش و پرورش و مدیریت معاونت پرورشی حاکم است. متاسفانه این افراد از اهداف و جایگاه تربیتی تربیت بدنی بیگانه‌اند و درک صحیحی از این موضوع ندارند.

این استاد دانشگاه با ابراز تاسف از حذف معاونت تصریح کرد: تربیت بدنی در آموزش و پرورش دو بار به سطح معاونت وزیر رسید، بار اول قبل از انقلاب و در سال 55 بود، این معاونت پا برجا ماند تا این که در سال 58 بدون هیچ گونه مطالعه‌یی معاونت حذف شد و تربیت بدنی در سطح یک اداره کل نزول کرد. در سال، 1360 در دولت شهید باهنر مدیرکل تربیت بدنی آموزش و پرورش شدم. از آن موقع تفکر این شد که باید تربیت بدنی ارتقاء پیدا کند، در آن زمان 18 میلیون دانش‌آموز داشتیم بحث سلامت جسمی و روانی، اوقات فراغت و ... این دانش‌آموزان مهم بود، برای تحت پوشش قرار دادن تعداد دانش آموز ظرفیت ساختار یک اداره کل را کم و سطح ‌آن را پایین می‌دیدیم، به همین دلیل درصدد جذب منابع انسانی،‌ مالی، مادی (امکانات و تجهیزات)، مدیریتی و فناوری و اطلاعات برآمدیم، فکر ایجاد معاونت تربیت بدنی و ورزش در آموزش و پرورش حتی بعد از سال های 1364 نیز ادامه پیدا کرد.

وی گفت: سال 1377 در شورای عالی ورزش من به عنوان کارشناس حضور داشتم. آن زمان بحث حضور قدرتمند در بازی‌های آسیایی بوسان 2002 مطرح بود، من همان موقع گفتم اگر می‌خواهید در این گونه رقابت‌ها موفق باشید باید مشکل ورزش را به صورت ریشه‌یی حل کنید، همان زمان خاتمی به مظفر، وزیر وقت آموزش و پرورش، دستور داد که معاونت تربیت بدنی را در این وزارتخانه تشکیل دهند. وقتی "مظفر" فشار و پیگیری دولت خاتمی را دید به صورت سوری و صرفا برای اینکه دستور رییس‌جمهور را عمل کند پسوند تربیت بدنی را به معاونت پرورشی اضافه کرده و اداره کل تربیت بدنی با همه‌ی تجهیزات، برنامه‌ها و پرسنلش را مانند یک سیب به دو نیمه (اداره کل دختران و پسران) تقسیم کردند. در همان زمان پهلوان مدیر کل پسران و فرهادی‌زاد مدیر کل دختران شد.

سجادی به ادامه روند پرنوسان تربیت‌بدنی آ‌موزش و پرورش اشاره و به ایسنا خاطرنشان کرد: ‌بعد از اینکه دولت خاتمی برای بار دوم روی کارآمد، حاجی وزیر پیشنهادی این دولت در برنامه‌هایی که به مجلس داده بود اعلام کرد، با توجه به اهمیت تربیت بدنی و ورزش در تربیت نسل نوجوان و جوان کشور این معاونت را تاسیس خواهیم کرد. در همین زمان من مسوولیت معاونت را به عهده گرفتم. معاونت تربیت بدنی شامل یک اداره تربیت بدنی برای دختران و یکی برای پسران، دفتر بهداشت مدارس، دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و فدراسیون ورزش دانش‌آموزی شد .در همان زمان در یک تحقیق 14 ماهه وضعیت آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان بررسی شد.

وی افزود: عمر معاونت تربیت بدنی از سال 80 تا 84 و بیشتر از چهار سال طول نکشید. وقتی وزیر عوض شد، هشت، 9 ماه یک نفر را سرپرست این معاونت کردند و بعد معاونت پرورشی و تربیت بدنی که در حال حاضر در امور تربیت بدنی فعالیت چندانی ندارد تاسیس شد. بحث تربیت دانش‌آموزان، بحث مهمی است آ‌نها را باید هم پرورش روحی داد هم تربیت جسمی کرد. این دو کار از هم جدا نیست. مسوولان مربوطه بگویند از وقتی مسوولیت این معاونت را به عهده گرفته‌اند چه کار کرده و چه تحولی ایجاد کرده‌اند؟ مجلس که تصویب کرد آن معاونت برود و این معاونت بیاید حالا باید از عملکرد معاونت پرورشی سوال کنند و ببیند که این معاونت تاکنون چه کاری انجام داده است. آیا به صرف عوض کردن عنوان موضوع پرورشی و تربیتی در مدارس ما حل می‌شود؟

استادیار دانشگاه تهران گفت: از دانش‌آموزان نظرسنجی کنند، ببینند آن ها درس ورزش را به چه میزان دوست دارند. باید به علایق دانش‌آموزان توجه کنیم، آن هم علایقی که از لحاظ جسمانی، ‌روانی و عقلی مفید است. امام (ره) می‌گفت:«لازم است همه‌ی ابعاد وجودیتان را تحت تربیت ورزش قرار دهید» یعنی امام (ره) ورزش را برای امر تعلیم و تربیت بسیار مهم می‌داند و می‌گوید از طریق ورزش بهتر می‌توانیم تربیت کنیم خیلی از صاحب‌نظران غربی و شرقی هم به این مساله اعتقاد دارند حالا به جای آن که ابعاد وجودی را تحت تربیت قرار دهیم تحت تعطیلی قرار داده‌ایم!

وی تاکید کرد:‌ هیچ توجهی به ورزش در مدارس نمی‌شود، همه چیز نیمه تعطیل بوده و امکانات ضعیف است. وقتی معاونت می‌خواهد منابع را تقسیم کند، بیشتر آن را به بخش پرورشی اختصاص می‌دهد تا تربیت بدنی. با ایجاد معاونت تربیت بدنی در سال 80 تا 84 یک عده‌ای علاقمند دلخوش شدند و با یک شور خاص کار خود را مجددا شروع کردند. اینها همه معلمان ورزش و مدیران تربیت بدنی در شهرستان‌ها را ناامید کردند. خیلی‌ نیروها ورزش ‌آموزش و پرورش را رها کردند و رفتند حالا کسی در حوزه‌ی ستادی نمانده است در بیشتر استان ها هم همین گونه است. یک تعداد معدود هستند که آنها هم اجازه کار ندارند. حالا مسئولان بیایند مصاحبه کنند و بگویند ما این کار کردیم آن کار را کردیم. همه می‌بینند چه بلایی سر ورزش دانش‌آموزی ‌آمده است.

سجادی درباره‌ مشکل نبود طرح درس منسجم در درس ورزش تصریح کرد: معاونت تربیت بدنی و تندرستی، راهنمای تدریس در سه مقطع تحصیلی و برای پایه‌های مختلف برای معلمان را تهیه کرد. این راهنمای تدریس در شورای عالی آموزش و پرورش تصویب شد و سپس به سازمان های آموزش و پرورش برای اجرا معلمان ابلاغ شد اما، حالا نمی‌دانم حاصل این کار در چه مرحله‌ایی و کجاست؟‌

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها