150هزار اثر توقیفی ازقاچاقچیان‌ درموزه‌ملی‌نیاز به‌ساماندهی دارند

گروه فرهنگ و هنر: رئیس موزه‌ ملی ایران گفت: 3مخزن بزرگ این موزه 150 هزار اثر تاریخی توقیف‌شده از باندهای قاچاق اشیای عتیقه را که از سوی وزارت اطلاعات و نیروهای انتظامی گرفته شده‌اند، نگهداری می‌کنند. با این‌که چند ماه پیش، روزنامه جام‌جم در گفتگو با مسوولان نیروی انتظامی، گزارشی را در باره نامشخص و نامناسب بودن چگونگی نگهداری از آثار کشف شده از قاچاقچیان به چاپ رساند، صحبت‌های رئیس موزه ملی ایران نشان دهنده تداوم این مشکل است.
کد خبر: ۲۱۰۳۳۹
محمدرضا مهر‌اندیش در گفتگو با ایسنا، در این باره گفت: ساماندهی آثار توقیفی در مخازن موزه‌ ملی به‌دلیل تنوع و مشخص نبودن منطقه و قدمت آثار به زمان زیادی برای بررسی و انجام کار کارشناسی نیاز دارد. او اظهار کرد: برای ساماندهی این آثار باید یک پروژه‌ مشخص تعریف شود، چون این اقدام، یک کار‌ کارمندی نیست. به همین دلیل، این کار باید با نظارت کارشناسان موزه‌ ملی، از سوی دانشجویان متخصص در این رشته انجام شود.

وی ساماندهی آثار توقیف‌شده را چه در مخازن، چه آنهایی که بتازگی به موزه آورده شده‌اند و چه آثاری که هنوز در دست نیروی انتظامی‌اند و درخواست فرستادن آنها به موزه‌ وجود دارد، ولی به‌دلیل کمبود جا، اکنون امکان جا به جایی آن نیست، از جمله دغدغه‌های مسؤولان و کارشناسان موزه‌ ملی دانست و افزود: ساماندهی اشیای توقیفی بسیار مشکل است، چون این اشیا هیچ هویتی ندارند و معلوم نیست از کجا آمده‌اند. با توجه به تنوع و تعداد آثار در موزه ملی، باید این آثار با تعریف یک پروژه‌ مناسب، شناسنامه‌دار و هویت‌دار شوند.

وی با اشاره به توقیف 42 شی تاریخی جدید از قاچاقچیان در مرز ایتالیا، اظهار کرد: این مجموعه که شامل یک ظرف سرامیکی تزئینی منحصر‌به‌فرد به‌شکل بز کوهی و 41 شی سفالی، مهر و سکه‌های مربع‌شکل است، با تلاش‌های سفارت ایران در رم و بخش حقوقی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری توقیف و تحویل موزه‌ ملی شدند. وی همچنین افزود: براساس اعلام، پلیس ترکیه نیز 1800 شی را از قاچاقچیان ترکیه توقیف کرده است که قطعا با پیگیری سفارت ترکیه و بخش حقوقی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، اشیایی که ایرانی باشند، بازپس گرفته و به موزه‌ ملی تحویل داده می‌شوند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها