سخنگوی طالبان: نشست اسلام‌آباد، خیمه‌شب‌بازی برای آمریکا بود

نشست بی‌ثمر ریش‌سفیدان پاکستان و افغانستان‌

گروه بین‌الملل: نشست دو روزه ریش‌سفیدان قبایل مرزی پاکستان و افغانستان با هدف بررسی راهکارهای پایان دادن به خشونت‌های جاری در افغانستان و برقراری امنیت و اعمال قانون در مناطق قبایلی‌نشین پاکستان در حالی در اسلام‌آباد به کار خود پایان داد که حاضران در این نشست خواستار رایزنی با طالبان شدند. به گزارش رویترز، نمایندگان دولت آصف‌علی زرداری، رئیس‌جمهور پاکستان در نشست ریش‌سفیدان قبایل مرزی افغانستان و پاکستان در اسلام‌آباد، پایتخت این کشور هم از ایده مذاکره با طالبان حمایت کردند اما ذبیح‌الله مجاهد، از سخنگویان طالبان به فاصله کوتاهی پس از اعلام نتایج این نشست مذاکره با دولت افغانستان و نمایندگان قبایل مرزی را بی‌ثمر خواند و نشست اسلام‌آباد را فاقد قدرت تصمیم‌گیری و عروسک دست‌ساز آمریکایی‌ها توصیف کرد.
کد خبر: ۲۱۳۰۸۰

دولت پاکستان که طی ماه‌های اخیر به دلیل افزایش مشکلات اقتصادی در شرایطی پرمخاطره قرارگرفته با تشدید خشونت‌ها در مناطق مرزی به دلیل حملات مداوم طالبان علیه نیروهای خارجی مستقر در افغانستان و حملات زمینی و هوایی ارتش آمریکا به اهدافی در داخل قلمرو این کشور سخت‌ترین روزهای خود را تجربه می‌کند.

افزایش حملات طالبان در داخل افغانستان که اکنون دامنه آن به حومه کابل، پایتخت هم کشیده شده روابط این کشور با پاکستان را دچار بحران ساخته و دو طرف که متحدان ایالات‌متحده تلقی می‌شوند بیش از هر زمانی در گذشته درگیر تنش‌های سیاسی هستند.

شرایط افغانستان آنچنان نیروهای کمکی به امنیت افغانستان (ایساف) و به ویژه ارتش آمریکا را تحت فشار قرار داده که چاره‌ای جز بررسی احتمال مذاکره با طالبان را پیش‌روی کاخ سفید نگذاشته است. یکی از مقامات ارشد وزارت امور خارجه آمریکا یکشنبه این هفته در گفتگو با روزنامه مک‌کالاچی تایید کرد کاخ‌سفید در حال بررسی طرحی است که در آن مذاکره با برخی عوامل طالبان پیش‌بینی شده است.

جرگه کوچک‌

جرگه‌گای یا جرگه کوچک نشستی‌ دو روزه در اسلام‌آباد بود که به ظاهر دولت پاکستان و مقامات آمریکایی از برگزاری آن پیگیری نشست سال گذشته لویی‌جرگه بزرگ قبایل افغانستان و پاکستان در کابل و مهم‌تر از آن طرح ایجاد نوعی نیروی شبه‌نظامی قبایلی در مناطق مرزی بسان شوراهای بیداری در عراق را دنبال کردند.

اگرچه حاضران در نشست اسلام‌آباد در بیانیه پایانی خود از لزوم برقراری ارتباط با طالبان و مذاکره با این گروه خبر دادند اما به نظرمی‌رسد این رویکرد با هدف ایجاد شکاف در صفوف طالبان دنبال می‌شود و هدف اصلی و پشت‌‌پرده نشست، فراهم آوردن زمینه تشکیل نسخه افغان  پاکستانی شوراهای بیداری است که نقشی قابل توجه در مهار خشونت‌های القاعده در عراق ایفا کردند.

برنامه‌ریزی در خفا

درست در حالی که طالبان خروج نیروهای خارجی از افغانستان را شرط آغاز مذاکرات با دولت حامد کرزای، رئیس‌جمهور افغانستان اعلام کرده دانا پرینو، سخنگوی کاخ‌سفید هم روز گذشته در پاسخ به سوالات خبرنگاران در مورد موضع کاخ‌سفید در قبال نشست رهبران قبایل مرزی افغانستان و پاکستان نسبت به آمادگی طالبان برای محکوم کردن خشونت به عنوان پیش‌شرط آمریکا برای گفتگو با طالبان ابراز تردید کرد.

کاخ‌سفید در حالی از تلاش‌های کابل برای رایزنی با طالبان حمایت کرده که به استراتژیست‌های ارشد پنتاگون دستور داده شده است با بررسی شرایط جاری افغانستان دکترین جدیدی برای مبارزه با طالبان بیابند. نتیجه این بررسی‌ها قرار است قبل از پایان دوران زمامداری بوش در 20 ژانویه سال آتی میلادی برای عرضه به رئیس‌جمهور بعدی ایالات‌متحده تقدیم کاخ‌سفید شود.

اعزام نیروهای تازه‌نفس به افغانستان بسان طرح افزایش نیرو در عراق (Surge) و ایجاد ساختاری مشابه شوراهای بیداری استخوان‌بندی اصلی استراتژی جدید آمریکا در افغانستان را تشکیل می‌دهند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها