نزدیکی پیروان ادیان؛ بهره ماه رمضان برای کشورهای غربی‌

ماه رمضان موجبات نزدیکی جوامع مسلمان و غیرمسلمان، تقویت ایمان دانش‌آموزان مسلمان، جمع شدن به عنوان یک خانواده واحد و تقویت فضای معنوی برای مسلمانان سراسر جهان به‌ویژه مسلمانانی را که در کشورهای غربی زندگی می‌کنند، فراهم کرده است. تجربه دانش‌آموزان مسلمان آمریکایی که ماه مبارک رمضان میان اکثریتی که روزه‌دار نبوده سپری کرده و شرایط آنها برای روزه‌داری در مقایسه با دانش‌آموزانی که در مدارس اسلامی تحصیل می‌کنند کاملاً متفاوت است.
کد خبر: ۲۰۴۹۰۰

به طور کلی در شهر تری استیت که در حومه نیویورک قرار دارد 200 خانواده مسلمان زندگی می‌کنند. دانش‌آموزان مسلمان اظهار می‌دارند که ماه رمضان به آنها کمک می‌کند به مشقات و دشواری‌هایی که فقرا و تنگدستان در سراسر ماه‌های سال با آن رو‌به‌رو هستند، پی ببرند.

تازه‌مسلمانان رومانی نیز در مساجد این کشور در طول ماه مبارک رمضان نقش محوری و اصلی را هنگام افطاری و برقراری ارتباط با همتایان مسلمان خود برعهده دارند.

رابرت حسین، نماینده انجمن مسلمانان رومانی در بخارست گفت: این نخستین باری است که در رومانی تازه‌مسلمانان مستقیماً با فعالیت‌های رمضان در ارتباط هستند.

دین میچ از تازه‌مسلمانان این کشور اظهار کرد: برخی از ما پیش از این در رویدادها و مراسم  افطار با سایرین در شهرهای بزرگی که مسلمانان بسیاری زندگی می‌کنند سهیم بوده‌ایم؛ اما استراتژی مابه عنوان مسلمانان جوان رومانیایی سهیم شدن افطار با سایرین در کشورهای کوچک است.

انجمن مسلمانان رومانی تلاش می‌کند با تمام مسلمانان این کشور اروپایی ارتباط برقرار کند.

حدود 70 هزار مسلمان در رومانی زندگی می‌کنند که اکثریت آنها ترک و آلبانیایی‌تبار هستند. این میزان 2 درصد از 22 میلیون نفر جمیعت کشور را به خود اختصاص داده است.

در همین حال وزیران و نمایندگان مسلمان پارلمان  بریتانیا خواستار تصویب قانونی در رابطه با تبعیض‌نژادی به عنوان بخشی از لایحه تساوی هستند که از نظر حقوقی عموم مردم را به ترویج تساوی میان ادیان در این کشور اروپایی ترغیب کند.

در بخشی از این جزوه آمده است: رویکرد جدید به مساله شهروندی تا زمانی که دولت سیاست‌های تازه‌ای نسبت به شهروندی، دین و سیاست خارجی اتخاذ نکند میسر نیست، از این رو مسلمانان بریتانیا برای حضور در بخش‌های سیاسی و اجتماعی جامعه بریتانیا با چالش های متعددی مواجه می‌شوند.

زنان مسلمان محجبه اغلب در معرض باورها و سوء‌تعبیرهای بسیاری قرار دارند که یکی از مهم‌ترین آنها این است که آنها تحت ظلم و ستم قرار گرفته‌اند، از این رو زنان مسلمان دانشگاه کانزاس از ابتدای ماه رمضان امسال ستادی را در دانشگاه خود تشکیل داده تا به رفع این باورهای نادرست بپردازند.

ماه رمضان مسلمانان کشور بلغارستان در جنوب شرقی اروپا را به یک خانواده بزرگ و شاد تبدیل کرده  که همزمان درکنار هم افطار می‌کنند.

در دهکده چینتسی، بلغارستان هر روز یک خانواده مسلمان تمام غذای افطار را برای کل جامعه مسلمان این دهکده فراهم کرده و آنها را به حضور در مسجد برای افطار کردن دعوت می‌کند، به طوری که تمام اعضای جامعه، روزه خود را در کنار هم و در مسجد دهکده خود باز می‌کنند.

محبوبیت این ضیافت‌های افطاری که با حضور تمام اعضای یک جامعه برگزار می‌شود، تنها به دهکده‌هایی که دارای بیشترین جمعیت مسلمان هستند، محدود نمی‌شود.در این میان بسیاری از مسلمانان از همسایگان و دوستان غیر مسلمان خود برای حضور در مراسم افطاری دعوت می‌کنند و در این ضیافت آنها را با معنا و اهمیت روزه داری و همچنین تعالیم اسلام آشنا می‌کنند.

دانشجویان مسلمان و غیرمسلمان دانشگاه میسوری آمریکا در حالی که تجربه ماه رمضان خود را با یکدیگر سهیم می‌شوند طی یک اقدام ابتکاری همراه هم روزه‌داری کرده و مبالغی را برای سیرکردن گرسنگان جمع می‌کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها